Hrvatski Fokus
Društvo

Kad je plin zločest, zovu ga ugljični dioksid CO2

Kad je isti taj plin dobar, zovu ga ‘ugljikov (IV) oksid

 

Mladim bedacima: Za CO2 djecu uče da je ugljični dioksid, a hrana za biljke da je nešto drugo (ugljikov (IV) oksid)!

Fukaragrafi kao da pišu nastavne programe za naše škole. To ti je ono “zakukulji, zamumulji, izvrni, ne reci sve”. Primjer takve “igre” je “ugljikov (IV) oksid” i “ugljični dioksid, CO2”.

Ugljični dioksid CO2 je loš. Jer kad je od ljudske djelatnosti onda je krivac za promjenu vremena, reć’emo godišnja doba.

Gadno je kad u biologiji moraš učiti djecu da je baš taj zločesti CO2 hrana za biljke. Međutim, da djeca ne bi povezala da je to isti plin, školstvo za isti CO2 u pozitivnom kontesktu koristi termin “ugljikov (IV) oksid”. Ja se ne sjećam da se u moje vrijeme škole nazivao tako. Ali sada su druga vremena:

  • Kad je plin zločest, zovu ga ugljični dioksid CO2
  • Kad je isti taj plin dobar, zovu ga “ugljikov (IV) oksid“

Stoga će đaci nakon što odslušaju što je hrana za sav biljni svijet (neki četvrti ugljikov oksid?), spremno ići na proteste ljevičara protiv ugljikovog dioksida – zapravo protiv tog istog biljakama hranjivog plina CO2.

Evo videa na Facebooku (tako nam indoktriniraju djecu u školama da bi postali bedaci): Mladi bedaci ne vide vlastiti “extinction (istrebljenje) by bogate globalističke mecene”

Ne bih se iznenadio da su se Extinction Rebellion pocijepili na nagovor svojih soroševskih dobročinitelja, baš kao i LGBT snage. Ni da rodno fluidiraju, te se pune kemijskim kastratom. Vjerojatno ne sumnjajući da sudjeluju u vlastitom “extinctionu” dok rebellaju protiv krupnog kapitala, a koji ih financira, sve takve protivnike kapitalizma. Njima je kapitalizam Bezosovog Amazona i Sorosa okej, ali kapitalizam “Mom-and-pop” shopa je glavni problem.

Mladi bedačeki ne znaju da krupni kapital samo želi uništiti srednji sloj kako bi svi ljudi bili ovisni o državi koju krupni soroševski kapital kontrolira s “javno-privatnim”. Najbolji nedavni primjer je kad su države (javno=porezni obveznici) nabavile nekoliko milijardi komada jednog proizvoda od “privatno”, 10 po glavi Što mislite podržavaju li ovi isporučitelji milijardi proizvoda ove “Extinction Rebell”-ove ili ne podržavaju ? Naravno da ih glupave podržavaju.

Smrad u našem školstvu: isto-različiti plinovi ugljični dioksid i ugljikov (IV) oksid

Nijema slika iz radne bilježnice , samo da se uz fotosintezu ne izgovori termin “ugljični dioksid”:

Evo kako u 7. razredu izbjegavaju “prljavu” riječ ugljikov dioksid i umjesto CO2 pišu (IV):

Učenik može kliknuti na gumb “povišenu koncentraciju” ugljikova oksida (IV) umjesto na “atmosfersku koncentraciju” i broj mjehurića kisika će biti 7 umjesto 3.

Kako će dijete znati da se radi o groznom CO2 (ugljični dioksid). Nikako. Misli da je ovo nešto drugo – ugljikov oksid (IV). Tako da će nakon sata biologije moći mirne duše otići na Sorošev organizirani prosvjede protiv klimatskih promjena – kojeg organiziraju Možemovci – kad god se ne bave nabavom djece po Africi.

Vjerovali ili ne… bilo je 41 ‘predviđenih’ katastrofa od 1967. i Ishod predviđanja je 0 od 41

“Klimatske promjene bez presedana” su uzrokovale rast mora u Sydneyskoj luci za 0,0 cm u 140 zadnjih g.

Dakle, što nam se događa? iznad površine – klimatska histerija, a dolje…

Kako su nas lagali zadnjih 50 godina: 6′-ih -Nafte će nestati za 10 godina… 70-ih – ledeno doba za 10 godina… 80 -ih – kisele kiše će uništiti usjeve za 10 godina… 90 – ih – ozonski omotač će se urušit u 10 god… ledeni pokrov će nestati…

NIŠTA OD OVIH POKVARENIH predviđanja se nije dogodilo, ali je REZULTIRALO S VIŠE POREZA I REGULACIJA!

https://croativ.net/mladim-bedacima-za-co2-djecu-uce-da-je-ugljicni-dioksid-a-hrana-za-biljke-da-je-nesto-drugo-ugljikov-iv-oksid-47363/

Povezane objave

MALI OGLASNIK – Obećanja, obećanja…

HF

AFORIZMI – Bogec i političari

HF

Bilosnićeva nova edicija

hrvatski-fokus

MUDROSITNICE – Cvijet zavičaja

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više