Hrvatski Fokus

IZJAVE TJEDNA

– Trebamo više policijskih djelatnika. Trebamo ljude koji će biti posvećeni radu Ureda. Ne može se dogoditi da netko kaže da nema vremena i stavi naš slučaj na čekanje. To znači da se nikada ne će pozabaviti njime. Trebamo policajce koji znaju posao kojim se bavimo. O tomu sam razgovarala nedavno s ministrom u Luxembourgu, sad ćemo vidjeti što će se dogoditi.

Laura Codruţa Kövesi, europska javna tužiteljica tijekom posjeta Hrvatskoj, Jutarnji list

– Plenkoviću, oteo si Todoriću Agrokor, a Hrvatskoj poljoprivredna zemljišta i izvore pitke vode da bi ih sada predao Arapima. Jesi li to glup ili…

Mislav Kolakušić, eurozastupnik u Europskom parlamentu

– Schmidt je kriv što ponovno omalovažava Bošnjake koji iako najbrojniji, nakon izbora dobivaju najmanja prava.

Senad Avdić, vlasnik bošnjačkoga portala Slobodna Bosna

– Bošnjaci, kao etnička grupa indoeuropskih korijena, koja govori južnoslavenski jezik i ima dominantnu genetsku povezanost sa prastanovnicima Balkana preko mitohondrijalne maternalne haplogrupe H, a u čijem se kulturološkom prepoznavanju islamska tradicija javlja kao značajan faktor, trebaju svoj spas tražiti nešto zapadnije, a kroz Bosnu i bosanstvo. Ako ova etnička grupa želi zadržati svoj identitet i opstati kao etnos, njen jedini, dugoročni spas leži u očuvanju zemlje Bosne. Očuvanje Bosne je jedino moguće uz odobrenje Zapada.

Kemal Dizdarević, bošnjački liječnik iz Sarajeva, Dnevni avaz

TVRDNJE

– Ne raspravljajte s idiotom. On će vas povući dolje na svoju razinu i pobijediti iskustvom.

Mark Twain, američki književnik

– Rusija je po Europi u posljednjim godinama vrebala prilike kako bi neke zemlje uzela pod svoj utjecaj, a nema jačeg oružja za utjecaj nego što je Fortenova. S jedne strane INA je u vlasništvu Mađara, saveznika Rusa, a s druge strane Fortenova koja je napravila potpunu pomutnju.

Primož Cirman, novinar i urednik portala Necenzuirirano.si, N1 TV

– Branko Roglić – kako se tvrdi, jedan od najbogatijih Hrvata i uvoznik različitih proizvoda u Hrvatsku. Stric tog Branka Roglića je Marko Roglić koji je bio šef splitske UDBE, a nakon toga menadžer u INI. Roglić je i prijatelj Stipe Mesića i sličnih moćnika.

Karolina Vidović Krišto, saborska zastupnica na facebooku, Direktno

– Niti se Plenković hoće obračunati sa SPC-om, niti hoće istražiti Jasenovac, a u Saboru se donose zakoni koji pogoduju srpskoj manjini i velikosrpskoj ideji!.

General Ante Prkačin iz Domovinskog pokreta u Saboru, Narod

– Židov s istočne strane (Trocki) koji je osvojio Europu.

The Liberator (New York), ožujak 1920., str. 26.-27.

– Rad bi nedjeljom jednostavno trebalo zabraniti, osim ondje gdje je neizbježan… Ni u komunizmu se nije radilo nedjeljom, istina, ne zbog vjerskih razloga, no nije se moglo – raditi ili ne raditi. Nedjelja je bila svečanost i za vjernike i za nevjernike, a tako bi trebalo biti i sada.

Milan Ivkošić, kolumnist Večernjega lista

– Razmotrite slučaj 12-godišnje Maddie de Garay koja je sada trajno paralizirana, ne može hodati i mora jesti putem cijevi za hranjenje. Bila je dio kliničkog ispitivanja Pfizer za djecu od 12 do 15 godina koje je prijavilo njezin rezultat kao “bol u trbuhu”. Istraživanje je imalo samo 2.200 sudionika. To sugerira da je stopa invaliditeta čak i za djecu po narudžbi 1 od 2000. To znači da cjepivo ima potencijal onemogućiti 500 prethodno zdrave djece za svaki spašeni život.

