Hrvatski Fokus
Gospodarstvo

Otok vitalnosti

Lošinju još jedno veliko priznanje za zdravstveni turizam!

 
 
Vodeći svjetski portal sektora medicinskih putovanja i zdravstvenog turizma, International Medical Travel Journal (IMTJ), proglasio je Lošinj finalistom u kategoriji „Zdravstveni i medicinski turizam: destinacija godine“. Iako je pobjeda pripala Maleziji, riječ je o velikom priznanju za Lošinj – otok vitalnosti.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2017/05/www.otoci_.eu_wp-content_uploads_2017_05_17504992_10155209150954275_1671438897947013412_o-830x498.jpg
IMTJ Medical Travel Summit 2017. održan je od 24. do 27. travnja u Opatiji, a sve u organizaciji tvrtke Intuition Communication iz Velike Britanije te Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera. Podršku organizaciji na čelu s Primorsko-goranskom županijom osigurali su Grad Rijeka, Grad Opatija te Turistička zajednica Kvarnera u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom i turističkim zajednicama gradova Malog Lošinja, Rijeke, Opatije i Crikvenice.
 
Summit je okupio više od 200 sudionika iz čak 33 zemlje svijeta. Rukovoditelji bolnica i klinika, certifikacijskih i osiguravajućih kuća, obrazovnih institucija, vladinih organizacija, klastera, poduzeća koja se bave istraživanjem tržišta, turističkih zajednica, turističkih agencija, marketinških agencija, hotela, facilitatori u zdravstvenom turizmu i ostali sudionici kojima je djelatnost povezana sa spomenutom industrijom, imali su prilike kroz ova četiri dana dogovoriti poslovne suradnje. Velika dobit za naš turizam je i podatak kako je više od 50% sudionika u Hrvatskoj prvi put te se planiraju sa svojom obitelji vratiti na godišnji odmor upravo u našu zemlju, naš kraj. Sudionici tako dolaze iz zemalja poput Singapura, Malezije, SAD-a, Njemačke, Velike Britanije, Libanona, Kanade, Španjolske, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Poljske, Grčke, Japana, Francuske, Turske, Litve, Austrije, Rumunjske, Indije, Rusije, Meksika, Južne Koreje i ostalih zemalja.
 
U dva dana konferencijskog dijela prisutni su imali prilike čuti predavanja na temu certificiranja zdravstvenih ustanova, digitalnog marketinga, poboljšanja zadovoljstva pacijenata, međunarodnog zdravstvenog osiguranja, novog načina rada u zdravstvenom turizmu, mjerenja veličine zdravstvenog turizma, doktora i klinike kao brenda i ostalih.
 
Tijekom trajanja IMTJ summita, održani su i dodjela IMTJ nagrada, poslovni (B2B) sastanci i IMTJ Marketplace – izložba medicinskog turizma u kojem su uz, turističke zajednice grada Malog Lošinja, Opatije, Rijeke, Crikvenice i Kvarnera, tvrtke sa zdravstvenom ponudom predstavile svoje usluge i upoznale potencijalne kupce.
 
„Unatoč činjenici da Lošinju ove godine nije dodijeljena nagrada, izrazito smo ponosni što smo bili finalisti u kategoriji destinacije godine zdravstvenog turizma. Lošinj ima tradiciju zdravstvenog turizma dužu od 125 godina koju njegujemo i danas. Prepoznat je kao otok vitalnosti, stoga su aktivni odmor, wellness i zdravlje, kao i mogućnost cjelogodišnjeg odmora i poslovanja bitne prednosti turističke ponude otoka vitalnosti.“ – izjavila je Ana Kučić, o.d. gradonačelnika i predsjednica Turističke zajednice Grada Malog Lošinja.
Zadnji dan Summita, 27. travnja, organiziran je obilazak zdravstvenih ustanova članica Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera.
 

Anđelka Felja

Povezani članci

HVAR – Dan grada i blagdan sv. Stjepana I.

HF

Stvorimo zajedno odgovore za hrvatsku budućnost

HF

Tržište toplinske energije nije zaživjelo

HF

Strategija kao proces otkrivanja

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...