Hrvatski Fokus
Najnovije vijesti

Neototalitaristička skupna potjernica

Iz Expressa izbija duh nacističkog tjednika Der Stürmer

 
 
Baš sjajno. Konačno je netko izgubio živce pa svoj suvremeni totalitarizam nije mogao nimalo sakriti već ga pokazuje u punom sjaju. Učinilo je to tabloidno tjedno izdanje tabloida 24 sataExpress – u vlasništvu Styria Media Internationala na čelu s glavnim urednikom Goranom Gavranovićem.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/05/www.express.hr_media_img_32_b3_be3f67c31f74db0f515e.jpeg
Utvrdili smo kako je suvremeni totalitarizam čedo, ubojita kombinacija komunizma, fašizma i nacizma s nekim skoro nebitnim natruhama, osim uporabe suvremenih medija. Definirali smo ga kao komfašinac. Genijalci su plagirali svojedobni realnacistički plakat, s kraja lanca totalitarizama komunizam-fašizama-nacizam, a njihovi propagandni plakati (o ostalome da i ne govorimo) sličili su kao jaje jajetu (https://www.express.hr/top-news/je-li-gori-darth-vader-ili-haso-esih-i-glasnovic-na-okupu-10400). Makneš zvijezdu, staviš kukasti križ i dobiješ isti k…, oprostite plakat. Skoro i isto pakiranje. Kako je plagijat s kraja tog totalitarističkog „hranidbenog lanca“, ljudskim životima, duh koji izbija iz njega duh je nacističkog tjednika Der Stürmer (nacističke tjedne novine od 1923. do 1945. ), koji se ponekad čak i Adolfu Hitleru gadio.
 
Duh je potjernice za živim, konkretnim, ljudima i to samo stoga što su nekad nešto rekli što se progoniteljima ne dopada. Promatrat ćemo učinak ove gnjusne medijske manipulacije i pomno pratiti hoće li se javiti stranke i partije, ovdašnji tzv. intelektualci, a naročito „civilnjaci“, udrugari, poglavito zaštitari muško-ženskih i inih prava, gongaši i ostali. Ili će si razni antifašitički fašisti i antinacistički nacisti sačuvati ovu naslovnicu te ju koristiti kao pravu pravcatu potjernicu. A onda će njihovi članovi i simpatizeri krenuti u lov. Potpuno sigurno po mraku. Moguće i satarom jer ovo nije „satira“ već satara (bradva). Glave su na plakatu.
 

Tomislav Gradišak

Povezane objave

SATIRA – Nakon smjene

HF

Najkonkretniji prijedlog za izlazak iz krize – ostavka predsjednika Zorana Milanovića

HF

Tamburice podloga skupu radikala u Hrtkovcima

HF

Slovenski eurozastupnici u kriminalu

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više