Steve Kirsch, svjetski poznati poduzetnik i filantrop, https://www.covid-datascience.com/post/are-the-mrna-vaccines-really-safe-evaluating-claims-by-steven-kirsch-on-danger-of-spike-proteins

GOVOR MRŽNJE

– Tužno je gledati kako su potrčkala islamofobičnog i zločinačko-okupatorskog MOSADa gebelsovskom antiSDA tj. antiBiH propagandom nasanjkali i vuku za nosove preambiciozne i naivne (iskreno se nadam?) Kukove jedanaestorkaše, osmorkaše, trojkaše ili koliko su ih već naivnih i preambicioznih uspjeli okupiti!?

Zejnil durmo, slobodna-bosna.ba/vijest/275711/obecavanje_promjena_i_surova_realnost_zasto_eu_i_americhka_i_britanska_ambasada_u_bih_podrzavaju_dodika_i_chovica_u_rusenju_bih.html

– Svi zločini komunista nad hrvatskim narodom od Bleiburga do naših dana nisu samo osveta nego imaju dublji korijen. Za nas Hrvate je važnije pitanje što smo mi učinili i što činimo da se obratimo od tog zla. Plešemo i dalje Žikino kolo koje je poveo trojanski konj Franjo Tuđman kako bi komunisti i dalje ostali na vlasti, pljačkajući i uništavajući Hrvate i hrvatsku državu.

Ivan Valek, bivši košarkaš i mormonski biskup, valek.ivan@gmail.com, 18. XI. 2022.

– Viktor Orbán je postao učitelj obmane, a demokratski političari sa Zapada trebali bi učiniti sve što je u njihovoj moći da ograniče njegov utjecaj. Što više Orbán ima potrebne resurse, to je važnija njegova uloga kao nositelja istine.

Péter Krekó, mađarski profesor, Delo, Ljubljana

JUGONOSTALGIJA

– Gojko Borić, 90-godišnji poznati i iskusni novinar, publicist i prevoditelj, stalni suradnik Hrvatskog tjednika. On je, istina, imao dvostruku ulogu (tzv. dvolično novinarstvo) jer je emigrirao u inozemstvo te je pisao za hrvatske ustašoidne časopise Hrvatska revija u Argentini koji je uređivao Vinko Nikolić.

Armando Černjul na portalu SABA-e, sabh.hr/proustaski-hrvatski-tjednik-objavio-monstruozni-tekst-o-krvavome-marsalu-i-genocidasu-titu

DAIDŽE

– Nacionalisti pokušavaju uvijek isticati prvenstveno nacionalno garnirano sa religijskim i obratno i na tom sentimentu dolaze do vlasti čemu smo svjedoci već dvadeset i pet godina. Pa dokle smo stigli i gdje se nalazimo u usporedbi sa normalnim državama i društvima? Željko nastoji ostvariti prvenstveno opći interes sviju građana ove napaćene zemlje. Zato kada netko upita što je učinio više nego nacionalisti, odgovaram puno više nego oni.

Fra Petar Matanović, bivši gvardijan Franjevačkog samostana svetog Petra i Pavla u Tuzli, a sadašnji vikar župe Rođenja blažene Djevice Marije u naselju Ulice pored Brčkog, Dnevni avaz, Vrisak.info

– Samoupravni socijalizam (neistomišljenici vole reći komunizam, no on je bio ideal, a ne stanje) brzopleto je zamijenjen trostrukim plitkim nacionalizmom i diletantizmima. To što su tri nacionalizma ne znači više demokracije, nego troskok u zlo i neizvjesnost. Jedan stari franjevac, prijatelj Adenauerov mi je uvijek govorio: Nemoj se raspravljati s nacionalistima, oni nemaju čula za argumente, inače ne bi ni bili nacionalisti kad bi ga imali. I često je ponavljao da se svaki nacionalizam budi kao uspavana ljepotica iz bajki, a završava kao monstruozno čudovište iz bezdana.

Fra Marko Oršolić iz Tolise, član karizmatske zajednice “Dobri pastir” i pouzdani suradnik Udbe, 7Dnevno

DEMAGOGIJA

– Mene ta inicijativa generala i zahtjev za pomilovanje Zdravka Mustača i Josipa Perkovića nije začudila. Generali znaju svoju osobnu priču iz rata i unatoč tome što su u odnosu na Perkovića i Mustača sa sasvim druge strane političkog spektra. Generali progovaraju jezikom svog stava i mišljenja, neki od njih već su i ranije potpisivali inicijative zbog kojih su umirovljeni pa ih se valjda ne može prozivati da nemaju stav ili da su nepromišljeni.

