Hrvatski Fokus
Hrvatska

Nastavljaju se velikotalijanske laži

Zločinac Tito nije mijenjao Kalelargu, nego hrvatski domoljubi

 
 
Talijanski list Il Dalmata (http://www.dalmaziaeu.it/IlDalmata.aspx), glasilo “Slobodne općine Zadar u egzilu”, dana 1. lipnja 2014. godine objavilo je tekst pod nazivom Povratak na ime Zara Callelarga (Torna a Zara il nome Callelarga), čiji je direktor Renzo De Vidovich poznati talijanski iredentista i neofašista. U tekstu se navodi da je 11 tisuća Zadrana, a od čega 10 tisuća Hrvata potpisalo  peticiju gdje se traži povijesno ime "Callelarga" koji bi zamjenio naziv Široka ulica koji je nametnuo Tito.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2014/06/dalmata01.jpg
Koliko je članak tendenciozan vidljivo je po tome što talijanski list obmanjuje javnost da je hrvatski naziv Široka ulica nametnuo jugokomunustički zločinac Tito, a istima je poznato da je odluku o nazivu ulica kao i Široka ulica donijela SO Zadar na prijedlog stručnog i kompetentnog povjerenstva početkom 90-ih godina prošloga stoljeća kada je Hrvatska bila samostalna država. U povjerenstvu su bili istaknuti hrvatski profesori kao što su Profaca, Dunatov, Derossi… Određena skupina građana koja se zaigrala hrvatskim identitetom grada Zadra, odnosno skupina koja pokušava mijenjati nazive ulica s hrvatskog na strani jezik preporučujemo da pročitaju navedeni talijanski članak pa će im biti jasno zašto se ruši hrvatski identitet grada Zadra.
 

Stranka Hrvatskoga Zajedništva, Podružnica Zadar

Povezane objave

Izađimo i glasujmo za Ivu Žinića

HF

Godišnjica Guillaumove arbitražne kupke

HF

Hrvatskoj trebaju ljudi ‘velikoga duha’

HF

Ne mogu šutjeti

HF

Leave a Comment

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više