Hrvatski Fokus

IZJAVE TJEDNA

– U Hrvatskoj se predviđa smanjenje broja stanovnika pa će nedostajati oko 400 tisuća ljudi, koliko ćemo ih morati uvesti. Hrvatska će društveno, politički i ekonomski morati pripremiti se da će u budućnosti i u sljedećoj generaciji izgledati znatno drukčije, inače ne će biti rasta. Morat ćemo se pripremiti i da ćemo na koncu morati raditi dulje.

Boris Vujčić, odnarođeni i narcisoidni guverner Hrvatske narodne banke, Poslovni.hr

– Kontinuirano radimo na osiguravanju efikasnog sustava kontrole Europskih fondova. Ja mislim da taj sustav kontrole radi zadovoljavajuće. Moguće je da bude potencijalnih malverzacija, ali je važno da sustav te malverzacije prepoznaje i reagira.

Šime Erlić, ministar regionalnog razvoja i europskih fondova, Tportal

– Cijeli je slučaj počivao na jednom šalabahteru koji je Plenković donio iz Bruxellesa. Imao je pomagače u tajnim službama, odvjetništvu, ali i medijima. Naravno, uključio je u sve i Vladu i Sabor. I sada su se povukli. Arbitraža će biti relativno brzo jer je u 2024. glavno i jedno ročište i nakon toga će biti odluka na koju se ne može žaliti. To će biti relativno brzo.

Ivica Todorić, vlasnik Agrokora na N1 TV, https://n1info.hr/vijesti/uzivo-pratite-veliki-intervju-ivice-todorica-u-tnt-u/

– Bidenova administracija organizirala je sabotažu na ‘Sjevernom toku’. Međutim, ovom operacijom predstavnici Washingtona nisu željeli promijeniti tijek ukrajinskog sukoba, već ojačati svoj utjecaj u zapadnoj Europi. Bidenova administracija digla je u zrak plinovode, ali te radnje nisu imale nikakve veze s pobjedom ili okončanjem sukoba u Ukrajini. To je bilo zbog straha Bijele kuće da Njemačka ne će oklijevati obnoviti opskrbu ruskim plinom – te da će Njemačka, a potom i NATO, iz ekonomskih razloga pasti pod utjecaj Rusije i njezinih ogromnih i jeftinih prirodnih resursa. To je postalo uzrokom sljedećeg velikog straha, da će Amerika izgubiti svoju dugogodišnju dominaciju u zapadnoj Europi.

Seymour Hersh, američki novinar i dobitnik Pulitzerove nagrade, Modern Diplomacy, Croativ

– Istina je u Hrvatskoj “utopija”. Ne možeš u “Hrvatskoj” dočekati istinu. Naravno da Briselu nije odgovarao jak Agrokor, ni da se Agrokor širi po Europi. Plenković je tulavac koji ne vidi i ne zna što su i koji su interesi Hrvatske, i naravno da radi za Brisel, a to je isto kao i da radi za Beograd u bivšoj Jugoslaviji. Pelenković ne zna da Hrvatska nije EU već je Hrvatska Hrvatska unutar EU i mora gledati interese Hrvata, i da to što je u EU nema veze s gospodarstvom Hrvatske i životom građana Hrvatske. ‘Država to sam ja’ i ‘država to smo mi’ ne stoji, pa tako ni Pelenković nije država, ni HDZ/SDP nije država, već ‘DRŽAVA TO STE VI’ (narod, građani). Todorić je nadmašio hrvatske granice i postao je Europski poduzetnik, a to je smetalo Briselu. U Hrvatskoj upravljaju institucijama i politikom samo sebični komunisti (kriminalci) kojima je bitan samo njihov standard i njihova moć, a za “Hrvatsku” i hrvatski narod ih uopće nije briga. Tako su i Židovima oduzimali imovinu, umjesto da su uveli porez na nekretnine, ali neće sami sebi uvesti porez, kad mogu oteti imovinu Židovima.