Viktor Gotovac, bivši šef zagrebačkog SDP-a u razgovoru s Berislavom Jelinićem za Nacional

– Želim poboljšati odnose s Hrvatima pa i kroz izmjene izbornog zakona ali bez pritisaka i ucjena.

Bakir Izetbegović, muslimansko-bošnjački čelnik militantne unitarno-džihadističke Stranke demokratske akcije na skupu u Livnu, Jutarnji list

GLOBALIZACIJSKI FAŠIZAM

– Trebalo bi svakako stvoriti instrumente koji su nužni za ostvarenje suvereniteta na globalnoj razini : jedan parlament (jedan čovjek, jedan glas), jedna vlada. jedna parlamentarna primjena univerzalne Deklaracije o pravima čovjeka uz sve prateće protokole, aktiviranje odluka ILO-a, Međunarodne organizacije rada, u oblasti prava na rad, središnja banka, zajednička moneta, planetarni porezni sustav, planetarna policija i sudstvo, minimalni planetarni prihod, planetarni revizori, globalna kontrola financijskih tržišta.

Jacques Attali, francuski globalizacijski ekonomist i publicist u knjizi “Kriza, a poslije?” iz 2009. godine

 – Daniel Defoe pisao je o životu i smrti u dnevniku godine kuge kao svjedok u tadašnjoj Engleskoj. Iznenađujuće je koliko se sličnih socijalizira više od 350 godina kasnije pandemija 1665. s današnjim danom, a danas, unatoč znatno promijenjenim institucijama, napretku medicinske znanosti i nastanku interneta, što je revolucioniralo način na koji suobraćamo u društvu i među ljudima. Defoe, primjerice, spominje nesebičnu pomoć susjednih seoskih ribara koji su ostavljali hranu ispred gradskih vrata, podsjećajući na današnju nesebičnu pomoć medicinskog osoblja, prvenstveno medicinskih sestara oboljelih od covidoma-19. Ugledni časopis The Economist prošle je godine napisao da se 17. i 21. stoljeće ne razlikuju značajno, te je naveo primjere današnjih prevaranata koji umjesto patentiranih cjepiva nude “prave” lijekove: od koloidnog srebra, “holističkog liječenja origanom”, posebne hipnotičke “prašine” i sličnog lijeka.

Rudi Rizman, novinar Dela, 21. 8. 2021.

GLUPOST

– Mislav Bago je bio neoprikosnoven, jedan i jedinstven.

Senad Avdić, bošnjački novinar, Slobodna Bosna

– Otišao je Mislav Bago, ne ćemo više doživjeti da upada u riječ premijeru, predsjednici, predsjedniku, ministru, dragome Bogu, kome god, zrikav, ustreptao, napastan, radoznao, nezaustavljiv. Mislav Bago prvi je naš televizijski frontmen koji je s političarima razgovarao kao s našim slugama, a ne kao s našim gospodarima. Znači, ne da im nije davao značaj, nego im je davao do znanja da su oni tu da služe nama, odnosno javnom interesu, a ne mi njima, odnosno njihovu interesu. Znači, kako se u nas razvijao demokratski duh, tako se razvijao i Bago.

Tomislav Čadež, novinar Jutarnjega lista

– NDH je zapravo bila neželjeno čedo i onih koji su je stvorili, talijanskih fašista i njemačkih nacista.

Gordan Duhaček, novinar Indexa

HOMOSEKSUALIZAM

– Svi dječaci, djevojčice, niñes [još jedan nepoznati spol] u ovoj zemlji imaju pravo upoznati svoje tijelo, znati da nijedna odrasla osoba ne može dirati njihovo tijelo ako to ne želi te da je to oblik nasilja.

Irene Montero, španjolska ministrica jednakosti i komunistica, Logično

– Sjajno uklopljeni u većinski bešćutan svijet, već smo počeli odbrojavati do početka velikog natjecanja, kad se pronijela vijest da će kapetani reprezentacija iz najmanje osam zemalja (Francuske, Njemačke, Švicarske, Engleske, Walesa, Nizozemske, Belgije i Danske) nositi trake u duginim bojama da bi upozorili na katarsku ljupku navadu progona osoba homoseksualne orijentacije. Naši se – naravno, zar ste sumnjali? – nisu pridružili ovoj inicijativi.

