Hrvatski Fokus
Znanost

Zatamnjenje, cjelovečernji dokumentarni film o klimatskom inženjeringu

Dane Wigington: Globalne vremenske inženjerske operacije su stvarnost

 

U ožujku 2021. objavljen je „revolucionarni dokumentarac koji uvjerljivo razotkriva postojanje operacija globalne vremenske intervencije.“ Dane Wigington autor je dokumentarnog filma pod naslovom: „The Dimming“ / „Zatamnjenje“ (ili: „Zamagljenje“), a videozapis dokumentarnog filma objavio je „Geoengineering Watch“. Film je nedavno ponovno aktualiziran zbog najnovijih događaja koji se povezuju s primjenom geoinženjeringa.

U svrhu informiranja neupućene javnosti, Dane Wigington napisao je slijedeće: „Globalne vremenske inženjerske operacije su stvarnost. Ispitivanje atmosferskih čestica koje je proveo GeoengineeringWatch sada je dokazalo da dugotrajni tragovi mlaznih zrakoplova koji se šire, tako često vidljivi na našem nebu, nisu samo kondenzacija kako nam je službeno rečeno. Tko je odgovoran za provođenje tih programa? Kakve će biti posljedice ako geoinženjering / operacije upravljanja sunčevim zračenjem budu dopuštene? Dokumentarni film „ZATAMNJENJE“ pružit će odgovore na ova i mnoga druga pitanja. Ovo je najpotpuniji dokumentarac GeoengineeringWatcha koji se odnosi na operacije klimatskog inženjeringa. Hvala vam što ste gledali film i što ste obavijestili druge o izdanju filma The Dimming.“ I na kraju dodaje: „Svi su potrebni u kritičnoj borbi da probudimo stanovništvo za ono što dolazi, moramo svaki dan učiniti važnim. Podijelite vjerodostojne podatke iz vjerodostojnog izvora, neka se vaš glas čuje. Napori za podizanje svijesti mogu se provoditi s vlastitog kućnog računala.“
Dane Wigington / DW

Dokumentarac „Zatamnjenje“ (The Dimming) iznosi činjenice i argumentirane dokaze o tome kako naš planet ne uništava globalno zagrijavanje izazvano emisijom stakleničkih plinova što je isključivo posjedica antropogenog djelovanja kako nam tvrde globalisti i ‘Zeleni’ – već planet uništavaju sami globalisti putem primjene modifikacije vremena zamagljivanjem sunca što ostvaruju raspršivanjem nanočestica u atmosferu i potom primijenjuju mikrovalno zračenje poput 5G čime vrijeme pretvaraju u – oružje. Programi klimatskog inženjeringa podrazumijevaju svakodnevno raspršivanje opasnih nanočestica u našu atmosferu i njihovo aktiviranje elektromagnetskim zračenjem (npr. 5G), a to sve uzrokuje više različitih bolesti nego ijedan virus, uključujući i simptome slične gripi.

Autor dokumentarca Dane Wigington razgovara s vodećim svjetskim znanstvenicima i stručnjacima koji objašnjavaju pojam klimatskog inženjeriga i njegove učinke na cjelokupni život i zdravlje. U filmu također govore Charles Jones, brigadni general američkih zračnih snaga u mirovini – bivši pilot za taktičko izviđanje vremena, kao i Paul Hellyer, bivši kanadski ministar obrane. „Klimatski inženjering je krunski dragulj vojnog industrijskog kompleksa. Koristi se u svrhu destabilizacije država diljem svijeta što olakšava vojno zaposjedanje.“

U dokumentarnom filmu „The Dimming“/„Zatamnjenje“ također govori i poznati njemački liječnik dr. Dietrich Klinghardt iz ‘Sophia Health Institute.“ Dr. Klinghardt objašnjava kako trovanje nanočesticama aluminija utječe na naše zdravlje, osobito kada je u kombinaciji s ostalim toksinima iz našeg okoliša kao što je na primjer herbicid glifosat koji je prisutan u većini naših prehrambenih proizvoda, kao i u kombinaciji s mikrovalnim zračenjem iz mobitela, Wi-Fi rutera, bežičnih ‘pametnih brojila’ (vodomjeri, plinomjeri i dr.)  i mobilnih baznih stanica i sl.

Dr. Klinghardt navodi sastojke u formuli koja se raspršuje u gornjem sloju atmosfere – najčešće to rade mlazni avioni; sastojci su: nanočestice aluminija ( u nekoliko oblika) zajedno s barijem, stroncijem, živom, plastikom i različitim drugim sastojcima. Pronađene su čak i žive ciste Lajmske borelioze (‘Lyme disease’ – bolest koju prenose krpelji) kao i druge biološke substance u nanočesticama prašine koje padaju s neba.