Ne Svrstani, komentar na Indexu, https://www.index.hr/vijesti/clanak/todoric-ostao-sam-bez-agrokora-zbog-plenkovicevog-salabahtera-iz-bruxellesa/2511898.aspx

 – Pravda prije svega!

Natpis na promidžbenom plakatu bivšega hrvatskog predsjednika Stipe Mesića

– Iz tog naroda potječu i članovi hijerarhije, iz tog naroda primili su vjeru. Kao i u mnogim drugim prigodama, prisjećam se majki, baka: „Tvoja majka i tvoja baka, kaže Pavao Timoteju.“ Vjera se prenosi na ženskom dijalektu. Poput majke Makabejaca koja je svojoj djeci govorila dijalektom. Jako volim razmišljati da se u svetom Božjem narodu vjera uvijek prenosi dijalektom i općenito ženskim dijalektom.

Papa Franjo 25. X. 2023. na zasjedanju XVI. opće redovne skupštine Biskupske sinode, Vatican News

– Tradicija je dobra kao polazište, jer svijet s nama nije počeo niti će završiti, ali ne i da pruža dovoljan i prikladan odgovor na izazove vjere u društvu koje je sekularno i pluralno. Kršćanstvo želi pronalaziti zajednički jezik i ulaziti u dijalog sa svima, a ne polarizirati i ljude unaprijed otpisivati.

Mate Uzinić, riječki nadbiskup u razgovoru s Nenadom Jovanovićem za velikosrpske Pupovčeve Novosti

 – Ulazimo u superizbornu godinu. Je li bilo utjecaja izvana? Možemo očekivati naravno utjecaj određenih zemalja. Moramo biti oprezni pa i vi mediji. Možemo ponovno spomenuti Srbiju da je ona baza za ruske medije. Platforma koja može širiti svoj utjecaj kroz naše susjedstvo, ali i drugi akteri u svijetu su željni utjecati na izbore.

Daniel Markić, ravnatelj SOA rođen u Parizu 21. srpnja 1972. O islamskim teroristima u BiH, Dnevnik Nove TV

– On je svakako osoba koja puno toga zna jer je tijekom svoje političke karijere bio sve osim zagrebačkog nadbiskupa. Kada je riječ o tim milijunima koje spominje za to nisam čuo, a nisam uvjeren niti da je to istina.

Žarko Puhovski, politički analitičar o Mesićevim memoarima i lažima da je Franjo Tuđman iza sebe u sefu ostavio milijune maraka, Večernji list

– Izraelska vojska se povlači iz dijelova sjevera Gaze, nailaze na žestok otpor

Naslov na bošnjačkom portalu Stav 5. studenoga 2023., saff.ba/izraelska-vojska-se-povlaci-iz-dijelova-sjevera-gaze-nailaze-na-zestok-otpor

– Cjepiva su toliko sigurna koliko i pijenje vode, jer oni koji se cijepe i piju vodu imaju jednaku šansu za nuspojave. Znanstvenici nisu pali s Marsa, njima se treba vjerovati.

Saša Ceci, fizičar s Instituta Ruđera Boškovića, Z1 TV

– Odnosi između bivših fraternskih republika podliježu željeznom pravilu da je hrvatska politika ujedinjena u bilateralnim odnosima, igra kao jedan tim i stalno slijedi svoje interese, koji se ne mijenjaju tijekom godina. Međutim, u Sloveniji politika prema južnom susjedu i granična pitanja izazivaju podjele.