Ivica Ivanišević, novinar Slobodne Dalmacije

– Udruga Vigilare na Facebooku je objavila ilustraciju na kojoj je prikazano kako muškarac i žena daju dijete, a više muškaraca daje majmunske boginje uz opis “Matematika je egzaktna znanost”.

N1 TV, https://hr.n1info.com/vijesti/objava-udruge-vigilare-zgrozila-hajdukovica-degutantno-nehumano-i-zlo/?fbclid=IwAR2D3XT4iuPheOB4LUdWUQGWrG8Gl30WXKJxZVJ0kyp0mUBD4os8jmZyu0A

KOMENTARI

– To su huligani, a ne navijači, misle da u čitavoj zemlji mogu raditi pizdarije kao u Splitu, gdje ih se svi boje od kluba do gradske vlasti.

olujasviholuja2:, https://m.vecernji.hr/sport/delegat-otrkio-kakav-je-kaos-bio-u-koprivnici-sudac-zatrazio-lijecnicku-pomoc-poznato-cime-je-pogoden-1633104 

– Samo neutralnost za BiH! i jačanje odnosa s Turskom, Kinom, Iranom, Rusijom. Ima još čovječanstva negdje u svijetu. Što dalje od ovog zapadnog krmetnjaka.

Mmiki, slobodna-bosna.ba/vijest/275711/obecavanje_promjena_i_surova_realnost_zasto_eu_i_americhka_i_britanska_ambasada_u_bih_podrzavaju_dodika_i_chovica_u_rusenju_bih.html

– Ipak je sve do nas. Samo kad pokažeš zube oni će te cijeniti. Umjesto da su rekli svi da ne žele ni čuti za Schmidtove odluke oni su zašutili i prave matematičke zbrojeve kako će se dočepati vlasti. Ali eto… Bošnjaci su ih izabrali. Sad su došli u priliku da im Kojović kroji sudbinu. Sve se može očekivati od ovakvih nadri političara. Sjetimo se samo Lagumdžije i njegove gubitničke politike kad je dao Dodiku zakon o prebivalištu za 3-4 godine funkcije ministra vanjskih poslova. I sve je to eto tako prošlo bez ikakvih problema. Šmidtove svjetski ne čuvene odluke su isto svi zaboravili. Zaboravit će ti što im Ameri otvoreno podržavaju neprijatelje. Zaboravit će i to kad se jednom probude u novom genocidu.

no-nonsense, slobodna-bosna.ba/vijest/275711/obecavanje_promjena_i_surova_realnost_zasto_eu_i_americhka_i_britanska_ambasada_u_bih_podrzavaju_dodika_i_chovica_u_rusenju_bih.html

– Svaki dan probosanski mediji (ima li takviih, ima dva tri) trebaju objavljivati neki dan tekst “optužujem” akademika Duraković Esada i znameniti tekst Andreja Nikolaidisa: “što nije moglo genocidom, može Schmidtovom politikom”. Svaki dan ne bil napokon progledali i komunjosi (jebi ga valjda ima i takvih, koji vole Bosnu) i uhavizali ko Rusi i zašto Bosnu i od muslimana želi napraviti Palestince!!!!!

Lampa, slobodna-bosna.ba/vijest/275711/obecavanje_promjena_i_surova_realnost_zasto_eu_i_americhka_i_britanska_ambasada_u_bih_podrzavaju_dodika_i_chovica_u_rusenju_bih.html

– Ovaj medij cenzurira komentare te ne dozvoljava Ustavom zagarantiranu slobodu govora i političkog djelovanja. Ovo nisu novine, već mašina za manipulaciju i indoktrinaciju.

Tridvajeda:, https://m.vecernji.hr/sport/delegat-otrkio-kakav-je-kaos-bio-u-koprivnici-sudac-zatrazio-lijecnicku-pomoc-poznato-cime-je-pogoden-1633104 

– Arap angažirao Nobila za odvjetnika. Odmah mi je sve jasnije. Ovoga angažiraju samo crveni Kmeri ili totalni kriminalci pa polažu sve u provjerene hudbo-hudbaške veze i vezice koje su provjereno učinkovite kada je Hrvatska i velika lova u pitanju.