Svojim radom i znanjem dr. Klinghardt znatno je doprinesao razumijevanju toksičnosti metala i njegovoj povezanosti s kroničnim infekcijama, kroničnim bolestima i boli. U Njemačkoj, njegovo shvaćanje i razumijevanje suvremenih kroničnih bolesti kao i njegove metode procjene i terapije suvremenih kroničnih oboljenja koristi više od dvije tisuće liječnika.

On radi s pacijentima u „Sophia Health Institute“ u američkoj državi Washington kao i u svojoj klinici u Njemačkoj. Tako je dr. Klinghardt otkrio dva moćna faktora koja uništavaju zdravlje Amerikanaca: to je toksičnost iz okoliša zbog interakcije različitih toksičnih metala i herbicida glifosata te učinak elektromagnetskog zračenja primjenom suvremene tehnologije koja koristi mikrovalove. Dr. Klinghardt također ističe značajan problem: u svijetu naime, postoji svega nekoliko laboratorija koji mogu otkriti i izmjeriti nanočestice aluminija.

Moram svakako istaknuti kako je prestižno britansko Sveučilište Keele (Keele University) ukinulo sva znanstvena istraživanja o aluminiju i njegovim štetnim učincima na zdravlje čovjeka koja je predvodio znanstvenik Christopher Exley. Odlukom Sveučilišta Keele zbog snažnog pritiska lobija, osobito iz farmaceutske industrije, ‘raspušten’ je znanstveni tim dr.sc. Exleya, vodećeg svjetskog znanstvenog istraživača o učincima aluminija, osobito aluminija iz cjepiva, na zdravlje djece i odraslih, dok je laboratorij ukinut tj. zatvoren u kolovozu 2021. (Vidjeti: „Aluminij u cjepivima“ – Hrvatski fokus br. 565. od 16. 4. 2021.).

Možemo slobodno reći da su najnoviji događaji diljem svijeta – kataklizmični. Evo i zašto: „Guverner države Washington upravo je predvidio ljeto puno „zamračenja, razaranja i smrti,“ izlazi li istina konačno na površinu?“ – upitao je Wigington te nastavio: „Operacije klimatskih intervencija nastavljaju prekidati dotok vlage desetcima milijuna Amerikanaca u zapadnim državama, prvenstveno presušuju rezervoari za opskrbu vodom. Što će stanovništvo velikih gradova poput Las Vegasa, Nevade i Phoenixa u Arizoni učiniti kada voda ne će teći iz njihovih slavina? Propast usjeva / hrane nastavlja se ubrzavati diljem svijeta, vremenska kataklizma glavni je uzročni čimbenik jednadžbe. Klimatološka znanstvena zajednica nastavlja se pretvarati da su operacije klimatskog inženjeringa samo „prijedlog“, dok stvarnost ovih operacija ‘bjesni’ na nebu diljem svijeta. Može li se trenutni tok planetarnog azila ispraviti na vrijeme?“ (Geoengineering Watch Global Alert News, 2. 7. 2022.; www.geoengineeringwatch.org).

 Kalifornijske sekvoje u plamenu, Australija pod vodom, usjevi propadaju diljem svijeta, tek je počelo. Zemljin ozonski omotač koji ubrzano propada konačno izlazi na vidjelo u novim izvješćima jer utjecaje ekstremnog UV zračenja postaje previše teško sakriti. Hoće li većina ljudi nastaviti ignorirati i poricati ovu kratkoročnu egzistencijalnu prijetnju? Rekordna suša i potop nastavljaju uzimati danak u proizvodnji usjeva diljem svijeta. Za koliko vremena će se police s hranom isprazniti? Klimatski inženjeri nastavljaju prekidati/onemogućavati oborine u većem dijelu zapadnog SAD-a. Las Vegas toliko očajnički želi održati protok vode da su probušili tunel vrijedan 1,5 milijardi dolara ispod najdubljeg dijela jezera kako bi iscijedili i posljednju kap. Služi li Las Vegas sada kao primjer ljudske rase koja pokušava preživjeti na planetu koji brzo umire?  (Geoengineering Watch Global Alert News: „California redwood in flames, Australia under water, crops failing all over the world, it’s just getting started…“ #361, 9. 7. 2022.).