Uroš Esih, novinar ljubljanskoga Dela, https://www.delo.si/novice/slovenija/eu-hrvaski-kot-potuha-za-neresevanje-odprtih-vprasanj-s-slovenijo/

TVRDNJE

– Bojim se jer država opet pokazuje nesposobnost i strah prema korporacijama koje su jake i utjecajne. Nije bilo kao u Slavoniji kada se jedna svinja razboli pa oni dođu i pobiju 50 tisuća svinja. U ovom slučaju na prvi znak, prije mjesec dana, država nije rekla da se iz prodaje povlači sve od Coca-Cole. Oni ni dan-danas to ne smiju napraviti, iako je već šestero ljudi završilo u bolnicama. Stoga se vidi na komu Plenković trenira strogoću – na seljaku u Slavoniji, a prema velikim korporacijama ne smije ni zucnuti, a kamoli povući sve proizvode s polica što je trebao učiniti.

Stipo Mlinarić, saborski zastupnik Domovinskoga pokreta, Direktno

U prvih devet mjeseci ove godine u Hrvatskoj su azil zatražile 54.582 osobe, prema podacima MUP-a. Od toga 44.444 muškarca i 10.038 žena. Najviše zahtjeva podnijeli su državljani Afganistana, njih 17.359, nakon čega slijede osobe iz Turske, Rusije, Maroka, Pakistana, itd. Također, zabilježeno je 610 osoba koje su prema Dublinskom sporazumu transferirane iz drugih zemalja EU, ponajviše iz Njemačke, Austrije i Švicarske. Usporedbe radi, u istom razdoblju prošle godine, u Hrvatskoj je azil zatražilo 7.258 osoba, a godinu ranije, također u prvih devet mjeseci, samo 1.858 osoba. Istovremeno, u prvih devet mjeseci ove godine odobreno je 18 zahtjeva za azil.

Ivica Mandekić, tribun.hr/u-prvih-devet-mjeseci-2023-u-hrvatskoj-azil-zatrazile-54-582-osobe

– Ništa tu zapravo nije spektakularno novo napisano što već Stjepan Mesić nije rekao i bio poslije toga opovrgnut. Sve to je radi promocije pred izlazak memoara. Kada je riječ o tim milijunima koje spominje odgovorno tvrdim da nije bilo nikakvog novca u Uredu predsjednika i da je sav novac bio u banci. Sve što je napisano mora čitati s dozom rezerve, a posebno za ovakve stvari. Osnovni razlog zašto su memoari izazvali ovoliko buke i prije nego što su izašli u javnost je predizborno vrijeme jer se sada skače na svaku izgovorenu riječ pa i na ove napisane tvrdnje Stjepana Mesića.

Vesna Škare Ožbolt, bliska suradnica predsjednika Franje Tuđmana o Mesićevim lovačkim pričama u prvoj knjizi memoara, Večernji list

– Ako se uzme sve što se događalo kroz sedam godina, to je izuzetno zabrinjavajuće za državu i sve nas. U slučaju veliki Agrokor imate nekoliko zločinačkih udruženja. Nije samo grupa Borg nego i skupina gdje su bili Martina Dalić, Ante Ramljak, Ivana Matovina i KPMG. To je društvo koje je trebalo pripremiti optužnicu protiv mene. To je bilo potpuno povezano.

Ivica Todorić, vlasnik Agrokora na N1 TV

– Ovakva bezočna pljačka privatne imovine moguća je isključivo u komunističkim režimima, gdje država jednog lijepog dana kaže “to je sada naše”. Ako je Agrokor bio u problemima, trebalo je postupiti po postojećem zakonu o stečaju, a ne izmišljati specijalne zakone o otimanju firme. Odlaskom u stečaj ne bi sve te silne zgrade i prodavaonice nestale… niti bi radnici ostali bez posla – netko bi kupio Agrokor… promijenio ime na trgovinama i nastavio najnormalnije raditi. ali u tom slučaju drug anemični i njegova ekipa lopova i kokošara ne bi se omastila stotinama milijuna €. Smeće od države.

kosinus drugi, komentar na Indexu, https://www.index.hr/vijesti/clanak/todoric-ostao-sam-bez-agrokora-zbog-plenkovicevog-salabahtera-iz-bruxellesa/2511898.aspx

– Umjesto konkretnog naziva soka (Coca Cola) i mineralne vode (Romerquelle) udarne informativne emisije večeras govore: “sporni napici”. Osim toga, doznajemo da policija već 4 dana zna. Da je nekima spržen jednjak i želudac… Mi saznajemo – danas. Kao, nije važno. Bolje da glupa raja ne zna. Ako ih zapadne kriva boca, losa sreća.

