Get Adobe Flash player
Bandićevo autokratsko vladanje Zagrebom

Bandićevo autokratsko vladanje Zagrebom

Obmanjivanje javnosti o velikoj potpori birača Milanu koji...

Bankarski lobi iza Marijane Puljak

Bankarski lobi iza Marijane Puljak

Bankarica Puljak i Pametno Trojanski su konj...

Izbore se ne smije ignorirati i bojkotirati

Izbore se ne smije ignorirati i bojkotirati

Svaki pojedini glas je važan i može poremetiti bilo čiji...

Dnevničarenje Kukuriku koalicije

Dnevničarenje Kukuriku koalicije

Plakat-meštar Gordan Maras cijeli je tjedan bio u Las...

Zdvojni papa Franjo

Zdvojni papa Franjo

Bezrazložno nas je ponizio pred Srbima     Imaju li...

 • Bandićevo autokratsko vladanje Zagrebom

  Bandićevo autokratsko vladanje Zagrebom

  četvrtak, 18. svibnja 2017. 15:46
 • Bankarski lobi iza Marijane Puljak

  Bankarski lobi iza Marijane Puljak

  četvrtak, 18. svibnja 2017. 08:31
 • Izbore se ne smije ignorirati i bojkotirati

  Izbore se ne smije ignorirati i bojkotirati

  srijeda, 17. svibnja 2017. 13:31
 • Dnevničarenje Kukuriku koalicije

  Dnevničarenje Kukuriku koalicije

  ponedjeljak, 15. svibnja 2017. 18:25
 • Zdvojni papa Franjo

  Zdvojni papa Franjo

  srijeda, 17. svibnja 2017. 13:28

I Jajce na udaru bošnjačkih fundamentalista

 
 
Najveća opasnost za budučnost BiH je sve učestalije manipuliranje djecom i uvlačenje ih u politiku. Gotovo ništa drugo se djeci u toj zemlji  i ne nudi osim manipulacije, koja se dobro "prodaje" toj najosjetljivijoj kategoriji svim i svačim podijeljenog, i dalje dijeljenog beha društva. Sve to što se djeci nudi i obećava nemoguće je opasan oblik prisile. Ne nudi im se mogućnost života jednih pokraj drugih, već ih se prisiljava na životarenje jednih s drugima. Ta prisila koja je žestok udarac na ta mlada i osjetljiva bića dolaze, kao i u svim slojevitim i zamršenim zajednicama iz redova brojnijeg u beha slučaju bošnjačkog naroda. I to u institucijama u kojima bi djeca trebala i morala biti najslobodnija, kako bi bili kreativni kako u sadašnjosti tako i u budućnosti.
https://www.pakofesta.com.au/application/files/3214/5248/6191/Bosnian_Community.jpg
Naime najbrutalniji udar na nebošnjačku djecu provodi se u školama. Tu u tim ustanovama koje bi po svojoj funkciji morale biti slobodne za svako dijete bez obzira na njegovu naciju i vjeru, u kojima bi svako dijete moralo biti slobodno u korištenju vlastitog jezika, učenju povijesti, tu se vrši najbrutalnija prisila na hrvatsku djecu. Prisilno im se otima sadašnjost rasta u vlastitom nacionalnom i vjerskom identitetu, čime im se neviđenim brutalnim sredstvima otima i domovina Bosna i Hercegovina. A to je zapravo bošnjačka mirnodopska, no vrlo ubojita agresija ne samo na djecu večć i na cijeli hrvatski narod. Jer tamo gdje se djeci otima sadašnjost, a u Bosni i Hercegovini se hrvatskoj djeci otima, tu nema ni budućnosti ni za njih  za njihove roditelje.
 
