Hrvatski Fokus
Društvo

Priče Edgara Allana Poea

Pad kuće Usher i druge strašne priče

 

Nedavno je nakladnik Egmont u biblioteci Puls objavio zbirku priča legendarnog pisca Edgara Allana Poea Pad kuće Usher i druge strašne priče, u prijevodu s engleskog Ivane Ostojčić, u broširanom, elegantnom izdanju.

U knjizi su objavljeni pored ostalih i Crni mačak, Ubojstva u ulici Morgue, Ligeja, Krabulja crvene smrti, Jama i klatno.

Ovo me je sjajno izdanje podsjetilo na niz veličanstvenih filmova Rogera Cormana s motivima priča Edgara Allana Poea  i Vincentom Priceom u glavnoj ulozi. Doista fantastična serija filmskih ostvarenja, neprevaziđena i danas.

Također, objava ove knjige na nešto više od 200 stranica također me je podsjetilo kako u svakom vremenu valja utjecati na javnost, na konzumente kulturnih dobara ,valja se vraćati  izvornim kvalitetama i vrijednostima stvaralaštva, valja čitati pisce iznova.

Edgar Allan Poe i danas je jedan od najpopularniji svjetskih pisaca i dalje vrlo čitan i inspirativan.

Legenda o piscu i njegovom životu živi i danas.

Izvrstan potez nakladnika Egmonta, objava priča Edgara Allana Poea za svaku je pohvalu.

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Istrjebljivalo se bolesne i nepoćudne

HF

MUDROSITNICE – Kucanje na zaključana vrata

HF

Biskup Daniel Fernández Torres prekinuo je višemjesečnu šutnju

hrvatski-fokus

AFORIZMI – Kruh s devet kora

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više