Podzemno crpljenje vode iz jezera Mead do posljednje kapi

Mnogi su sada svjesni i opravdano zabrinuti da će jezero Mead uskoro postati ono što je poznato kao „mrtvo jezero.“ Kada se dosegne ova prekretnica, posljedice za desetke milijuna Amerikanaca biti će katastrofalne. Ono o čemu se ne raspravlja je 3. usisni odvod jezera Mead koji je dizajniran za ispuštanje svake posljednje kapi iz ovog najvećeg rezervoara u SAD-u koji se smanjuje i umire. Preostala voda držat će Las Vegas u Nevadi tulumarskim do posljednjeg mogućeg trenutka. Još je strašnije službeno poricanje tekućih tajnih operacija klimatskog inženjeringa koje izazivaju sušu, a koje su glavni uzročni čimbenik iza nezapamćene suše u zapadnom SAD-u. Šestominutni video uz tekst pruža prijeko potrebne informacije o kataklizmi koja se odvija oko izvora vode rijeke Colorado koji se urušava. (Dane Wigington, videozapis: „Drilling Under Lake Mead To Drain The Last Drop,“ 8. 7. 2022.; GeoengineeringWatch).

Jezero Mead, jezero Powell, jezero Shasta, jezero Oroville i bezbrojni drugi rezervoari na zapadu SAD-a presušuju iz dana u dan. Kad nestane vode, kaos će započeti zasljepljujućom brzinom. Dok nemilosrdna rekordna vrućina prži veći dio SAD-a i svijeta, sve su veće ljetne snježne oluje koje su se pojavile, a ona koja se upravo dogodila na sjeveroistoku SAD-a primjer je toga. Sada kada je Kalifornija potpuno isušena s umirućim i mrtvim šumama posvuda, „rijetka munja od 66 000 udara“ upravo je pogodila državu. Samo slučajnost? Je li klimatski inženjering ponovno pripremio pozornicu za godinu požara bez presedana? Dok se ‘zidovi’ približavaju, kontrolori igraju na svaku kartu „podijeli pa vladaj“ koju imaju kako bi pogled javnosti skrenuli sa šireg horizonta do trenutka udara. Koliko još dok ne udarimo u zid punom brzinom? (Geoengineering Watch Global Alert News #359, 25. 6. 2022.).

Nakon značajnih poteškoća i troškova, ‘GeoengineeringWatch’ upotrijebio je dvije vrste zrakoplova za dovršetak višestrukih letova uzorkovanja čestica iz atmosfere do i preko 40 000 stopa. Jednu od letjelica u kojoj smo proveli naše misije testiranja također koristi Nacionalna uprava za istraživanje oceana i atmosfere (NOAA) za svoje operacije ispitivanja atmosfere. Tim ‘Geoengineering Watcha’ izveo je višestruke letove za prikupljanje uzoraka u sloju izmaglice na velikim visinama koje emitiraju veliki mlazni nosači. 

Tragovi mlaznih zrakoplova koji se zadržavaju, šire i blokiraju sunce nisu samo kondenzacija kao što su nam rekli vladini izvori. Prigušivanje izravne sunčeve svjetlosti pomoću čestica raspršenih iz zrakoplova, oblik ublažavanja globalnog zatopljenja poznat kao „Upravljanje sunčevim zračenjem“, je u tijeku. Ove globalne operacije klimatskog inženjeringa uzrokuju nemjerljivu štetu planetarnim sustavima za održavanje života i ljudskom zdravlju.

Geoengineering Watch: Naša najopsežnija prezentacija o klimatskom inženjerstvu

Klimatski inženjering i rat protiv vremenskih prilika u konačnici su jedno te isto. Atmosferski eksperimenti koji se odvijaju na našem nebu imaju dugu povijest s mnogo ciljeva i programa koji se provode, a jednadžba je složena. Ako želimo imati ikakvu šansu za razotkrivanje i zaustavljanje katastrofalnih globalnih operacija klimatskog inženjeringa, prvo moramo jasno razumjeti sam problem.Videozapis uz tekst daleko je najpotpunija i najopsežnija prezentacija koju je GeoengineeringWatch ikada izradio. Prezentacija je održana uživo 2018. na događaju podizanja javne svijesti u Sjevernoj Kaliforniji. Nadamo se da će ovaj videozapis pružiti koristan alat za povećanje očajnički potrebne javne svijesti i razumijevanja kritično važnog pitanja klimatskog inženjeringa.

POJMOVI GEOINŽENJERINGA:

GEOINŽENJERING je umjetna modifikacija Zemljinih klimatskih sustava kroz dvije primarne ideologije, upravljanje sunčevim zračenjem (SRM) i uklanjanje ugljičnog dioksida (CDR).