Bošnjačka agresija na hrvatsku djecu u školama, kroz prisilno nametanje zajedničkog života jedni sa drugima, a što je zapravo prisilni oblik asimilacije, odnosno dekroatizacije i dekristijanizacije, je nastavak muslimanske agresije etničkog i vjerskog čišćenja beha Hrvata i njihovih teritorija u daytonski nepravedno uredenoj Bosni i Hercegovini. Prisilno skrpljena iz komada i komadića zašiveni stalno pucajućim koncima zbog čega je sve raskomodanija i poderanija kao i navučena joj luđačka košulja, Bosna i Hercegovina, biva sve veće ruglo svijeta i prostor za radikalni islamizam, koji terorom ubijanja i rušenja mijenja sliku suvremene svjetske civilizacije. U takvoj zemlji nereda svih predznaka u kojoj se vlada snagom brojeva pojedinih naroda, srpskog i bošnjačkog, hrvatski narod sve se više stjeruje u suvremene katakombe i arene, ne dajući mu pravo na vlastite nacionalne i vjerske posebnosti u kojima je u četrnaestostoljetnoj povijesti izgradio i obranio svoj identitet. Sve kategorije hrvatskog naroda, žene, muškarci, stari, mladi i djeca podjednake su mete srpskih radikalista u genocidnoj Republici srpskoj i muslimansko-bošnjačkih osmansko-unitarističkih islamista u već dobro pozeleniloj i islamiziranoj Federaciji.
 
Hrvatska djeca diljem islamizirane federacije, napose u kraljevskom hrvatskom gradu Jajce, velike su žrtve bošnjačke manipulacije kojom se na vrlo perfidan način pokušava ih dekroatizirati i dekristijanizirati. Zasigurno nisu Bošnjaci slučajno izabrali grad Jajce za opasni pokušaj izvođenja hrvatske djece na ulice da prosvjeduju sami protiv sebe i protiv svojih prava, protiv svojih roditelja. Nezabilježen primjer u Europi da se djeca bune protiv svojih škola, protiv svog jezika, protiv svoje povijesti, protiv svoje vjere, protiv svoje nacije. Sve to uspijeva Bošnjacima u manipuliranju s hrvatskom djecom. I to u povijesnom hrvatskom gradu Jajcu. Iskorijeniti hrvatsku mladost na način laži o hrvatskoj bližoj i daljoj prošlosti, napose teškim lažima kakvima se Bošnjaci koriste u prikazivanju domovinskog rata hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, značilo bi prekid hrvatskoga egzistencijalnog četrnaestostoljetnog kontinuiteta u tom povijesnom hrvatskom gradu, a kasnije i na cijelim beha prostorima. Zato se, kao ni u jednom drugom beha gradu tako manipulatorski odnosi prema hrvatskoj djeci koja žele i hoće da uče na hrvatskom jeziku, po svojim hrvatskim programima.
 
Gotovo se izgone hrvatska djeca iz jajačkih škola da na ulicama prosvjeduju  sami protiv sebe, svoga hrvatskog jezika, povijesti, protiv roditelja koji su poginuli u muslimanskoj agresiji braneći im dom, slobodu i budućnost na beha teritorijima. Pokušavaju ih obući u iste bijele odore kad izađu na trgove i ulice, navodno protiv segregacije i diskriminacije u školama. A zapravo to dječje hodanje u nekoj nametnutoj im bjelini je put koji ih vodi u crnu budućnost islamizirane i arapizirane, vehabizirane i mudžahedizirane Bosne i Hercegovine.
 
Bošnjaci ne pokušavaju svoju djecu izvesti na ulice da prosvjeduju protiv arapskog i turskog jezika koji im se nameće. Ne odijevaju ih u bijelo i da u Jajcu i drugim beha gradovima, traže prava i slobode hrvatskoj djeci da slobodno uče prošlost svog naroda koja je bila krvava i tragićna u vrijeme turskog zuluma, i muslimanske agresije devedesetih godina Dvadesetog stoljeća. Ideologiju asimilacije i dekroatizacije s dekristijanizacijom Bošnjaci su zamotali u providni omotač "Bolja škola" i ubacili je među hrvatsku djecu u Jajcu. No, postavlja se pitanje krije li se u tom omotu i zabrana predavanja i ispita petkom u toj "Boljoj školi", kako bi učenici mogli klanjati u džamijama. Zasigurno da je ta "Bolja škola" koja se nameće u Jajcu, a ne recimo u Sarajevu, Zenici, Travniku i drugim muslimanskim gradovima, zadnja stuba preko koje hrvatska djeca ulazi u škole u kojima se uči turski, arapski.
 
