Hrvatski Fokus
Društvo

Profesor Arthur Butz – pionir revizionizma

Prijevaru dvadesetog stoljeća Amazon je zabranio 2017. godine

 

Profesor Arthur Butz (New York, 10. XI. 1933.) ima 90 godina. On je veliki revizionist, čija je klasična knjiga Prijevara dvadesetog stoljeća: Slučaj protiv pretpostavljenog istrjebljenja europskog Židovstva prvi put objavljena 1976. godine. Prvo izdanje objavljeno je u Engleskoj, četiri godine nakon što je njegov autor počeo istraživati ‘holokaust’ šest milijuna Židova u navodnim ubilačkim plinskim komorama. Profesor Butz doktorirao je na Sveučilištu u Minnesoti 1965. godine. Izvanredni je profesor elektrotehnike na Sveučilištu Northwestern (u Evanstonu, Illinois) gotovo pola stoljeća, nakon što se prvi put pridružio fakultetu 1966. godine.

Butz postavlja legendu o Shoahu u svoj povijesni kontekst, pokazujući korijene prijevare – i razloge zašto su (na primjer) postojali koncentracijski logori, za razliku od lažne verzije ‘logora za istrebljenje’.

Kao što je Butz rekao, u frazi koju treba ponoviti svakom učeniku kao pripremu za podučavanje o tome što se doista dogodilo Židovima i drugima tijekom 1940-ih: “Bio je rat tijekom Drugog svjetskog rata.”

Tijekom godina neposredno nakon objavljivanja Prijevare dvadesetog stoljeća, revizionistička stipendija proširila se, sve do vala pravne represije i izvanpravnog zastrašivanja, tipiziranog nedavnim saslušanjima o izručenju Vincenta Reynouarda.

U predgovoru najnovijeg izdanja svoje knjige, Butz se osvrnuo:
“Konačni dokaz, ako je potrebno, našeg uspjeha je činjenica zakona donesenih posljednjih godina, u nekoliko europskih zemalja, koji kriminaliziraju objavljivanje revizionističkih stajališta o Drugom svjetskom ratu. Takva je literatura slobodno kružila Europom sve dok sadašnji revizionistički pokret nije počeo utjecati krajem 70-ih.”

Dok se europski revizionisti pripremaju za novu kampanju otpora, koristeći nova arhivska otkrića kako bi se oduprli najnovijem valu represije i holokautske propagande, knjiga Arthura Butza iz 1976. ostaje stalna inspiracija i vodič.

Sretan rođendan, profesore Butz! Uvjereni smo da ćete doživjeti daljnje revizionističke pobjede inspirirane vašom hrabrom stipendijom.

[Prijevaru dvadesetog stoljeća Amazon je zabranio 2017. godine, nakon osobne intervencije direktora holokautskog centra Yad Vashem. No, najnovije izdanje ostaje dostupno u sklopu serije Priručnika za holokaust.]

https://realhistory.info/2023/11/10/professor-arthur-butz-revisionist-pioneer-90-today/ 

Povezane objave

AFORIZMI – Neki

HF

Vrzino kolo ratnih profitera

HF

Lopov do lopova

hrvatski-fokus

Nedjeljko Jusup tvorac Zadarskoga lista

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više