Hrvatski Fokus
Kultura

Ljetni književni izazov GKK – čitaj knjige i osvoji diplomu i nagradu

Ljetni književni izazov trajat će od 24. lipnja do 5. rujna 2022. godine

 

Gradska knjižnica Kaštela ovo ljeto po deveti put provodi program poticanja čitanja tijekom ljeta pod naslovom Ljetni književni izazov – čitaj knjige i osvoji nagradu. Kaštelanska knjižnica ovaj program uspješno provodi od 2014. godine, a u Ljetni književni izazov se svakog ljeta uključuje sve veći broj djece s područja Kaštela, ali i sve veći broj djece koja u Kaštelima ljetuju.

U Ljetnom književnom izazovu mogu sudjelovati predškolci, osnovnoškolci i srednjoškolci koji su učlanjeni u Gradsku knjižnicu Kaštela. Svi oni mogu doći u najbliži odjel GKK sami ili s roditeljima, gdje će ih knjižničarke upisati kao ovogodišnje natjecatelje te će im dati prijavnicu, odnosno Dnevnik čitanja u kojemu će biti upisani svi naslovi koje su posudili i pročitali tijekom ljeta. Po povratku knjige u knjižnični odjel natjecatelji će u Dnevnik čitanja napisati kratak osvrt, a to isto moći će učiniti (ako to žele) i u Facebook grupi Kaštelanko – književni klub za djecu i mlade, gdje će jedni drugima preporučivati knjige za čitanje.

Ljetni književni izazov GKK trajat će od 24. lipnja do 5. rujna 2022. godine, a potom će svi oni koji su pročitali deset i više knjiga na završnoj svečanosti dobiti diplome/priznanja, dok će po troje djece koji su pročitali najviše knjiga u kategorijama „predškolci, viši i niži razredi osnovne škole i srednja škola“ dobiti priznanja/diplome i nagrade koje će osigurati pokrovitelj Ljetnog književnog izazova 2022.

Osnovni cilj Ljetnog književnog izazova GKK jest poticanje korisnika, i to posebno mlađih korisnika, na čitanje tijekom ljeta.

Renata Dobrić

Povezane objave

Umjetnik kod Meštrovića

HF

Reci, Bože

HF

Smrt

HF

Treća sreća? Treći rod?

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više