Hrvatski Fokus
Kultura

Stipe Bartulović iz Kaštela pobjednik 8. Nacionalnog natjecanja u čitanju naglas

Održano osmo Nacionalno natjecanje u čitanju naglas za područje Splitsko-dalmatinske županije

 

Stipe Bartulović, učenik 6. razreda Osnovne škole Bijaći iz Kaštel Novog, pobjednik je u starijoj kategoriji 8. Državnog natjecanja u čitanju naglas koje je održano u Sisku. Na završno Natjecanje je otišao nakon pobjede na županijskom natjecanju koje je organizirala Gradska knjižnica Kaštela.

Stipe je Stručni sud osvojio izražajnim čitanjem knjige Šime Storića Poljubit ću je uskoro, možda, a za Natjecanje ga je pripremala mentorica Lucija Carev, dok ga je u Sisak pratila knjižničarka Marina Kelava.

Put do državnog natjecanja Stipe je započeo u Gradskoj knjižnici Kaštela, gdje je osvojio prvo mjesto na županijskom natjecanju, što mu je, kao predstavniku Splitsko-dalmatinske županije, omogućilo nastup na nacionalnom nivou natjecanja. Svi nagrađeni učenici osvojili su tjedan dana ljetovanja u Zaostrogu.

Gradska knjižnica Kaštela je ove godine po osmi put organizirala Nacionalno natjecanje u čitanju naglas za područje Splitsko-dalmatinske županije, a osim Stipe Bartulovića, Županiju je 9. i 10. studenog u Sisku u mlađoj kategoriji predstavljala i Maris Restović, učenica 3. razreda OŠ kneza Trpimira iz Kaštel Gomilice koju je na natjecanje pratila mentorica Jadranka Kovačević.

Odluku o najboljima donijelo je Povjerenstvo u sastavu: Tomislav Baran, Daniel Berdais i Damir Ivanković. Oni su, u skladu s pravilima Natjecanja, ocjenjivali kreativnost uvodnog dijela, jasnoću i razgovjetnost, izražajnost u nastupu, primjerenost teksta uzrastu i sveukupni dojam. 

U starijoj kategoriji pobijedio je Stipe Bartulović (Splitsko-dalmatinska županija), druga je bila Marija Begović (Dubrovačko-neretvanska županija), a treća Marta Hižar (Zagrebačka županija). U mlađoj kategoriji prvo mjesto osvojila je Evelin Evaj (Bjelovarsko-bilogorska županija), druga je bila Nikol Šlingar (Dubrovačko-neretvanska županija), a treći Duje Brajnović (Virovitičko-podravska županija).

Gradska knjižnica Kaštela organizirajući Natjecanje u čitanju naglas potiče čitanje i razvoj čitalačkih navika stavljajući knjigu i čitanje u središte svijeta osnovnoškolaca.

„Svi mi iz Gradske knjižnice Kaštela od srca čestitamo našem Kaštelaninu Stipi Bartuloviću na osvojenoj državnoj nagradi, kao i njegovim mentoricama Luciji Carev i Marini Kelava, te ravnateljici OŠ Bijaći gđi Jadranki Šošić. Čestitamo i Maris Restović i njenoj mentorici Jadranki Kovačević te OŠ kneza Trpimira na predstavljanju Grada Kaštela i Splitsko-dalmatinske županije na državnom natjecanju u Sisku. Čestitam i svim članicama Povjerenstva i svim knjižničarkama koje su organizirale prednatjecanja i natjecanja, te svim učenicima koji su sudjelovali na školskom i županijskom natjecanju održanom u organizaciji Gradske knjižnice Kaštela, kao i njihovim roditeljima, mentorima i školama, s nadom za nastavak izvrsne suradnje i pri organizaciji sljedećih natjecanja“, poručila je Renata Dobrić, ravnateljica Gradske knjižnice Kaštela, zahvalivši svima na suradnji.

Renata Dobrić, Gradska knjižnica Kaštela

Povezane objave

Najistaknutija mlada teatrologinja

HF

Tehnika i manipulatori uništili su klasičnu grafiku dubokog tiska

HF

Ne boj se hoda  

hrvatski-fokus

Rastakanje Tonija Franovića u Galeriji Koprivnica

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više