Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Nastavak srbočetničke agresije putem ćiriličnog pisma

Ćirilica nema mjesta u hrvatskim školama

 
 
Rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras pokreće inicijativu i misli da bi učenje ćirilice trebalo vratiti u škole, kao što bi trebalo glagoljicu ponuditi kao izborni predmet. Rektor navodi da ćirilica pripada našoj povijesti, hrvatsko je pismo i rabila se stoljećima. Neosporno se trebamo složiti s gospodinom Borasom o ćirilici o kojoj on govori. Uz to, rektor Boras misli da bi se uvođenjem ćirilice u školske programe smanjile postojeće tenzije koje su prisutne u svim dijelovima društvenog života na ovim hrvatskim prostorima. Međutim, zbog mlađih naraštaja i onih koji ne poznaju dijelove stvarne hrvatske povijesti i razloga zbog kojih postoje velike nacionalne tenzije u Hrvatskoj, potrebno je podsjetiti da tenzije nisu nastale zbog ćirilice o kojoj dobronamjerno govori rektor Boras. Ovdje se radi o novosadsko-vukovarskoj ćirilici iz 1954. i 1991. godine. Uvođenje te ćirilice u školske programe, a posebno u Vukovaru, Škabrnji i ostalim mjestima gdje je ćirilica ostavila krvave tragove, pa ne bi smanjili već povećali postojeće tenzije.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2016/01/Boras-Cirilica-uvijek-bila-hrvatsko-pismo.jpg
Damir Boras
 
Nazočne tenzije potvrđuju da ćirilica u Hrvatskoj nije samo pismo, ćirilica simbolizira sva moguća stoljetna zla jedne politike koja je započela na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu 5. prosinca 1918. godine, pokoljem nad Hrvatima i trajala pune 22 godine, do 1941. easpadom Kraljevine Jugoslavije. Ta velikosrpska politika nastavljena je i tijekom Drugog svjetskog rata i 1945. uspjela stvoriti novu Titinu i Rankovićevu Jugoslaviju. Tada su se spojila dva bitna interesa. Velikosrpski generali reorganizacijom Jugoslavenske armije, 1. ožujka 1945., uspjeli su zavladati i tom drugom Jugoslavijom. Tu im je dobro došao Titin komunizam koji je egzistirao na principu demokratskog centralizma, a nije bio suprotan velikosrpskim interesima i zajedništvu jugoslavenskih naroda. Dakle, nastavljena je velikosrpska ideologija koja je bila i u Kraljevini Jugoslaviji, ali sada potpomognuta jugokomunističkim ideolozima, i trajala do 1990. godine.
 
Ta ćirilica simbolizira masovne zločine nad hrvatskim narodom, obespravljenost hrvatskog naroda po nacionalnom, kulturnom i ekonomskom pitanju i stoljetnoj pljački Hrvatske. Ta i takva ćirilica, odnosno njezini velikosrpski ideolozi i jugokomunisti koji su služili toj velikosrpskoj ideologiji cijelo stoljeće pisali su Hrvatima školske udžbenike povijest. Radi jasnoće, treba reći da i današnji školski udžbenici i povijest Hrvatima, napisani su pod patronatom velikosrpskog ideologa, Milanovićeva ministra obrazovanja Željka Jovanovića, mrzitelja svega što je hrvatsko i sve što je stvoreno u Domovinskom ratu. Taj velikosrpski ideolog, hrvatske udžbenike nosio je u Beograd srbočetničkom vojvodi na verifikaciju.
 

Ivan Runje

Povezane objave

Rade li za Memorandum SANU-a!?

hrvatski-fokus

Nikolaj Tolstoj: Na Bleiburgu su svi ubijeni bili nevini

HF

Tko je masone izbacio iz udžbenika?

HF

Opisi svirepih ubojstava na Bleiburgu…

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više