Get Adobe Flash player
Muzej

Muzej "Jugoslavija" u Beogradu

Srpski i slovenski intelektualci davno su se sastali u birtiji Mrak. Danas...

Dosta je jasenovačkih podvala!

Dosta je jasenovačkih podvala!

Jakov Sedlar revidira podlu, prvenstveno srbijansku...

Ni

Ni "alternativni" Srbi ne vide Hrvate

Ako u ničemu, Srbi su jedinstveni u negiranju...

U ritmu muzike za ples

U ritmu muzike za ples

Od Sinatre do Kaljinke     Nešto...

Svjesno uništavane tvrtke...?

Svjesno uništavane tvrtke...?

Je li godišnje do 500 milijuna kuna, umjesto dobavljačima,...

 • Muzej

  Muzej "Jugoslavija" u Beogradu

  četvrtak, 20. travnja 2017. 13:49
 • Dosta je jasenovačkih podvala!

  Dosta je jasenovačkih podvala!

  četvrtak, 20. travnja 2017. 12:38
 • Ni

  Ni "alternativni" Srbi ne vide Hrvate

  četvrtak, 20. travnja 2017. 00:42
 • U ritmu muzike za ples

  U ritmu muzike za ples

  četvrtak, 20. travnja 2017. 00:40
 • Svjesno uništavane tvrtke...?

  Svjesno uništavane tvrtke...?

  četvrtak, 20. travnja 2017. 20:58

Bošnjačko-isilovska prijetnja na Uskrs i Vaskrs 2017. opća je prijetnja svim kršćanima u BiH ali i u svijetu

 
 
Uvijek kada u Turskoj jača sultanski erdoganizam, vjerska radikalna ideologija s fašističko-nacističkim dimenzijama i elementima genocidno-konfesiocidnog osmanizma, bošnjačke političke i vjerske partije i asocijacije dobiju krila s kojima polete u najcrnji period beha prošlosti, u vrijeme turskog zuluma prisilne islamizacije i janjičarenja kršćanske djece u Bosni i Hercegovini. Taj tursko-bošnjački radikalizam koji mijenja beha sliku vidljiv je gotovo u nekim većim mjerama danas kada se njihov Erdoğan u Turskoj, ali i glasovima u BiH, naoružava sultanskom nedodirljivom moći vladavine.
https://static.klix.ba/media/images/vijesti/140330081.21_xl.jpg
Bošnjaci slave pobjedu Reçepa Tayyipa Erdoğana u Sarajevu
 
Prijetnja koja dolazi iz centra tursko-bošnjačke osovine zla nije slučajno upućena uoči samog Uskrsa. Javno i otvoreno, kao što je Erdoğan najavio "sveti rat" Europi i kršćanima i njegovi teroristički zlikovci ispod omotača GS-a (radikalna muslimanske partija - Građanski savez - koju vode bivši SDP-ovi i Komšićevi partijski jarani - Reuf Bajrović i Emir Suljagić) prijete Hrvatima u BiH ponovnim genocidom, a Hrvatskoj terorizmom. Fašističko-nacistička osovina globalnog islamskog terorizma, čiji ogranak je u BiH, u potpunosti se daje na izvršenje Erdoğanove zapovijedi, vođenja i širenja "svetog rata". Razlog prijetnje GS-esovi nacifašista Hrvatima u BiH je zbog  toga  što se taj, od muslimanske agresije u osvajanju teritorija etničkim čiščenjem, prepolovljeni hrvatski narod ohrabrio u traženju svojih nacionalnih i vjerskih prava, onakvih u kakvima žive sami ti bošnjački nacifašisti u GS-u. Ili u kakvima žive GS-ove vehabije i mudžahedini u svojim šerijatskim zakonima zatvorenim entitetima na teritoriju BiH. Članovi zločinačko-terorističke partije pokriveni pokrivalom građanskog saveza, zapravo isilovskim crnim omotačem, zaprijetili su na Uskrs 2017. Hrvatskoj isilovskim terorizmom poslije kojeg se, kako navode, hrvatski turizam ne će oporaviti desetljećima.
 