Mirjana Hrga, novinarka i urednica na facebooku, https://www.facebook.com/mirjana.hrga.9/posts/7558801727469291?ref=embed_post

– Srbi su uvijek spremni počiniti svakakve zločine, sa svrhom da zadrže vlast, a kao šovinistima nema im premca u svijetu.

Nikita Akonimat (1155.-1217.), grčki pisac koji je dugo vremena posvetio proučavanju Srba

– Ako ste pak osoba koja nije transrodna, nebinarna, rodno fluidna i slično, morate znati da ste cisrodna osoba, tj. osoba čiji ”rodni identitet odgovara spolu koji ste dobili po rođenju’.

narod.hr/hrvatska/buduci-hrvatski-pravnici-porucuju-da-nemaju-samo-zene-menstruaciju-ako-mislite-drugacije-diskriminirate

– Sada nam uzimaju i trgaju Biblije. Traže od nas da prihvatimo LGBTQ zajednicu. Gdje je naš papa?! Zašto ne govori o ovomu, dok jadne katolike napada FBI na najgore načine? Ono što se događa je da imamo veliku hobotnicu s mnogim pipcima proširenim na sve strane. No, treba ciljati glavu hobotnice. Tko je na vrhu? Središnje banke? Međunarodni monetarni fond? Europska središnja banka… banke obitelji Rothschild? Imamo rothschildovskog papu! A tu su sjajni Amerikanci koji se sada bore, bore se cijelim srcem, ali nemaju glasa. Ja ću biti taj glas. Vidio sam što je učinio Ivan Krstitelj. Razmišljam o njemu stalno u ovoj situaciji. Jeste li spremni izgubiti glavu za Krista? Jeste li? Ja bih, jer Ga volim!

Jim Caviezel, američki glumac koji je glumio Isusa u filmu Pasija, hrvatskikrsnizavjet.com/caviezel-glumac-izpasije-imamo-rothschildovskog-papu-a-biden-je-lutak

GOVOR MRŽNJE

– Na Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma, u slično vrijeme, na istoj adresi, u domu Specijalne policije, održana je bizarna promocija revizionističkog štiva “Jasenovački popis – Lažne žrtve” autora Nikole Banića i Mladena Koića, uz podršku Igora Vukića.

Anja Kožul, novinarka Pupovčevih velikosrpskih Novosti, https://www.portalnovosti.com/poticanje-mrznje-prema-manjinama-i-danas-postoji

– Trajno je i pitanje Vatikanskih ugovora, koji su međudržavni. Je li došlo vrijeme da predstavnici dviju država sjednu i redefiniraju ih? Mnogi smatraju da je Crkvi na temelju njih dan prevelik utjecaj, primjerice u obrazovanju.

Nenad Jovanović, novinar Pupovčevih velikosrpskih Novosti pita riječkoga nadbiskupa Matu Uzinića

– Bizarna objava Mlinarića Ćipe, piše da se duh JNA majora koji ga je mučio naselio u Plenkovića

Naslov članka na portalu Telegram, https://www.telegram.hr/politika-kriminal/bizarna-objava-mlinarica-cipe-pise-da-se-duh-jna-majora-koji-ga-je-mucio-naselio-u-plenkovica/ 

– Nužno je kažnjavanje nepoštivanja mjera. U zemljama za koje imaju tradiciju poštivanja zakona kažnjavaju se i manje stvari, od nepravilnog odvajanja smeća. Žao mi je, ali moramo i mi kažnjavati.

