Hrvatski Fokus
Vanjska politika

Vladu Iraka u cijelosti kontrolira Iran

Bidenov administrator postavio američkim vojnicima ‘da budu ubijeni’ kao izgovor za rat s Iranom

 

‘Američki kreatori politike ostavili su američke građane u tim zemljama kako bi bili ubijeni kako bi mogli opravdati ubijanje više američkih građana u širem ratu protiv vrlo dobro naoružane zemlje, Irana’, rekao je popularni domaćin.

Zbog višedesetljetne želje izraelskih čelnika i američkih neokonzervativaca da pokrenu rat s Iranom, američke trupe ostavljene su u ranjivom položaju “kao mamac”, “da budu ubijene” kako bi stvorile izliku za rat, prema Tuckeru Carlsonu i njegovom gostu, kandidatu za kongres države Washington Joeu Kentu.

Kentova web stranica kampanje navodi da je veteran američkih specijalnih snaga s iskustvom i kao terenski operativac CIA-e i savjetnik za politiku bivšeg predsjednika Donalda Trumpa.

“Ostavili smo naše postrojbe na tim ranjivim lokacijama”, procijenila je bivša Zelena beretka. “Ostavljajući naše trupe na tim lokacijama (u biti) nebranjene… ostavili smo ih tamo kao mamac jer toliko ljudi u Washingtonu želi zaratiti s Iranom.”

Pomozite kršćanima u Gazi da prežive tekući rat

Kent je žalio zbog napada dronom na malu američku vojnu ispostavu u blizini granice Jordana i Sirije proteklog vikenda u kojem su, kako se izvješćuje, poginula tri američka vojnika, a preko 40 ih je ranjeno.

Iako su vladine vlasti u Jordanu u početku tvrdile da se napad dogodio na sirijskoj strani granice, čini se da su kasnije potvrdile da je doista u Jordanu osudio napad “na granici sa Sirijom”. Ispostava, nazvana Toranj 22, podržava ilegalnu američku vojnu okupaciju na sjeveroistoku Sirije.

Napominjući da su američke trupe stacionirane na tim opasnim lokacijama napadnute, “najmanje 150 puta od početka incidenta 7. listopada”, borbeni veteran potvrdio je da američke vlasti mogu predvidjeti ovaj napad, i doista, takve smrti bile su “neizbježan zaključak”.

Kent, čija je prva supruga ubijena na dužnosti u Siriji, predložio je da američki dužnosnici ne samo da rade na izazivanju rata s Iranom ostavljajući svoje osoblje u službi ranjivim na štrajkove šijitskih milicija, već su zapravo financirali i opremali takve milicije neizravno kroz američku potporu vladi Iraka.

“Vladu Iraka u cijelosti kontrolira Iran”, pojasnio je. “Trošimo milijarde dolara svake godine financirajući, naoružavajući, obučavajući i opremajući iračku vladu kako bi se mogli okrenuti i podržati potpuno iste milicije koje su upravo ubile naše trupe.”

“Dakle, ako pogledate samo puni opseg načina na koji smo se rasporedili na Bliskom istoku, koga podržavamo i gdje su naše trupe, nema logičnog zaključka osim činjenice da smo ih ostavili tamo kao mamac, da ih ubiju Iranci u vrijeme i na mjestu po njihovom izboru, kako bismo mogli nastaviti eskalirati prema sukobu s Iranom”, zaključio je kandidat.

Carlson se složio, nazvavši “očito istinitim” da su “američki kreatori politike ostavili američke građane u tim zemljama kako bi bili ubijeni kako bi mogli opravdati ubijanje više američkih građana u širem ratu protiv vrlo dobro naoružane zemlje, Irana”.

Glasnogovornica Pentagona Sabrina Singh rekla je u ponedjeljak da Iran “snosi odgovornost” za napad budući da “naoružavaju i opremaju i financiraju te skupine”, ali je također priznala da SAD nema dokaza da je iranska vlada izravno umiješana.

New York Times izvijestio je 21. siječnja da Bidenova administracija raspravlja o tome kako odgovoriti na ove brojne napade milicije, upozoravajući da je u slučaju ubijanja američkih vojnika to “crvena linija” koja bi vjerojatno izravno ubrzala američki napad na Iran koji bi mogao “prerasti u punopravni rat”.

intervjuu bivšem časniku CIA-e Rayu McGovernu u ponedjeljak, sudac Andrew Napolitano upitao je: “Je li vjerojatno da je to bila lažna zastava Izraelaca ili Amerikanaca ili nekog entiteta koji je želio započeti rat tamo i učiniti da izgleda kao tuđa krivnja?”

U prošlosti je McGovern dokumentirao kako su takve lažne zastave korištene kako bi se javnost prevarila da prihvati ratove koje žele različite frakcije, uključujući neokonzervativce i druge regionalne aktere. Primjerice, 2013. predsjednik Barack Obama izdao je vlastito upozorenje o “crvenoj liniji” navodeći da će, ako sirijski predsjednik Bašar al-Asad upotrijebi kemijsko oružje protiv pobunjenika koje podržavaju Amerikanci i koji pokušavaju srušiti njegovu vladu, SAD morati izravno intervenirati.

Dana 21. kolovoza 2013. u Ghouti, predgrađu Damaska, dogodio se napad nervnim plinom sarinom, pri čemu su ubijene stotine ljudi, a mediji su spremni i spremni okriviti Asadove snage sirijske vlade za napad i pozvati na američku odmazdu. Ipak, prema McGovernu, “prikupljanje dokaza” ponudilo je uvjerljiv dokaz da pobunjenici koje podupiru Amerikanci, a koji bi imali koristi od takvih bombaških napada, snose odgovornost za smrtonosni napad.

Odgovarajući Napolitanu, McGovern je naglasio važnost pozivanja na načelo Cui bono?, što u prijevodu pita: “kome je to korist?” Oslanjajući se na činjenicu da zločine često čine oni koji imaju koristi od njihovih posljedica, ovo načelo može predložiti razumne osumnjičenike.

S obzirom na upozorenje o “crvenoj liniji” u New York Timesu, McGovern je rekao da će mu dati “50/50 šanse” da je napad lažna zastava, navodeći kako vjeruje da bi Izraelci bili sposobni pribjeći takvom napadu uz potporu američkih neokonzervativaca “koji ne vide razliku između interesa Izraela” i interesa Sjedinjenih Država, “i interes Izraela je sada najvažniji.”

Iran je oštro zanijekao bilo kakvu umiješanost u napad dronom ili bilo koji drugi napad, a glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Nasser Kanaani izjavio je da su te milicije otpora ciljale američke vojnike zbog američke potpore izraelskom trenutnom masakru desetaka tisuća civila u Gazi.

“Kao što smo već jasno rekli, skupine otpora u regiji reagiraju [na] ratne zločine i genocid cionističkog režima koji ubija djecu i… oni ne primaju zapovijedi Islamske Republike Iran”, kazao je u ponedjeljak. “Te skupine odlučuju i djeluju na temelju vlastitih načela i prioriteta, kao i interesa svoje zemlje i naroda”.

Patrick Delaney, https://www.lifesitenews.com/analysis/tucker-carlson-biden-admin-set-up-us-soldiers-to-be-killed-as-pretense-for-war-with-iran/?utm_source=featured_news&utm_campaign=usa

Povezane objave

COVID-19 stvoren u laboratoriju

HF

Kurdi traže autonomiju

HF

Erdoğan obnavlja Osmansko Carstvo

HF

Organizira se pokret “Euroazija”

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više