Hrvatski Fokus
Gledišta

Svi su mu krivi…

Dijeli Hrvate i unosite razdor među njima

 

Od kako je na izborima doživio debakl, veliki “predsjednik jedine relevantne hrvatske političke stranke u Srbiji”, “bunjevački Hrvat” Tomislav Žigmanov, pretvorio se u babu. Babu koja plače što su joj uskratili “zagarantirano mjesto u procesu donošenja odluka”, i to ne kao zastupnici “bunjevačkih Hrvata” u rodnom mu selu Donjem Tavankutu, već kao zastupnici 57.900 Hrvata u Republici Srbiji, iako je Hrvati nikada nisu birali niti na to mjesto, niti na desetine drugih, do kojih je došla raznim manipulacijama.

Plačibaba na to nikako ne pristaje(!) Dakle, svi su krivi osim plačibabe!

Pa se babi snilo ono što joj je milo, te na istom twitter nalogu piše ispred cijele svoje “jedine relevantne hrvatske političke stranke u Srbiji” (što često radi), odnosno komentira vlastiti plač i sanja kako bi njena stranka ovdje, poput najveće srpske političke stranke u Hrvatskoj (koja je tamo u koaliciji s vladajućim strankama), mogla imati zagarantirana mjesta (!):

Gospodine Žigmanovu, Suboticu nemojte spominjati, jer niti jedan zastupnik u Skupštini tog grada u kojem živite vas ne podržava (što najočitije  govori o vama kao čovjeku i kao političaru), a tek sada ste se sjetili Sombora, Apatina, Bača, Novog Sada, Srijemske Mitrovice, Šida, Rume, Stare Pazove, Inđije, Beočina, Srijemskih Karlovaca i Pančeva u kojima godinama, da ne kažem desetljećima, niste razgovarali s hrvatskim pukom, kao ni u Petrovaradinu, Zemunu, Beogradu, Nišu i svim drugim gradovima i selima gdje u državi u kojoj živimo ima Hrvata. Naprotiv, godinama obmanjujete taj narod, dijelite ga na “razne” Hrvate i unosite razdor među njih preko svojih plaćenih poltrona, ljigavaca i mediokriteta, a što je najtragičnije, isključivo zbog novca!

To je ključni problem! Jer spuštenim kriterijima za nacionalne manjne na prošlim izborima, kada bi vas birali ovdašnji Hrvati mogli biste biti njihov legitimni zastupnik u Skupštini Srbije. Ali Hrvati vas nikada neće izabrati za svog predstavnika u bilo čemu i bolje je da im konačno sami siđete s grbače dok vas nisu zbacili kao rezidua (talog) folklorne (bunjevačke?) skupine!

Miroslav Cakić

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Srbija je napala Hrvatsku 7. studenog 1918. godine

hrvatski-fokus

Slijede nove presude HNES-a

HF

Hranić: Vlast koja radi protiv sebe same

HF

“Umetnička soboda proizvoljne interpretacije”

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više