Bošnjačko-isilovska prijetnja na Uskrs i Vaskrs 2017. opća je prijetnja svim kršćanima u BiH ali i u svijetu. Zbog toga su ti isilovci protiv kojih se bori cijeli slobodni svijet, i koji gube teritorij na Bliskom istoku, a što ubrzava njihov povratak u BiH, izabrali su taj najveći kršćanski blagdan za objavu terorizma i protiv Hrvata i protiv Srba, a i protiv Europe, i protiv kršćanstva u cjelini. Uskrs i Vaskrs je izabrao i njihov politički otac Erdoğan za učvršćenje predsjedničke svemoći s kojom planira "sveti rat" protiv kršćana. Izabrao je Uskrs i Vaskrs kao dan održavanja referenduma čiji rezultati su bili poznati i prije održavanja.
 
Za početak terorističkih akcija GS-esovi isilovci najavljuju ukidanje svih hrvatskih institucija i asocijacija u BiH, na način kako je to izvedeno i 2001. kada je također terorističkim činom ugušena hrvatska samouprava. Taj terorizam bošnjačkog nacifašizma isilovci iz GS-a, ali i drugi zločinačkih partija proširivat će izgonom iz ureda Hadezeovih dužnosnika, uz pomoć policije, kako su to činili i 2011. godine. Policiju koriste kao legalitet zločina, pokazujući čija je i za koga radi.
 
Bošnjačko-turska osovina zla smrtna je opasnost ne samo za Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Srbiju, već i za Europu i svijet, i najavljuje crnu budućnost ovom perifernom europskom dijelu, u svakom trenutku spremni taj isti teroristički zločin izvesti diljem svijeta. Jer, GS-ovi isilovci, koji su oružje u krvavom pohodu Erdoğana na  Europu, i drugi islamisti iz Bosne i Hercegovine, ne najavljuju samo „propast iduće“ već „tko zna koliko idućih turističkih sezona“ u Hrvatskoj.
 
Sveti rat što je ga najavio Erdoğan Europi i kršćanima, znači planiran je na jedan dug vijek, zasigurno sve do nestanka jedne strane. Sveti rat je ne samo najavljen, on već traje i stalno se širi i na način terorizma na beha Hrvate i hrvatski turizam. Muslimanski ratnici su spremni. Na ulicama i gradskim trgovima Bosne i Hercegovine euforično je slavljena 16. travnja 2017. sultanova pobjeda u Turskoj. Bosna i Hercegovina je bila u crvenoj boji turskih zastava, truba, i slavlja večim negoli u samoj Turskoj. Demonstrirana je moć sultana i njegovih sluga Bošnjaka muslimana. Iako referendum nije bio po europskim normama i mjerilima demokracije i slobode, Bošnjacima muslimanima u Bosni i Hercegovini to nije smetalo da slave Erdoganovu pobjedu.
 
U slavlje je Bošnjake poveo sin Alije Izetbegovića koji je Bosnu ostavio u amanet sultanu Erdoğanu, Bakir Izetbegović, koji je desetljećima „oduševljen“ diktatorskom politikom Erdoğana. Stoga je prvi izvan Turske pozdravio rezultate referenduma i sinovski čestitao „našem vođi“, kako ga je oslovio za predsjedničke izbore 2014. u Turskoj,  na kojima je Erdoğan pobijedio da to „predstavlja pobjedu svih muslimana u svijetu“.
 
Budući da su se rezultati referenduma znali unaprijed GS-ovci su uoči  muslimanskog slavlja u Bosni i Hercegovini, na Uskrs i Vaskrs da bi preplašili kršćane uputili im prijetnje terorizmom, što je jasan znak da iza islamskog terorizma u Bosni i Hercegovini stoji „predstavnik pobjede svih muslimana u svijetu“ sultan Erdoğan. I nije BiH slučajno izabrana između Kosova, Albanije, Makedonije i Sandžaka - zemalja za koje Erdoğan misli da pripadaju Osmanskom genocidnom carstvu - za objavu „svetog rata“ za terorističke akcije. Naime, to je najzapaljivija zemlja u kojoj je počeo Prvi svjetski rat i u kojoj se vodio najkrvaviji Drugi svjetski rat i njegov nastavak krajem devedesetih godina prošlog Dvadesetog stoljeća. Jer nema zemlje u svijetu sa tako zapaljivim ratnim fitiljom kao što je Bosna i Hercegovina.
 
