Hrvatski Fokus

Mali četnik Vučić prijeti novom srpskom agresijom

 
 
Aleksandar Vučić, sadašnji srbijanski premijer i još „neokrunjeni“ vožd, nekoliko je puta u „umivenoj“ i obrijanoj političkoj karijeri izgovorio kako Srbija „nikad više ne će dopustiti „Bljesak“ i „Oluju“. Zadnji puta u Gradini („srpska republika“ u BiH) 23. travnja  ove godine. Toga dana su tamo održana tri opaka zmijski palacajuća politička govora pod egidom komemoracije žrtvama jasenovačkog logora. Patrijarha SPC Ireneja, Milorada Dodika, poznat vam je taj, a  Aleksandar Vučić, taj vam je još poznatiji, naročito vjerojatno kao govornik u okupiranoj Glini 20. ožujka 1995. Uvjeren sam kako se prestravilo svih onih virtualnih, preciznije izmišljenih, „preko nekoliko milijuna žrtava“, a „Bog će znati koliko još“ (patrijarh SPC.a Irinej u Gradini Donjoj), a naročito oni stvarno mrtvi, na svim stranama u tom ratu. Nevini su molili iz Raja – nemojte tako! Krivici su isto činili iz Pakla, nu govori su tekli.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/05/images3.kurir_.rs_slika-900x608_aleksandar-vucic-moilorad-dodik-komemoracija-donja-gradina-foto-1471638709-973919.jpg
Aleksandar Vučić
 
Ne ću se na sve osvrtati, tek na ovo Vučičevo o „Bljesku“ i „Oluji“. Nekoliko je mogućnosti, inačica „razlistanja“, razumijevanja ove Vučićeve izreke. Prva mi se čini istinitom: Bili smo agresori, pa nas je (Srbiju) strefio „Bljesak“, zatim „Oluja“, poglavito Srbe, ali dobro, njih se ne uzima u obzir – ne uzimaju ih politički Srbi iz Srbije, već ih „oluji“ izlažu, recimo i Šešelj i Vučić (mladi). Dakle, neizravno je to priznanje agresije, a zatim i poraza. Jednostavno – ne će Srbi pod Vučićem više ići „na tu stranu“. Pogriješio je kad je s još jednim ćosavim već postarijim udbašem i četnikom Šešeljom prijetio u Glini te po Srbe kobne 1995. godine kako „Glina nikad ne će biti hrvatska“, „nikad Banija ne će nazad u Hrvatsku“ – a onda bljesnulo. Ne će više tako, naročito ne tamo, zboriti.
 
Zabrinjava me drugo značenje te Vučićve mantre o „Bljesku i „Oluji“. „Nikad više „Bljeska“ ni „Oluje“. A to ustvari znači: i opet će, „ako bude sreće“: sprema se Vučić za neku novu agresiju, barem verbalno, pa nam poručuje „sprem'te se, spremt'e…“ Čitam: Drugi put kad napadnu Hrvatsku, ovdje računaju, kao i prošli puta i ostati. Pa ne će biti „Bljeska“  ni „Oluje“ već neka okupacija, neznano dokle, najnovije „od Grčke do Učke“. Što je ispjevao srpski pjesnik Matija Bećković, koji u pjesmama liže krv s noža zarivenog u ljudsko meso, nadaje mi se kao etničko hrvatsko: „ćeraćemo se opet“ (crnogorski). Za to „ćeranje“ su –  spremni.
 
Treću inačicu, recimo, ne će biti potrebe za „Bljesak“ i „Oluju“ – bit će mir – od Vučića nisam čuo ni izdaleka naslutio. Zato ako bude nužno bit će i „Bljeska“ i „Oluje“. U svakom slučaju bolje je ih je slaviti nego da nas prinude ponoviti ih. Kako nas novi srpski vožd prisiljava na odgovor: Uvijek za „Bljesak“ i „Oluju“ spremni!
 

Mato Dretvić Filakov

Povezane objave

Tko su vlasnici “hrvatskih medija”

hrvatski-fokus

Baba Sarnavka bi sve nas na Mars

HF

Sraman Milanovićev skup na praznom “Trgu republike”

HF

Plenković nas je podcijenio

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više