Hrvatski Fokus

MTI nadzire građane turskog podrijetla u Njemačkoj. Teži represiji

 
 
Neprimjerene aktivnosti turske tajne službe u Njemačkoj. Obavještajne službe prikupljaju i analiziraju informacije… A budući da to čine u tajnosti zovu se tajne službe. Njihova aktivnost naziva se špijunažom. Sve se države međusobno špijuniraju. Njemački BND špijunira Tursku, i turski MIT špijunira Njemačku. To nas može smetati, ali i ne mora.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/03/www.dnevno.ba_wp-content_uploads_2016_08_reut_23082016.jpg
No ono što turska tajna služba radi u Njemačkoj nije klasična špijunaža. Njoj nije cilj domoći se državnih tajni, već nadzirati građane turskog podrijetla u Njemačkoj, dakle, teži represiji. Pomoću očito velike mreže informanata turska tajna služba prisluškuje turske građane i njemačke građane turskog porijekla koji žive u Njemačkoj. I špijunira ih na isti način kao što špijunira vlastite građane u Turskoj. Prema tome, djeluje kao turski Stasi na njemačkom teritoriju. Je li to prema relevantnim odredbama o aktivnostima agenata tajnih službi kažnjivo, ispitat će glavni državni odvjetnik. No u svakom slučaju posrijedi je grubo kršenje njemačkog suvereniteta i brutalna povreda unutarnjeg mira. Njemačka je dužna štititi sve građane koji žive na njenom teritoriju, pa tako i one turskih korijena.
 

Heribert Prantl, Süddeutsche Zeitung, München

Povezane objave

Kineski bankari i hazarska mafija

hrvatski-fokus

Jesu li ukrajinske službe zataškavale istinu

HF

Koje mjesto ima Valentina Ivanovna Matvienko?

hrvatski-fokus

Joe Biden u problemima

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više