Saša Ceci, fizičar s Instituta Ruđera Boškovića, Z1 TV

JUGONOSTALGIJA

– Ma, morete ga polivat piturom, omatat šalovima srpskih klubova, ali to je samo nemoćan bis vas sitnih gnjida koji Splitu niste donili ništa osim mraka i nasilja. Vaš vitez je Škejo s onim hitlerovskim brčićima, vaši su oni mračnjaci s desnicom ispruženom u rimski pozdrav. Ništa ne znate nego urlat “Za dom spremni!” A Smoje je svojim serijama, knjigama i feljtonskim zapisima dao dušu Splita (pa i Hajduka), antifašističkog i anarhističkog, na koji su pravi Splićani (i svi koji vole Split) ponosni!

Velimir Visković, neuništivi jugonostalgičar brani Srbina M. Smoju, https://www.facebook.com/velimir.viskovic

– U molitvi ne vidim ništa loše, sastajanja u crkvama ili mjestima predviđenima za vjerske obrede su slobodna, ali okupljanje ispred bolnica s transparentima na kojima se osuđuju žene smatramo neprihvatljivima, nazadnima i opasnima po društvo. Svi pacijenti imaju zakonsko pravo na privatnost.

Mirela Ahmetović, SDP-ova zastupnica i politička tajnica stranke na konferenciji za novinare u Saboru

ANTISEMITIZAM

– BOJKOT IZRAELSKOG BRENDA: Bosanski ugostiteljski objekti uklanjanju Coca Colu s polica zbog agresije Izraela.’Od sutra u Restoranu WELL DONER ne služimo Coca Coline sokove i njihove proizvode. Razlog već svi dobro poznajete. Hvala na razumijevanju’.

Napis na bošnjačkom portalu sa sjedištem u SAD-u, thebosniatimes.ba/88228/bojkot-izraelskog-brenda-bosanski-ugostiteljski-objekti-uklanjanju-coca-colu-s-polica-zbog-agresije-izraela

GLOBALIZACIJSKI FAŠIZAM

 – Ne smijemo biti ravnodušni ili se prema migrantima odnositi s mržnjom. Migranti su naša braća i sestre.

Mate Uzinić, riječki nadbiskup u razgovoru s Nenadom Jovanovićem za velikosrpske Pupovčeve Novosti

– Čovječanstvo se mora hitno depopulalizirati kako bi se spasio planet.

Papa Franjo podržava protukršćansku globalizaciju

HOMOSEKSUALIZAM

– Naravno da odnosi između homoseksualaca mogu biti obilježeni nježnošću, velikodušnošću i požrtvovnošću. Vidjeli smo to u strašnim vremenima krize AIDS-a prije nego što je bilo ikakvog liječenja. Bio sam oduševljen velikodušnom ljubavlju koju sam tada vidio. Ne mogu vjerovati da bi itko, čak i najtradicionalniji vjernik, to poricao.

Timothy Radcliffe, engleski katolički svećenik, dominikanac i osoba od povjerenja pape Franje, Novi list

– Katekizam Katoličke crkve kaže da je homoseksualne osobe potrebno prihvaćati s poštovanjem, suosjećanjem i obazrivošću, no očito je da često nije tako, nego upravo suprotno.

Mate Uzinić, riječki nadbiskup u razgovoru s Nenadom Jovanovićem za velikosrpske Pupovčeve Novosti

HRVATSKI JEZIK

– Srbija živi u konstantnom VANREDNOM (hrv. izvanrednom) stanju.

Daniel Markić, ravnatelj SOA rođen u Parizu 21. srpnja 1972. O islamskim teroristima u BiH, Dnevnik Nove TV

– Čovjek koji je SVO (hrv. sve) vrijeme bio tu je Mirko Barišić.