Stoga, ne zaustavi li Europa najavljeni bošnjački terorizam u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, ne će ga moći zaustaviti ni u svom europskom dvorištu. Jedan od načina da se zaustavi, da mu se ograniči teritorij za planiranje i obučavanje terorista, je dioba Bosne i Hercegovine po nacionalnim entitetskim granicama što je jedini i zasigurno glavni jamac jednakosti i ravnopravnosti hrvatskog naroda u, sada dvoentiteskoj, a kasnije u troentitetskoj Bosni i Hercegovini. Taj treći, hrvatski entitet Hrvatska Republika Herceg Bosna unesena je kroz Washingtonski u beha Federaciju, a kasnije i u Daytonski sporazum, te zbog nacifašističkih, isilovsko terorističkih prijetnji GS-esovaca i onih koji veličaju krvavo Osmansko Carstvo i suvremenog sultana Erdoğana, potrebno ju je oživjeti sa svi njezinim atributima i vrijednostima koje je unijela u te sporazume. Bošnjačko-turska osovina zla ima sve elemente talijansko-njemačke osovine fašizma i nacizma i zbog toga je treba zaustaviti prije negoli zapali Bosnu i Hercegovinu, a zatim Europu i svijet.
 

Vinko Đotlo

Napad na kršćane u Egiptu, napad je na kršćane cijeloga svijeta

 
 
Islamski vjerski terorizam se sve više potvrđuje kao globalni konfesionalni rat kojeg muslimanski svijet vodi protiv kršćana, napose protiv europskog kršćanstva i kršćana na Bliskom istoku koji je gotovo već sada sto posto čisti muslimanski teritorij. A to pak znači da je taj vjerski terorizam dobro isplaniran u nekom svom centru, i da u njemu sudjeluju gotovo sve muslimanske zemlje u svijetu. Više se nikako ne može govoriti samo o jednoj islamskoj zemlji iz koje dolaze ubojice teroristi, jer stradanja nedužnih europskih krščana diljem Starog kontinenta, Amerike i Bliskog istoka, je od strane islamista iz mnogi muslimanskih zemalja. Ne dolaze više islamisti ubojice samo sa Bliskog istoka, radikaliziranih prostora koji su već stoljećima leglo islamski terorista, na kojima je pred tolikim vjerskim zločinom gotovo nestalo kršćana i kršćanstva, već i iz muslimanskih društava sa europske periferije.
http://www.outsidethebeltway.com/wp-content/uploads/2011/01/alexandria-terrorist-attack-570x383.jpg
Muslimanski teroristički napad na egipatske kršćane na Cvjetnicu
 
Bosna i Hercegovina više nije jedina periferna europska zemlja iz koje Europi prijete islamisti i u kojoj se neometano obučavaju za gnusne zločine. To je zemlja koja je svijetu poznata i koja se na neki način drži pod kontrolom izvana. Zbog toga je već postala crna točka islamskog radikalizma i islamista kako onih domaćih tako i onih izvana, koji su sudjelovali ili u beha sukobu ili u ratu na Bliskom istoku. Svakim se danom njihov  broj povećava, čime Bosna i Hercegovina postaje sve punjenije bure baruta na europskom pragu.
 
Punjači tog bureta su gotovo sve kategorije bošnjačkog društva, sami islamisti, politički vrh svih bošnjačkih stranaka, akademske zajednice, vjerske institucije koje po Švicarskoj izdaju neke svoje fetve, mediji svih vrsta, novinari. Sve je upregnuto u taj vražji krug terorizma, jedni direktno drugi indirektno, jedni izvršitelji drugi suizvršitelji, treći planeri. I još k tomu ogromna financijska pomoć iz najradikalnijih islamskih zemalja, Bosnu i Hercegovinu uistinu čini glavnim centrom radikalnih terorističkih islamista u Europi.
 
Ratno teroristički teren za te ubojice u ime Velikog Alaha uspješno priprema i prave bošnjačke novine, kako one koje su preoteli tijekom i poslije beha rata, tako i one novonastale. Za sve njih ima dosta čitatelja, jer mnoge se dijele i besplatno kao propagandni materijal. Sve to kazuje o globalizaciji islamskog terorizma, koji je 11. rujna 2001. nenajavljeno započeo svjetski vjerski rat.
 