 Škola u kojoj će hrvatska djeca učiti da u vrijeme Osmanlija nije bilo prisilne islamizacije, da nisu srušene gotovo sve crkve i na njihovim temeljima izgrađene džamije. Bit će to "Bolja škola" jer će u njoj hrvatska djeca učiti da su njihovi roditelji u obrani svojih domova, i svoga ognjišta bili agresori, da su sami sebe poubijali, a oni preživjeli u muslimanskoj agresiji sami sebe prognali iz svojih domova i kuća. Učit će hrvatska djeca u toj "boljoj školi", naravno na turskom ili arapskom, da Bosna i Hercegovina nije i zemlja Hrvata, da su preživjeli Hrvati bošnjaci katoličke vjere i pjevat će svaki dan na početku nastave: "Turska je naša mati tako je bilo i tako će ostati". Učit će hrvatska djeca povijest stradanja Ahmića ali ne i Križančeva Sela, Buhinih Kuća o stradanju svojih sunarodnjaka osamdesetogodišnjaka u Vitezu ubijenih od "nenaoružanih" Muslimana. Bit će još puno toga u "boljoj školi", nažalost pa i toga da se više ne će smjeti izjašnjavati Hrvatima i ispovijedati Svetu katoličku vjeru svojih pradjedova. Stoga je odijevanje hrvatske djece u jajačkim školama na ulicama i trgovima u bjelinu zapravo njihov hod kroz "bolju školu" u crnu i strašnu budućnost koja je sve sličnija krvavoj prošlosti vladavine Turaka u Jajcu i Bosni i Hercegovini.
 

Vinko Đotlo

Ustavnopravni aspekti Hrvatske zajednice Herceg Bosne

 
 
U palači Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u petak 12. svibnja održano je predstavljanje knjige suca Ustavnog suda i nekadašnjeg političara dr. sc. Mate Arlovića Hrvatska zajednica Herceg-Bosna i (pre)ustroj Bosne i Hercegovine koju je objavila nakladnička kuća Novi informator. Knjiga je nastala kao rezultat istraživanja ustavnopravnih aspekata Hrvatske zajednice Herceg Bosne te njene uloge i mjesta u postupcima (pre)ustrojavanja Bosne i Hercegovine sve do sporazuma iz Washingtona i Daytona. Arlovićev rukopis knjige poslužio je obrani hrvatskih optuženika pred Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju u Haagu jer je u njemu Arlović dosljednom analizom kategorički odbacio tezu tužiteljstva da je Herceg-Bosna bila osnovana kao državna zajednica s ciljem pripajanja dijelova BiH Hrvatskoj, već da se radilo o jednom od organizacijsko-pravnih oblika i pokušaja unutarnjeg ustroja BiH kao složene države.
http://www.dnevnik.ba/sites/default/files/styles/dnevnik__840x470_/public/novosti-slike/hrvatska_zajednica_herceg-bosna_i_preustroj_bosne_i_hercegovine_mato_arlovic.gif?itok=VX5eu_cU
Kako je istaknuo Mato Arlović, knjiga se nastoji domoći istine i demantirati percepciju da je u BiH na djelu bio dogovor Hrvatske i Srbije o stvaranju velike Hrvatske i velike Srbije. „Prikupio sam dokaze iz kojih se bez ostatka vidi da je Hrvatska svojim aktima, odlukama i činima dala ogroman doprinos opstanku BiH“, kazao je Arlović, podsjetivši na poziv HDZ-a i prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana Hrvatima u BiH da na referendumu 1992. podrže neovisnost te zemlje koja ne bi bila izglasana bez hrvatskih glasova. Spomenuo je i da je Hrvatska među prvima priznala BiH te joj davala pomoć u humanitarnom i vojnom smislu, pa čak i liječenjem ranjenih pripadnika Armije BiH u hrvatskim bolnicama. Arlović je pojasnio da knjiga nema za cilj ikoga osloboditi od osobne odgovornosti za ratne zločine koje treba što prije procesuirati, a poručio je i da Daytonski i Washingtonski sporazum ne treba niti mijenjati niti ukidati jer oni sadrže mehanizme da se ustroj BiH poboljša odlukom građana BiH i njhovih predstavničkih tijela, kako bi sva tri naroda bila konstitutivna u svakom dijelu BiH, uz jamstvo jednakopravnosti i razmjerne zastupljenosti u predstavničkim tijelima. „Do toga će jednom morati doći jer u protivnom BiH neće moći postati članica EU niti drugih europskih organizacija, budući da neće biti kompatibilna s njima“, dodao je Arlović.
 
