Hrvatski Fokus

Neofašistički šljam na političkoj sceni

 
 
Pojava Nove ljevice na ovdašnjoj političkoj pozornici je, skoro bih napisao, Božji dar. Možda ovdašnjim ljudima donese svjetlo, prosvijetli im um o tome kako su ovdašnji novo „ljevičari“ – neofašisti. Ukoliko je ta stranka doista i registrirana, s predsjednikom Markovinom, poslije nje će se moći registrirati svako političko smeće, gadovi, ološ… bilo što i bilo tko. Nema više granica slobode naročito u mržnji i rasizmu. Priča Markovina o bijegu iz Mostara s majkom Srpkinjom i bratom Jugoslavenom 1992. na Lumbardu, osim ostaloga o Dalmatincima i Hercegovcima. Dalmatinci su „maliciozno podli ljudi“, a Hercegovci su „šljam“.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2016/12/3.bp_.blogspot.com_-WMYIWZys2Ws_VnxrHl9NAlI_AAAAAAAACvs_h-Cu6Xu7lmE_s1600_8B3E1933-5EA5-478A-B889-ECCB3E8B4519_w640_r1_s_cx0_cy8_cw0.jpg
"Prvo su nas tretirali užasno što mi je mama Srpkinja. Nitko vam to nije, znate kakvi su Dalmatinci, pustite vi ovu otvorenost, deranje na ulici, ali Dalmatinci su isto maliciozno podli ljudi. Znači, nikad vam ništa ne će reći u facu, posebno otočani. Uvijek je to nešto sa strane. S nama je to uvijek bilo prekrasno ovako kad bi se vidjeli, ali ja sam znao što govore inače, kako se ponašaju i sve skupa. Još ono – otac kao komunjara, u to doba posebno, Jugoslaven. Naravno, ne svi, ali dobar dio ovih koji su se voljeli dokazati kao Hrvati. I ne mogu reći da nas je itko šikanirao i tjerao, sigurno. Znali smo da smo tamo doma, mnogi su dolazili i pitali je li što treba i tako dalje", rekao je Markovina.
 
"Split se promijenio nevjerojatno. On je prvo prošao jednu vrstu fašizma u Lori s onim logorom, s protjerivanjem Srba, sa svim skupa. Smiljko Šagolj (preminuo 2013., o.a.) recimo živi u Splitu, ovaj Jadranko Topić, ratni zapovjednik HVO-a, sav taj hercegovački šljam iz Herceg Bosne vam živi u Splitu. To ne možete izbjeći", rekao je Markovina u snimci koju možete pogledati na internetu. Tako govori  jedan pravi „ljudsko pravaš“, a ni ostala bratija nije bolja.
 
Dalmatincima, Hercegovcima i većini Hrvata – ulaz zabranjen
 
Na prostorijama te „stranke“ moralo bi pisati: Dalmatincima i Hercegovcima ulaz zabranjen. Nisu dobro došli ni drugi Hrvati, naročito oni koji još slušaju Lijepu našu i ne dao Bog navijaju za hrvatsku nogometnu reprezentaciju (reprezentaciju HNS-a). Oni koji još pritom drže ruku na srcu vjerojatno su odmah za pred strjeljački stroj – spremni. Sve je to iz Markovininoga  programa. Programa političko etničkog čišćenja. Osnovni narisani pravac borbe im je onaj protiv „ustaša“, neka vjerojatno zadnja komunistička ofenziva, a u okviru nje tući će i popove, katoličke dakako. Najprije će im zabraniti graditi crkve, a kasnije rušiti, dok će neke možda pretvoriti u pekmezare, skladišta, javne WC-e… Sekularizam im je cilj pa računam kako je to skup umno deficitarnih neznalica, istjerivača duhova, jer „sekularizam“ je u kontinentalnoj Europi davnašnji pluskvamperfekt, pluskvamperfekt na entu potenciju, tako davno je ovuda prohujao s vihorom. Jedino da ih se izveze u Veliku Britaniju, tamo još nije odvojena crkva od države. Mogli bi napraviti i malo sekularnog reda u Srbiji.
 
Sve u svemu utemeljen je ovdje  crveni Ku Klux Klan bez kapuca, ali s oštrom crvenom zvijedom petokrakom na glavama i u glavama, a i „tijelom će ju braniti“ (napisao bivši naci Pilsel). Među utemeljiteljima su Zoran Pusić, Vesna Teršelić, Drago Pilsel, Rada Borić, Nadežda Čačinović, sretno rastavljena Puhovski, a svečanost su uveličali Ivo Josipović – on će NLJ opskrbljivati s „ustaškim zmijama“, valjda besplatno – „rigidni“ liberal-kapitalist Beus Richembergh iz Pusićkina jata, Milorad Pupovac. Tu je i Vjeran Zuppa kak ti kao intelektualni bard ovdašnje intelektualne ljevice, za kojega se Zoran Milanović s pravom upitao: „A tko je taj“, Daniela Trbović, Nenad Puhovski i valjda još njiha.
 
Nazočni („nazočni“ je inače za odmah metak u čelo, treba „prisutni“) i poslije i birani za čelnike NLJ-a iz raznih udruga i eksperimentalno su pokazali što više od desetljeća i tvrdim: nisu to nikakve „civilne“ udruge već obične (para)političke organizacije. Presvlaka u „civilne odore“ samo je bila varka kako bi se sisalo na državnom i lokalnim proračunima, europskim i inim. U duhu Ive Josipovića: konačno su se iz zmijskog jaja – izlegli i izgmizali kao „pravi“ političari/čarke (Pusić, Teršelić i dr.) u javnost. Sad će crvena zmija (koraljna, ta je najotrovnija) natjeravati ustašku po Hrvatskoj, a kako su Jugoslaveni, onda od Vardara pa do Triglava. Registrirajte Markovininu  stranku (mostaš Kovačić), koga briga, ustvari baš dobro, registrirajte što prije, ali maknite „to“ i takve iz obrazovnog procesa koji se odvija za porezne novce – neka predaje na privatnim univerzitetima, ionako se hvalio kako se zaposlio po vezi pa je to i za USKOK. Rasistima i ovakvim širiteljima mržnje u javnom obrazovanju nije mjesto.
 

Mato Dretvić Filakov

Povezane objave

Nema granica neznanju i neodgovornosti hrvatskih političara

HF

Nema razlike između Milanovića i Josipovića, obojica su titoisti

HF

Čovjek providnosti Antonija Scuratija

hrvatski-fokus

Već 50. put mijenjaju se podaci na jasenovačkom popisu

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više