UKLANJANJE UGLJIČNOG DIOKSIDA (carbon dioxide removal, CDR) i sekvestracija. To su umjetna stabla, ‘ishrana’ oceana itd. (‘Ishrana’ oceana podrazumijeva namjerno uvođenje biljnih hranjivih tvari u gornji dio oceana za stimulaciju aktivnosti fitoplanktona u svrhu ukljanjanja ugljičnog dioksida iz atmosfere). Ovi projekti su uglavnom deklasificirani. Ova metoda geoinženjeringa NIJE fokus web stranice „GeoengineeringWatch“.

UPRAVLJANJE SUNČEVIM ZRAČENJEM (SRM) – podrazumijeva kontroliranje sunčeve svjetlosti prije nego što stigne do planeta.

GEO-INŽENJERING STRATOSFERSKIH SULFATNIH AEROSOLA (SAG-SRM)

Sposobnost stratosferskih sulfatnih aerosola da stvore efekt globalnog zatamnjenja učinila ih je mogućim kandidatima za korištenje u projektima geoinženjeringa za ograničavanje učinka i utjecaja klimatskih promjena zbog rastućih razina stakleničkih plinova. Isporuka prekursora sulfidnih plinova kao što je sumporovodik (H2S) ili sumporov dioksid (SO2) artiljerijom, zrakoplovima i balonima.

„CHEMTRAILING“ (nije znanstveni izraz)

„Chemtrailing“ je javni izraz za POVJERLJIVO TEKUĆE umjetno modificiranje Zemljinih klimatskih sustava korištenjem reflektirajućih nanomaterijala (aerosola) za reflektiranje sunčeve svjetlosti. Aerosoli se raspršuju tragovima mlaznih zrakoplova koji se šire u reflektirajuće umjetne oblake. Kao što je gore navedeno, izraz „chemtrails“ („kemijski tragovi“) nije znanstveni izraz i stoga se koristi za diskreditiranje valjanosti napora protiv geoinženjeringa. Ovaj izraz nije od pomoći u svrhu izlaganja i zaustavljanja klimatskog inženjeringa i stoga ga treba izbjegavati.

Operacije klimatskog inženjeringa su:

  • Uništavanje ozonskog omotača.
  • Ubrzavanje planetarnog kolapsa.
  • Potpuno remeti globalni hidrološki ciklus.
  • Uspostavljanje uvjeta za nezapamćene šumske požare.
  • Sveprisutno zagađuje cijeli planet i svaki naš dah.
  • Zasićenje biosfere izuzetno štetnim RF/mikrovalnim prijenosima.
  • Koristi se kao tajno vojno oružje.

Opovrgnuti službenu laž o „samo kondenzacijskim tragovima“ lako je učiniti ako se razumiju i upamte specifične temeljne činjenice. Kratki članak i 7-minutni videozapis vodiča pružaju bitne informacije za razotkrivanje lažne priče o „kondenzacijskom tragu“.

Opet, svi službeni izvori, agencije i izabrani dužnosnici govore nam da su sve što vidimo na našem nebu „kondenzacijski tragovi“. Kažu da je sasvim normalno da se ta „kondenzacija“ zadržava na nebu satima ili danima, širi se i širi sve dok se cijeli horizonti potpuno ne izbrišu. Ono što vidimo je upravo ono što kažu da žele učiniti upravljajući solarnim zračenjem (SRM), ali nas uvjeravaju da geoinženjering zapravo još nije u tijeku. Oni koji odluče povjerovati u ove njihove očigledne laži jednostavno se još ne žele probuditi. Ovdje je činjenica, svi komercijalni mlazni zrakoplovi i svi vojni tankeri opremljeni su vrstom mlaznog motora koji je po dizajnu gotovo nesposoban proizvesti bilo kakav kondenzacijski trag osim u najekstremnijim okolnostima – turboventilatorski motor (‘turbofan’) visoke premosnice. 

Izvor:

  1. Dane Wigington: „The Dimming, Full Lenght Climate Engineering Documentary“ GeoengineeringWatch 10. 3. 2021., www.geoengineeringwatch.org
  2. GeoengineeringWatch: „Our First Ever Hight Altitude Atmospheric Testing“; 19. 11. 2020.
  3. GeoengineeringWatch: „Our Most Comprehensive Climate Engineering Presentation; 1. 1. 2019.
  4. GeoengineeringWatch: „High Bypass Turbofan Jet Engines, Geoengineering, And The Contrail Lie“; 28. 9. 2017., uključujući i videozapis u trajanju od 7 minuta: „Why most modern Jet Engines are nearly incapable of producing condensation trails“

Rodjena Marija Kuhar, dr. vet. med.

Povezane objave

Paralelnost bioloških procesa u organizmima

HF

Donald Trump i TTIP

HF

I Amerikanci se boje snižavanja standarda

HF

Pregled i razvoj hrvatske popijevke

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više