Predsjednik HAZU-a akademik Zvonko Kusić upozorio je da u javnosti postoji percepcija o namjerama da se dijelovi BiH pripoje Hrvatskoj, ali da ona nema utemeljenja u dokumentima. O knjizi su govorili recenzenti prof. dr. sc. Arsen Bačić, član suradnik HAZU-a, prof. dr. sc. Zvonimir Lauc koji je preporučio prijevod knjige na engleski jezik te prof. dr. sc. Miljenko Brekalo koji je upozorio na rasprostranjenost teze o dogovoru Franje Tuđmana i Slobodana Miloševića o podjeli BiH među, kako je kazao, „nositeljima i simpatizerima velikosrpske ideje i među bošnjačkim fundamentalistima“. Istaknuo je i aktualnost izlaska ove knjige uoči izricanja konačne presude skupini dužnosnika Herceg-Bosne i zapovjednika HVO-a pred Haaškim tribunalom. „Knjiga dokazuje da je postojalo pravno utemeljenje osnivanja Hrvatske zajednice Herceg-Bosne koja je imala samo obrambenu funkciju zaštite hrvatskog naroda, ali i Bošnjaka i drugih, od nositelja velikosrpske politike i JNA. Herceg-Bosna nije nikad imala namjeru postati subjekt međunarodnog prava“, rekao je Brekalo.
Na promociji knjige bili su među ostalima i suci Ustavnog suda, kao i izaslanik predsjednika Hrvatske vlade Andreja Plenkovića Vladimir Šeks.
 

Marijan Lipovac

Opasni ili realni stav Johna Schindlera

 
 
Ovo nije prvi put da se najavljuju i priopćavaju nove podjele na Balkanu pa ostaje pitanje može li se i tko može Bosnu i Hercegovinu  spasiti od eventualnog, ali i mogućeg raspada. Bosna i Hercegovina je oronula pseudodržava koju treba podijeliti! Ovo je stav Johna Schindlera, američkog stručnjaka za sigurnost, bivšeg kontraobavještajca i analitičara NSA. Po njemu Republiku srpsku treba pridružiti Srbiji, a hrvatske dijelove BiH pridružiti Hrvatskoj. Od onoga što ostane treba napraviti novu državu da ide svojim putom s ubrzanim pridruživanjem NATO savezu i Europskoj uniji. Ta nova država bila bi blisko vezana uz Hrvatsku.
http://russia-insider.com/sites/insider/files/styles/s400/public/field/image/russian_news_johnrschindlergoesfullmccarthy_russia_insider.png?itok=J8WGuXA7
Sve i da se radi o osobnom stavu Schindlera, ne treba smetnuti s uma da je on to objavio u “New York Observeru”, mediju čiji je vlasnik Jared Kushner, zet i viši savjetnik američkog predsjednika Donalda Trumpa! Svoj stav Schindler obrazlaže tvrdnjom kako je vrijeme da Zapad prizna svoje greške i jugoistočnoj Europi da ono što joj treba – nominalne države s koherentnim granicama.
– To će dovesti do crtanja novih karata, do dobitnika i gubitka svih etničkih grupa. Ako se promjena izvrši pravedno, dugoročni rezultati bit će bolji nego opasni nered koji sada postoji – direktan je Schindler.
 
Ovo nije prvi put da se najavljuju i priopćavaju nove podjele na Balkanu pa ostaje pitanje može li se i tko može Bosnu i Hercegovinu spasiti od eventualnog, ali i mogućeg raspada. Međutim, još je važnije pitanje kako na ova upozorenja i najave raspleta dramatične krize na Balkanu reagiraju bh. vlasti? Ako je suditi po onome što rade vlasti BiH, od županijske preko entitetske do državne razine, opet će samo odmahnuti rukom i nastaviti po svome.
 
Naši izvori iz inozemnih diplomatskih krugova u Sarajevu jučer su nam kazali kako „mi i uopće Zapad ima dojam da bh. vlasti svojim potezima omogućavaju i osiguravaju da se dogodi crni scenarij“. Također, dodaju da nije nikakva tajna kako u visokim zapadnim diplomatskim krugovima ima razgovora o onome što Schindler zagovara uz napomenu da sumnjaju da je to samo i isključivo njegov stav. Najprije će biti da on kao iskusni kontraobavještajac svjesno i vješto lansira informacije koje nimalo slučajno objavljuje medij u vlasništvu zeta i specijalnog savjetnika predsjednika SAD-a. Sprema li se nova geostrateška i geopolitička karta Balkana? Ako je po utjecajnim zapadnim medijima i obavještajnim agencijama, pedantno se sprema pogotovo što se Balkan kvalificira „buretom baruta“ koje u svakom trenutku može eksplodirati i izazvati kaos u Europi.
 
