Hrvatski Fokus
Gospodarstvo

U iščekivanju novog poticajnog modela

Seminar 'Mogućnosti primjene obnovljivih izvora energije'

 
 
Ovogodišnji Seminar 'Mogućnosti primjene obnovljivih izvora energije' bit će posvećen najavljenim velikim promjenama u domaćem zakonodavnom i poticajnom okviru, koji će trasirati budućnost 'obnovljivaca' u Hrvatskoj.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/03/www.energetika-net.com_media_articles_predstavljamo_mpoie-1.jpg
S obzirom na to da bi uskoro s primjenom trebao započeti novi poticajni okvir za proizvodnju električne energije iz elektroenergetskih postrojenja na obnovljive izvore, program ovogodišnjeg Seminara ‘Mogućnosti primjene obnovljivih izvora energije’ bit će posvećen upravo tim novim okolnostima i uvjetima za ostvarivanje projekata. U skladu s time, središnji dio Seminara bit će okrugli stol koji će na tu temu okupiti predstavnike investitora, vlasnika i operatora postrojenja, stručnih udruga i za to nadležnih državnih tijela i ustanova.
 
Seminar se održava već devetu godinu za redom i do sada su obrađivane teme kao što su: dizalice topline, solarni toplinski sustavi, fotonaponski sustavi, šumska biomasa, ostvareni projekti iz svih područja primjene obnovljivih izvora, kogeneracijska i mikrokogeneracijska postrojenja, Sunčeva energija i dizalice topline te biomasa i bioplin. Seminar je stoga središnje mjesto za okupljanje i razmjenu znanja, iskustava i mišljenja svih koji u svakodnevnom radu dolaze u doticaj s problematikom obnovljivih izvora energije, ali i energetike uopće, kao što su stručnjaci iz energetskih tvrtki, projektanti, konzultanti, izvođači, predstavnici investitora u projekte, proizvođača i trgovaca opremom, uređajima i postrojenjima, predstavnici nadležnih državnih tijela i ustanova, članovi stručnih udruga, znanstvenici, istraživači i studenti visokoškolskih ustanova i instituta i mnogi drugi. (www.energetika-net.com)

Povezane objave

Otvorenost proračuna središnje države: Hrvatska zabilježila blagi pad u odnosu na prethodni krug istraživanja

hrvatski-fokus

Investicijski sporazum između Europske unije i Kine

hrvatski-fokus

Uloga banaka u mirovinskom sustavu

HF

Država kao rentijer za LNG-terminal na Krku

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više