Hrvatski Fokus
Kultura

“Otkrivanje tendencija” Mladena Žunjića

Autor se predstavlja žestokim kolorizmom, snažnim i nezaustavljivim tijekovima energije, koji ponekad ostavljaju dojam kako  se kreću kroz sve slike istodobno

 

Suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar Mladen Žunjić predstavlja se od 6. srpnja do 10. rujna 2023., velikom ljetnom izložbom u Galerija kvART – u izvanrednom izlagačkom prostoru veličine od oko 200 metara četvornih. Voditeljica galerije, organizatorica izložbe i promotorica je Martina Slovjak, na 1. katu Trgovačkog centra Westgate City (Westgate Shopping Center) zapadni dio grada Zagreba. Nije nevažno napomenuti kako je riječ o najvećem hrvatskom trgovačkom centru.

Riječ je izboru djela Mladena Žunjića nastalih u proteklu godinu dana. Za izložbu su odabrani veliki formati 150 x 100 cm, 100 x 100 cm, ulja i akrili na platnu.

I ovom prigodom autor se predstavlja žestokim kolorizmom, snažnim i nezaustavljivim tijekovima energije, koji ponekad ostavljaju dojam kako  se kreću kroz sve slike istodobno.

Žunjićevo slikarstvo temelji se na slobodi geste i kreiranju nefigurativnog paralelnog svijeta, složenog i promjenljivog, nestalnog.

Njegove slike vibriraju, doista žive svoje specifične živote u čudesnom kolopletu formi i boja.

Slikar Mladen Žunjić realizirao je do ove izložbe impresivni opus, sačinjen od niza akrila i ulja najvećim dijelom s apstraktnim motivima i eruptivnim nanosima boja, koje ostavljaju vidljiv, trajan trag o vlastitom postojanju, izveden na velikim formatima platna.

Osobitost slikarskog opusa Mladena Žunjića jest i izniman vitalitet koji naprosto izvire iz slika, iz njihove dubine.

Opus Mladena Žunjića u aktualnoj hrvatskoj umjetnosti, svakako ima zasebno, izdvojeno mjesto i po nadahnutosti autora ali i po brojnosti ciklusa na velikom formatu.

Miroslav Pelikan

Povezane objave

U Klovićevim dvorima traje najveća izložba Ivana Meštrovića

hrvatski-fokus

Za svjetlom kreni

HF

Pravila Festivala kazališnih amatera

HF

Ljepoto

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više