Hrvatski Fokus
Hrvatska

Vesna Pusić, odlazi!

Tko ne brani interese države koju zastupa – IZDAJNIK je!

 
 
Reakcija na izjave ministrice Vesne Pusić
Slijedom izjava ministrice Vesne Pusić nakon službenog posjeta Beogradu upozoravamo na nastavak strategije kojom se nedvojbeno narušava diginitet Domovinskoga rata pokušavajući izjednačiti žrtvu i agresora, te narušava ugled Republike Hrvatske na međunarodnom planu. Skandalozno je govoriti o uvjetima koji bi trebali biti ispunjeni kako bi Hrvatska povukla tužbu za genocid protiv Srbije dok sa suprotne strane trpimo stalne provokacije. Skandalozne i licemjerne su izjave kako prošlost treba obvezno zaboraviti. Ministrica očigledno zaboravlja činjenicu da bez prošlosti ne bi bilo ni sadašnjosti, odnosno u svojoj  strategiji vanjske politike prema Srbiji iskrivljuje povijest i bezosjećajno zaboravlja na kojim i kakvim temeljima je stvorena država u kojoj živi pa tako i tko je tu državu stvarao. To je nedopustivo.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2014/02/aleksandar-vucic-vesna-pusic-foto-tanjug-1393244379-450915.jpg
Obzirom da je Srbija potpisala predpristupni ugovor za ulazak u EU savjetujemo ministrici Vesni Pusić da svoje obveze moralnog i službenog predstavljanja Republike Hrvatske uzdigne iznad osobnih emocija i želja, te da ne zloupotrebljava svoj položaj na štetu građana RH i same RH. Razgovori s predstavnicima vlasti Srbije, a čija rješenja bi i trebali biti uvjeti za prijam Srbije u EU od strane jedne susjedne države, prvenstveno se trebaju temeljiti na stvaranju bilateralnih sporazuma i ugovora vezanih za reciprocitetni odnos prava hrvatskog naroda u Srbiji i srpske etničke zajednice u Hrvatskoj, rješavanje problema granice između dviju država jer još uvijek postoje hrvatski teritoriji koje susjedna zemlja svojata kao svoje, pronalasku nestalih osoba iz Domovinskog rata čija se tijela nalaze na teritoriju Srbije, a čime su upoznati Uredi za nestale osobe obje države.
 
Također se treba inzistirati, a što se naročito spočitava Ministarstvu vanjskih poslova, Vladi RH, kao i predsjedniku RH da nisu učinili ništa, na isprikama, ne samo za počinjene ratne zločine od strane pripadnika srpskih paravojnih dobrovoljačkih vojnika nad civilima i braniteljima grada Vukovara, sustavnom  i do potpunog uništenja prekomjerenom granatiranju Vukovara od strane JNA. Licemjerno je prešutjeti izjave aktualnog predsjednika Srbije da je Vukovar srpski grad čime nedvojbeno ukazuje kakvu politiku vodi u uskoj sprezi sa gradonačelnikom grada Vukovara. Također se navedenima, prvenstveno Vesni Pusić kao ministrici vanjskih poslova spočitava i nereagiranje na izjave srpskog akademika Jovana Deretića da je i Zagreb srpski grad.
 
Svojom šutnjom svi navedeni dužnosnici RH izrazili su slaganje s predsjednikom susjedne države, kao i navedenog akademika. Obzirom da je izjava o srpskom gradu Vukovaru došla od strane najvišeg dužnosnika jedne države težina skandalozna je šutnja hrvatskih vlasti. Žalosno je da se jednog visoko pozicioniranog dužnosnika Vlade RH mora upozoravati da neprestano radi na štetu ugleda RH kao europske države, kao što se upozorava ministricu Vesnu Pusić. Opravdavanja da nije upućena u određene izjave srpskih dužnosnika, kao i zanemarivanje činjenice da su u Domovinskom ratu postojale žrtve i agresori apsurdne su izjave. Obzirom da je navedena već u nekoliko navrata propustila postupiti u zaštiti interesa i ugleda RH, kao i njenih građana, krivom tumačenju činjenica vezanih za prošlost i nastanak države Hrvatske, vrijeme je da gospođa Pusić podnese neopozivu ostavku.
 

Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara

Povezane objave

AFORIZMI – Valentinovo

HF

Cirkusantska revolucija u Hrvatskom saboru

HF

Konvencija od Stanbola, grada velikoga…

HF

Žele LGBTIQ sadržaje ugurati u knjižnice

HF

Leave a Comment

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više