Ivan Lukač, novinar Dnevno.hr, https://www.dnevno.hr/sport/nogomet/boysi-su-bas-bijesni-opet-ih-je-izigrao-u-dinamu-okrenuo-im-je-leda-2258424/ 

– U estetskom VREDNOVANJU (hrv. vrjednovanju) ne važe mjerne jedinice,

Miljenko Jergović, jugoslavenski pisac, 24 sata

– Zbog KURIKULARNE (hrv. kurikulne) reforme sukobila se s bivšom ministricom Blaženkom Divjak

Podnaslov članka Mirele Lilek, https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/tko-je-imocanka-na-meti-uskok-a-plenkovic-ju-je-vise-puta-branio-glavasevic-se-za-nju-zabrinuo-15391492

– Kako je POBROJAO (hrv. pobrojio, nabrojio) Glavašević

Mirele Lilek, https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/tko-je-imocanka-na-meti-uskok-a-plenkovic-ju-je-vise-puta-branio-glavasevic-se-za-nju-zabrinuo-15391492

– Katolička teologinja i mirovna AKTIVISTKINJA (hrv. aktivistica) Ana Raffai…

Podnaslov članka na N1 TV, https://n1info.hr/svijet/teologinja-o-izraelskom-premijeru-neka-si-zakaci-svoj-rat-gdje-hoce/

– Neposredni povod je bio atentat na SEKRETARA NJEMAČKE AMBASADE (hrv. tajnika njemačkoga veleposlanstva) u Parizu Ernesta vom Ratha.

Zoran Pusić, predvodnik tzv. Antifašističke lige u Pupovčevim velikosrpskim Novostima, https://www.portalnovosti.com/poticanje-mrznje-prema-manjinama-i-danas-postoji

– Ako sam dobro BROJAO (hrv. brojio)…

Ivan Krpan, reporter Arene sport na utakmici Tottenham – Chelsea 1:4

IZDAJA

– Dragan Čović je danas manji problem za Plenkovića, nego je to bio prije godinu dana. Čović je imao određenu tendenciju da vis-a-vis Plenkovića zauzme sličnu poziciju kao što je Dodik vis-a-vis Vučića. To znači da ga na određeni način ucjenjuje, postavljajući sebe kao kriterij apsolutnog hrvatstva. Mislim da je to Plenković uspio srezati, te da danas nije u toj poziciji koja mu je prijetnja vezano za Čovića.

Vesna Pusić, propala političarka za bošnjačke medije, Slobodna Bosna

– Ove sramne karmine ustaških aveti u Stocu zbore samo jedno: da je oktroirana Vlada Federacije do te mjere ucjenjena da niti veličanje ustaštva i fašizma početkom dvadeset prvog stoljeća čisto redarstvenom akcijom ne smije spriječiti. Pitam se gdje su bili stolački antifašisti da tijelima svojim spriječe pirovanje ustaša u današnjem Stocu, gdje je građanska hrabrost ako ona uopće stanuje u ovom gradu? Stolac je ponižen na najgori mogući način!

Gradimir Gojer, Hrvat iz Bosne, bošnjački političar i momak koji je najpoznatiji po braku s prijeratnom novinarkom TV Sarajevo Dubravkom Kenić, Srpkinjom, Hayat

KOMENTARI

– Oče nadbiskupe, za početak da ih primite desetak u vaše odaje. Pa da s njima bratski sve dijelite. Možda se i mi neuki ugledamo na vas.

Jure Ćelić poručuje Mati Uziniću, https://www.facebook.com/profile.php?id=100011348749586&comment_id=

– Nije ugodno slušati toliko osuđivanja koje pridonosi nepovjerenju i podjelama. Bit poštovanja Crkve u narodu je dosljednost u svim činovima i ostanak u sigurnosti nauka. Nisu uopće problem svećenici u crkvenoj odjeći dapače lijepo ih je vidjeti na ulici kao i sve druge redove. Problem su oni koji odstupaju od vjere i nanose štetu iznutra a nitko ih ne opominje. Tako je slučaj Rupnik znak takve nedosljednosti i klerikalizma kao javni skandal, a ne oni koji prenose jasnu disciplinu i svjedoče identitet Crkve bilo svojim odijevanjem ili jasnoćom kod izlaganja vjere pa makar to bilo i zahtjevno ili u sukobu sa svijetom. Poziv na osudu bolje je zamijeniti poticajem na molitvu i post zbog pravih problema ovoga vremena, i Sinoda se time treba baviti u prvom redu i davati neki svoj doprinos.