Službeni Washington bavi se svojim problemima i davno je ostavio EU da riješi probleme BiH i Balkana. Nejedinstvena Europska unija nije se pokazala odlučnom da uradi svoj dio posla posebno kada je u pitanju BiH. Izgleda da je sasvim zadovoljna što u BiH vlada kakav takav mir iako je prividan jer se unutar države ozbiljno pokušavaju realizirati „dvije faze budućnosti“. U prvoj podjela zemlje na tri entiteta, a u drugoj raspad BiH. Priče iz EU kako BiH napreduje na putu k članstvu i kako je blizu dobivanja kandidatskog statusa nisu ništa drugo nego „zamazivanje istine“ i kupovina vremena.
 
Čini li se to kako bi se sve pripremilo za konačnu realizaciju „Schindlerovog zahtjeva“, mogu odgovoriti samo najviši dužnosnici EU-a. Prije nepune tri godine, predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker kazao je da za vrijeme njegova mandata neće doći do proširenja EU-a, a početkom ove godine da „bez europske perspektive zapadnom Balkanu prijeti novi rat“. Naravno, zapadnim geostratezima godine ništa ne znače za ostvarivanje onoga što su planirali. Podsjećanja radi, još prije gotovo 30 godina neki američki mediji objavili su novu kartu nakon raspada Jugoslavije i u toj tadašnjoj državi svi su se tome smijali. Ispostavilo se da je ta mapa bila u detalje točna. Prije 17 godina beogradski mediji, pozivajući se na američke izvore, objavili su novu mapu Europe na kojoj su umjesto BiH dvije države – Republika srpska i Herceg Bosna.
 
Pravoslavna unija
 
Ni to nije izazvalo reagiranja niti reakcije bh. vlasti osim opet – odmahivanja rukom. Krajem prošle godine američko Nacionalno vijeće za informiranje u suradnji s CIA-om objavilo je “Mapu budućnosti Europe 2020.” po kojoj će ona biti podijeljena na tri dijela – zapadni blok, uniju “nova Europa” odnosno katoličku uniju u kojoj će biti Slovenija i Hrvatska preko kojih će izaći na Mediteran i pravoslavnu uniju u koju je svrstana BiH „jer prevagu odnosi postojanje Republike srpske“. Odmah nakon toga, američka obavještajno-analitička agencija Stratfor sve to je potvrdila svojim analizama koje kažu da se Europa raspada i dijeli na bogati zapad i grupu malih zemalja. Ističe se da pravoslavna unija neće nastati zbog „pravoslavnog bratstva“ nego će to biti „gasna unija“, a osnovni motiv za njenu uspostavu je – novac.
 
Prije pet godina njemačka fondacija „Friedrich Ebart-Stiftung“ objavila je publikaciju pod nazivom „Bosna i Hercegovina 2025.“ u kojoj je priopćeno pet scenarija budućnosti naše zemlje. Jedan od njih predviđa da BiH ne postoji 2025. godine „jer je tinjajući etnički sukob koji je trajao desetljećima, eskalirao disolucijom BiH na tri zasebne države pod okriljem međunarodne zajednice“. Nakon intenzivnih diplomatskih aktivnosti, 2022. godine održana je konferencija Dayton 2 koja je rezultirala sporazumom koji su potpisali čelnici tri konstitutivna naroda – stoji u toj publikaciji. Na nju su ovdašnji politički lideri uglavnom reagirali frazama u stilu „nitko ne može podijeliti BiH“.
 
Na kraju, ono prvo i najbitnije. Nema nikakve dvojbe da bh. politički lideri znaju za sve ovo i zasigurno imaju tajnu informaciju više iz pouzdanih i relevantnih izvora, pa im se mora javno postaviti pitanje – da li se prema državi i njenim građanima odnose ovako kako se odnose, uživaju u novcu koji naplaćuju iz proračuna i raznoraznim privilegijama jer znaju da nikome ne polažu niti će polagati račune, a sve čekajući da se ostvari scenarij u čijem sklapanju i oni možda sudjeluju, a koji najavljuje John Schindler? Iskrenim odgovorom, ako ništa, bar bi malo olakšali patnje građana koje im svakodnevno prouzrokuju.
 

M. Osmović, Dnevni list

Anketa

Tko je pobjednik lokalnih izbora?

Srijeda, 24/05/2017

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1064 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević