Hrvatski Fokus
Gospodarstvo

Nagrada Vjekoslavu Majetiću

Vlasnik hrvatske tvrtke dobio nagradu za životno djelo

 
 
Na desetoj dodjeli European Business Awards, po prvi put održanoj u Hrvatskoj, u Dubrovniku, Spremi i Zatvori 4. svibnja, nagradu za životnog djelo dobio je Vjekoslav Majetić, osnivač i vlasnik uspješne, inovativne hrvatske tvrtke DOK-ING.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2017/05/www.businessawardseurope.com_template_EBA-logo.png
'Počašćen sam. Ovo je veliko priznanje za sav uložen trud i rad koji smo ulagali u naše proizvode i u spašavanje ljudskih života. Dirnut sam što sam odabran za ovakvo priznanje i u ovakvoj konkurenciji' – rekao je Vjekoslav Majetić. „Izuzetno smo ponosni da smo nakon 10 godina nagrada uspjeli dovesti dodjelu nagradu u Hrvatsku, u naš Dubrovnik. Smatramo da je ovo izuzetno važna promocija hrvatskog gospodarstva i turizma te pokazatelj uspješnog europskog društva koje je spremno na suradnju, povezivanje i nove poslovne prilike“, kazao je, direktor RSM-a Hrvatska Branko Tomašković, koji je uz britanskog veleposlanika u Republici Hrvatskoj, NJ.E. Andrewa Dalgleisha uručio nagradu za životno djelo.
 
Na svečanoj dodjeli u Hotelu Libertas Rixos, u Dubrovniku, sudjelovale su 132 najbolje europske tvrtke iz 34 europske zemlje te se s pravom može reći da je nagrada EBA-a Oscar u europskom poslovnom svijetu. Cjelokupni ciklus ocjenjivanja za sezonu 2016./2017. započeo je prije godinu dana s oko 33.000 prijava europskih tvrtki uključujući i one iz Hrvatske, prijeđen je dug put i oštra konkurencija, da bi se u Dubrovniku dodijelila nagrada najboljima u jedanaest kategorija. Član međunarodnog ocjenjivačkog žirija je i potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore, Želimir Kramarić.
 
U oštroj konkurenciji sa svojim europskim kolegama bile su tvrtke, AD Plastik d.d.  u kategoriji „Najbolja tvrtka uvoznik i izvoznik“, CROZ d.o.o.  u kategoriji „Najbolja tvrtka s prihodima 0-25 milijuna eura“, Pet-Prom d.o.o. u kategoriji „Najbolja tvrtka po odabiru predsjednika stručnog žirija“, Specijalna bolnica Sv. Katarina u kategoriji „Najbolja tvrtka u odnosima s potrošačima te u kategoriji Najbolja tvrtka po ocjeni javnosti“. U kategoriji najbolji izvoznik, tvrtci Alion Vegetables & Fruit Co Ltd s Cipra, nagradu je uručila direktorica Sektora za energetiku i zaštitu okoliša Hrvatske gospodarske komore, Marija Šćulac Domac. U kategoriji „Najbolji poslodavac godine“ nagradu je uručio savjetnik predsjednice za zdravstvo, Tomislav Madžar, dok je u kategoriji  „Najbolja tvrtka u odnosima s potrošačima“ nagradu je dodijelio državni tajnik u Ministarstvu turizma, Frano Matušić. Dodjelu nagrada u Hrvatskoj je podržala tvrtka RSM Hrvatska, Hrvatska gospodarska komora, Dubrovačko-neretvanska županija te Turistička zajednica grada Dubrovnika koji su osigurali da se Hrvatska i Dubrovnik predstave u najboljem svjetlu. (a.f.)

Povezani članci

Korupcija uništava hrvatsko društvo

HF

Brošura sa 120 turističkih programa

HF

Popis stvarnih vlasnika Uljanika

HF

Prvi hrvatski bicikl na vodik

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...