Marin Petranović o napadima pape Franje na svećenike na Sinodi da se ne smiju lijepo odijevati, https://www.quovadisecclesia.com/afera-rupnik-od…/; https://www.facebook.com/marin.petranovic.144?comment_id=

– Novac kojeg stvaraju ”Federalne rezerve”, tzv. narodna banka SAD-a. Od 2000.-2020. je količina novca u SAD-u porasla s 5000 milijardi dolara na oko 15000 milijardi (ne vjerujem da Amerikanci imaju 3 puta bolji život u tom razdoblju, a ne vjerujem niti da je američka industrija utrostručila svoju fizičku prodaju, ali hajde). Od 2020. do 2022. je količina novca porasla s tih 15000 milijardi na 22000 milijardi (rast od 7000 milijardi ili skoro kao što je poraslo u prethodnih 20 godina!). Opet ne vjerujem da je američki život postao pedeset posto bolji, niti da je prodano 50% više roba i usluga. Po ovome je 78 % (pardon, nije 90 %) novca u optjecaju nastalo u 22 godine, odnosno uvećala se količina novca za 340 %. Broj Amerikanaca ipak u tom periodu nije narastao na milijardu i nešto. Ili su postali 4 x učinkovitiji (ali tada bi trebali imati 4 x veće plaće ili bi cijena proizvoda trebala biti 80 % niža, nijedno nije slučaj) ili je inflacija u 22 godine 340 %. Moje iskustvo je da radim sve više, a imam sve manje. Gdje li nestaje naša energija ako uz toliko više novca u državi svake godine imamo sve manje? Izgleda da su kamate veće od glavnice, samo to ne vidimo jer su kredite za nas potpisali razni AP-ovi, a plaćamo ih kroz poreze.

Mak Dizdar, narod.hr/eu/postignut-konacni-dogovor-o-europskoj-digitalnoj-lisnici

– Kad je Vujčić rekao da Hrvati imaju preko 200 mlrd. kuna štednje, možeš samo zamisliti koliko imaju bogati Europljani. Onda Rockefeleri i Rotschildi smisle ratove i inflaciju kako bi bogatstvo ljudi nestalo. I kredite s kamatama kako si rekao.

Zeko, narod.hr/eu/postignut-konacni-dogovor-o-europskoj-digitalnoj-lisnici

NAKNADNO PRIZNANJE

– Tijekom 1992. i 1993. godine vojnici koji su odbijali staviti se pod zapovjedništvo Glavnog stožera Armije R BiH, dovodili su i ubijali civile koji su potom bacani u jamu. Za ovaj ratni zločin 1996. godine na kazne od 10 mjeseci do šest godina zatvora osuđeno je 14 bivših vojnika Armije R BiH. Točan podatak ubijenih građana Sarajeva na Kazanima nije poznat, a na spomeniku se nalaze imena 17 Sarajlija srpske nacionalnosti.

Napis na portalu Slobodna Bosna 9. XI. 2023. o ubijanju nemuslimana u Sarajevu i okolici, slobodna-bosna.ba/vijest/325980/sb_na_kazanima_odata_pochast_sarajlijama_koje_su_svirepo_ubili_pripadnici_armije_rbih_foto.html

Povezane objave

IZJAVE TJEDNA

HF

IZJAVE TJEDNA

hrvatski-fokus

IZJAVE TJEDNA

hrvatski-fokus

IZJAVE TJEDNA

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više