Hrvatski Fokus
Društvo

Obvezno cijepljenje za djecu u Brazilu  čiji roditelji primaju socijalnu pomoć

Djeca se moraju cijepiti, kaže liberalni predsjednik Luiz Inácio Lula da Silva

 

Brazilski objavio je u utorak da će cijepljenje protiv COVID-19 biti obavezno za djecu ako roditelji žele nastaviti primati državnu socijalnu pomoć. Lula je to izjavio tijekom inauguracije oftalmoloških i dijagnostičkih jedinica zdravstvenog centra Super Carioca u Benfici, Rio de Janeiro.

“Bolsa Família se vraća, i vraća se s nečim važnim; vraća se s uvjetima. Djeca moraju biti u školi. Ako nisu u školi, majka gubi beneficije”, rekao je Lula, misleći na program socijalne pomoći koji je otkazan pod Jairom Bolsonarom. “Djeca se moraju cijepiti. Pretpostavimo da nemaju potvrdu o cijepljenju. U tom slučaju majka gubi naknadu.” “Zaboga, ne možemo biti neupućeni do te mjere da mislimo da se ne isplati cijepiti se”, rekao je.

Stalno se pitam kakvu ljubav ova majka ima prema svojoj djeci, da se ne brine o njima u najvažnijem trenutku kada se mogu cijepiti i izbjeći delikatniju bolest u svom životu, nastavio je Lula. “Ne možemo oklijevati; ne možemo se igrati. To je pitanje znanosti,” rekao je. Ova objava označava veliki politički preokret otkako je Bolsonaro, koji je odstupio nakon spornih izbora u studenom, odbacio obveze za cjepivo protiv COVID-a.

tribun.hr/brazil-obvezno-cijepljenje-za-djecu-ciji-roditelji-primaju-socijalnu-pomoc

Povezane objave

Večer francuske šansone 2022.

hrvatski-fokus

Kurikulni i(li) kurikularni

HF

Povratak majci Zemlji

HF

Skakanje u ponor

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više