Islamski terorizam u Bosni i Hercegovini gotovo je preteča isilizma u svijetu, protiv kojeg se danas bori cijela svjetska zajednica, zbog opasnosti za egzistenciju čovječanstva u cjelini. Da je svijet osudio i kaznio muslimanski terorizam u Bosni i Hercegovini, gdje je vojni vrh muslimanske ABiH u svojim uredima držao slike vođe Islamske revolucije ajatilaha Khomeinija, gdje su mudžahedini zajedno sa pripadnicima ABiH izvršili oblik genocida i konfesiocida, poput onog što su ga izvršile Osmanlije u vrijeme okupacije BiH, u Lašvanskoj dolini nad Hrvatima katolicima, zasigurno da danas ne bi bilo tako snažnog i po Europi raširenog isilizma. Zasigurno da danas ne bi bilo tako učestali i tragični teroristički islamskih zločina po europskim gradovima. A takve vjerske islamske zločine svijet je gledao po Mostaru, Bugojnu, Travniku, Sarajevu, Rijeci.
 
Isilizam i muslimanski terorizam u Bosni i Hercegovini bili su najavljivani znaci globalnog islamskog terorizma, ali i povratka genocidnog osmanizma, koji je također u vrijeme svoje genocidne okupatorske vladavine prisilom promijenio vjersku sliku okupiranih naroda. Napose je ta vjerska slika izmijenjena strašnom prisilnom islamizacijom u pokorenoj Bosni i Hercegovini. Svjetska šutnja na muslimanske vjerske zločine nad Hrvatima katolicima, ubojstvo hrvatskih povratnika u mjestima Ovnak, Travnik, Dolac, Sarajevo, Kakanj, Kraljeva Sutjeska, Bugojno..., zvjerski zločin nad povratničkom hrvatskom obitelji Anđelić na Badnjak 2002. godine u Kostajnici kod Konjica, islamski terorizam u Zvorniku, na policijsku postaju u Bugojnu, napad na američko veleposlanstvo u Sarajevu, ubojstva hrvatskih mladića po Sarajevu, novačenje terorista za bliskoistočna isilovska ratišta, sudioništvo je iste u tom terorizmu, kojeg više nitko ne može zaustaviti.
 
A kako ga više ništa ne može zaustaviti, on se sve više i ubrzanije širi, i po svijetu i po Bosni i Hercegovini. Širi se i na način kako se to čini po Sarajevu uvođenjem vožnje po gradu na par-nepar u Adventsko i Božićno vrijeme, zabranom predavanja i ispita studenata petkom, rasprodaja zemlje radikalnim islamistima, pa čak i one okupirane hrvatske i srpske. Prošlogodišnja zabrana vožnje automobila u Adventsko vrijeme kako vjernici katolici ne bi mogli na Mise opravdavaju pred svijetom zagađenosti zraka u gradu. A zapravo najveća i najprljavija zagađenost zraka, ne samo u Sarajevu već i u cijeloj zemlji, je upravo ovakve vjerske odluke gradskih vlasti i vrijeme njihova donošenja.
 
No da se ne staje na tome u nekadašnjem glavnom gradu BiH, i nekadašnjem multi kulti Sarajevu, Bošnjaci pred Božić, ne slučajan timinig, uvode zabranu predavanja i ispite studenata petkom na fakultetima kako bi mogli klanjati. Poručilo se svijetu i nebošnjacima, Božića nema i ne može biti u Sarajevu i Bosni i Hercegovini. Svatko tko to ne prihvaća, neka ide gdje to ima, kako je govorio Mustafa Cerić nebošnjacima koji ne žele BiH onakvu kakvu je on želi, i kakvu gradi ovim diskriminacijskim potezima, danas u Sarajevu a sutra na cijelom beha području.
 
