Hrvatski Fokus
Gledišta

Šokačka šupa (šokšup) u Vajskoj

Nešto novca preteklo i Šokcima u Vajskoj za krečenje „šokačke kuće“

 

Poslije najnovijeg uspjeha dvojca Žigmanov-Vojnić da Hrvati već drugi put biraju nacionalno vijeće elektorskim putem (primjerice, kao Goranci) sada ćemo točno vidjeti koji su sve predsjednici hrvatskih kulturnih udruga u Srbiji Žigmanovljevi poltroni koji za šaku škuda prodaju sve Hrvate u Srbiji!

Na prvo mjestu je izbila Vajska… Na portalu ZKVH stoji da je HKU „Antun Sorgg“ u Vajskoj osnovana tek 2017. godine pri čemu nije naveden broj članova udruge (?!): Poslije odlaska Željka Pakledinca iz Vajske, člana Predsjedništva DSHV-a (donedavno i dopredsednika), koji se nije slagao sa Žigmanovljevom politikom, do izražaja je u Vajskoj došao superpoltron Tomislava Žigmanova, Mladen Šimić!

Poznato je da bunjevački Hrvati iz Subotice i okolice, obasipani objeručke (i šakom i kapom) novcem poreskih obveznika iz Republike Hrvatske, zidaju sebi „hrvatsku kuću“ u Subotici (u tri etaže), pa je nešto novca od te prekogranične suradnje preteklo i Šokcima u Vajskoj za krečenje „šokačke kuće“.

Od tada smo svjedoci bezbrojnih priloga-hvalospjeva u ovdašnjim hrvatskim medijima o „obnovi šokačke kuće“ u Vajskoj kao jednom od kapitalnih projekata HNV-a i DSHV-a! „Investicjia“ i njen značaj  se porede sa značajem obnove rodne kuće bana Jelačića u Petrovaradinu (koja je još uvijek zatvorena)!!!

A upravo pred elektorskim izborom V. saziva HNV-a uz ovu straćaru  HNV ulaže „ogroman“ novac i u totalno renoviranje njene šupe!

Žigmanov i Vojnička, uz ugradnju „najsuvremenijih materijala kao što je pluta“, renoviraju ovu šupu, čime se mnogo hvale, jer preko ove šupe se „osiguravaju uvjeti za opstanak i razvoj Hrvata u Srbiji“!!!

U prevodu: Tomislav (DSHV) i Jasna (HNV) za nešto malo plute i hrvatske valute kupuju Šokce u Vajskoj, čitaj kupuju Mladena (Šimića) za svog elektora u izboru za slijedeći saziv HNV-a.

Budući da od ovoga Mladen ima više koristi nego svi ŠOK u SRB zajedno, on je siguran Tomislavov i Jasnin elektor koji će pribaviti šesdeset potpisa, makar i od radikala!

Šokačka šupa (ŠOKŠUP) u sklopu „šokačke kuće“ u Vajskoj je građevinsko remekdjelo ne samo u funkcionalnom smislu jer je pogodna za kulturne, športne, ugostiteljske i sve druge namjene, već i kao arhitektonski unikat jedinstvenog interijera (kose plafonjere) i eksterijera (cijela zgrada „na jedan krov“ i „na jedan prozor“, ima li vrata, bolje reći izlaza, ne zna se).

Zato ovaj prostor treba predstaviti jasnijom fotografijom od one skromne u monkeytomezigovom twitter nalogu:

No, budući da od pedesetak hrvatskih kulturnih udruga u Srbiji njih 90 % nema bilo kakav svoj prostor, ovo je, mora se priznati, ipak veliki iskorak u osiguranju uvijeta za opstanak i razvoj HR (posebno ŠOK) u SRB za što su isključivo zaslužni HNV (čitaj Jasna Vojnić) i DSHV (čitaj Tomislav  Žigmanov)!

Branimir Miroslav Tomlekin

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Globalno otopljavanje na (be)značajnim razgovorima

hrvatski-fokus

Nikad dosta novaca…

hrvatski-fokus

Virovitica ostaje bez Budakove ulice

HF

Predizborno nedjelo kukastog križa na Poljudu

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više