Limunobacač, https://narod.hr/hrvatska/spajic-o-fortenovi-u-hrvatskoj-je-sve-opljackano-po-zakonu-i-zato-nitko-nikada-nije-odgovarao 

 – Ovo je strašno vidjeti. Nije mi uopće jasno kako smo uopće mogli dopustiti da faktori upravljaju našim životima. A očito smo to dopustili. I onda nas ne treba čuditi što je ovako.

cro crv, https://www.logicno.com/hrana-zdravlje/sokantan-izvjestaj-stew-petersa-bebe-cijepljenih-majki-masovno-umiru.html

 – Sada meni nije jasno zašto je Putin inzistirao na cijepljenu. Je li i on dio ovog programa?

Tihobl, https://www.logicno.com/hrana-zdravlje/sokantan-izvjestaj-stew-petersa-bebe-cijepljenih-majki-masovno-umiru.html

– Gdje je Hajduk tu je i nered…

Lana2:, https://m.vecernji.hr/sport/delegat-otrkio-kakav-je-kaos-bio-u-koprivnici-sudac-zatrazio-lijecnicku-pomoc-poznato-cime-je-pogoden-1633104

– Sudac je pogođen od pripadnika Torcide – utakmica nije prekinuta jer se radi o Hajduku. Da se radi o bilo kojem drugom klubu iz HNL-a utakmica bi bila prekinuta. Definitivno!

ntikomunist8:, https://www.vecernji.hr/sport/detalji-kaosa-u-koprivnici-navijaci-pogodili-pomocnog-suca-livaja-ih-pokusao-urazumiti-1633059

– Pa magarče iz Zmijavaca, u Jugi ste bili partijski privjesak 45 godina, a oni su vas i osnovali na Visu 1944. kao klub vojske Jugoslavije. Ta ista partija vas je spasila izbacivanja iz lige 1963. zbog namještanja utakmica i poklonila vam prvenstvo koje niste osvojili 1979. Tko o čemu, partijski privjesci o Jugoslaviji…

Sisquou Cicković, https://www.index.hr/sport/clanak/karoglan-ovo-sudjenje-podsjeca-na-jugoslaviju/2411407.aspx

KOMUNISTIČKI TOTALITARIZAM

Mi smo ti koji smo izgradili ove palače i gradove, ovdje u Španjolskoj i Americi i posvuda. Mi, radnici. Možemo izgraditi druge koje će zauzeti njihovo mjesto. I to bolje. Ni najmanje se ne bojimo ruševina.

José Buenaventura Durruti, španjolski ustanički, anarho-sindikalistički militant

LAŽ

– Zbog Schmidtove odluke zbog koje još uvijek gore društvene mreže, građani se organiziraju za nove prosvjede. I nikome ne pada na pamet da objasni zašto su nezaobilazni faktori za formiranje vlasti Čović i Dodik, a Izetbegović i Komšić nisu, odnosno zašto je nemoguća probosanska koalicija u Sarajevu koju želi većina građana, ali je moguć i poželjan dogovor probosanskih stranaka s Čovićem i Dodikom pod svaku cijenu?

Senad Avdić, vlasnik bošnjačkoga portala Slobodna Bosna

– Pavelić je izgubio rat i kukavički pobjegao sa zlatom a narod poslao u klaonicu na Bleiburgu.

Ivan Valek, bivši košarkaš i mormonski biskup, Otporas.com

– Orbánova vlada kontrolira mase dezinformacijama, koje dolaze s televizijskih ekrana, radija, tiskanih medija i facebooka. Njihova retorika sastoji se od poruka koje je lako razumjeti i ujednačene su, prikupljene iz istraživanja koja su za njih posebno stvorili provladini mislioci. Ukratko, kampanja dezinformiranja koju vodi mađarska vladajuća stranka koristi metode 21. stoljeća za širenje pojednostavljenih priča sličnih propagandi koje su korištene u 20. stoljeću.

Péter Krekó, mađarski profesor, Delo, Ljubljana, https://www.delo.si/mnenja/gostujoce-pero/orbanu-je-treba-prepreciti-sirjenje-informacijske-avtokracije-v-evropi/ 

Povezane objave

IZJAVE TJEDNA

HF

IZJAVE TJEDNA

hrvatski-fokus

IZJAVE TJEDNA

HF

IZJAVE TJEDNA

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više