Položaj kršćana u Bosni i Hercegovini sve je sličniji položaju kršćana na Bliskom Istoku i Turskoj. Islamski terorizam iza kojeg vjerojatno stoje neke muslimanske zemlje, kao što stoje i iza onog u BiH, najbrutalniji je na velike kršćanske blagdane, kao i ovaj, nažalost ne i zadnji, koji je izvršen nad kršćanskim vjernicima na Cvjetnicu 2017. u koptskim crkvama u Egiptu. Više od pedeset ubijenih vjernika i više stotina ranjenih u vrijeme slavljenja velikog kršćanskog blagdana, govori o giga muslimanskoj mržnji prema kršćanima i gotovo najvećoj povijesnoj kršćanofobiji. U tim muslimanskim zločinima nad kršćanima iščitava se i razlog muslimanskog rušenja crkava u BiH tijekom građanskog beha rata, konclogorima za svećenike i časne sestre što ih osmišljavali i punili pripadnici zloglasne isilovske ABiH. No to isto kazuje kako beha muslimani ne žele nikakvu BiH koju bi dijelili sa nemuslimanima, i u kojoj bi živjeli sa drugim i drugačijim.
 
Sve je to razlog žurne diobe Bosne i Hercegovine po nacionalnim entitetskim granicama, čime bi se, ne samo ispravila daytonska nepravda, već i smanjio teritorij nesmetanog naseljavanja islamista i njihove obuke za gnusne zločine koje ćine svakim danom, napose na velike kršćanske blagdane, kakav su počinili na Cvjetnicu 2017.
 

Vinko Đotlo

Hrvatsko vijeće obrane branilo i Hrvate i cijelu BiH

 
 
Obilježili smo 25. obljetnicu od osnivanja Hrvatskog vijeća obrane. To je povod za prisjećanje na dane kada se branila sloboda i opstojnost hrvatskog naroda na prostorima Bosne i Hercegovine ugrožene brutalnom agresijom. HVO je bio svojevrsna nužnost u obrani hrvatskih sela i gradova, a time i cijele države. Rat koji je započeo u proljeće 1992. godine vodio se od sjevera i rijeke Save do juga i Neretve, a bojišnice su bile brojne, kao i manja mjesta u okruženju koja je trebalo obraniti od neprijatelja.
https://image.jimcdn.com/app/cms/image/transf/none/path/s9f7c9d98a6bfc272/image/i6ab5a1db94079c66/version/1420654196/image.gif
Položaj Hrvata u Središnjoj Bosni i Posavini bio je posebno težak, a žestoke borbe vodile su se na Kupresu, u dolini Neretve, Rami, u sklopu kasnijih oslobodilačkih akcija prema Dinari te drugim područjima na zapadu. HVO je kasnije postao komponenta Oružanih snaga BiH, ali njegovo svojevrsno neslužbeno raspuštanje je zapravo započelo s gašenjem Hrvatske Republike Herceg-Bosne 1996. godine. HVO je kasnije u ratu imao formirane gardijske brigade i zdrugove no bez domoljuba velikog srca i mladosti koja je uzela oružje u ruke onih ratnih dana 1992. i 1993. godine ne bi postojalo snažne obrambene crte niti bi se održao slobodni hrvatski teritorij u Herceg-Bosni. Jednom riječju, gdje je HVO u ratu obranio mjesta tamo se održao i hrvatski puk.
 
Obljetnica je 7. i 8. travnja 2017. godine posebno svečano obilježena u Mostaru ispred obnovljenog Doma kulture koji je bio ukrašen zastavama hrvatskog naroda u BiH i zastavama HVO-a kao i drugim gradovima BiH gdje žive Hrvati. Upriličena je izložba ratnih fotografija, svečana akademija, dan poslije položeni su vijenci i zapaljene svijeće za sve poginule branitelje i pripadnike HVO-a u Domovinskom ratu. Upriličen je i mimohod sa zastavama postrojbi HVO-a. Sve u svemu, jedno lijepo sjećanje i svečano obilježje za sve one koji su se žrtvovali i bili tu u one povijesne dane kada je trebalo obraniti svoje domove.
 

Matej Škarica, http://ramska-zajednica.hr/index.php/vijesti/1123-25-obljetnica-od-osnivanja-hrvatskog-vijeca-obrane-prisjecanje-na-dane-borbe-za-opstojnost-i-slobodu-hrvata-u-bih

Anketa

Tko je HDZ-u na lokalnim izborima veći protivnik?

Srijeda, 26/04/2017

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1539 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević