Hrvatski Fokus
Iseljeništvo

Jedna Hrvatska živi u Njemačkoj

U Njemačkoj živi 441.000 Hrvata prosječne dobi od 38 godina

 
 
U Njemačkoj je krajem 2016. živjela 441 tisuća osoba rođenih u Hrvatskoj ili s barem jednim od roditelja koji je rođen kao državljanin Hrvatske, pokazuju najnovije statistike o broju stranih državljana i osoba stranog podrijetla s njemačkim državljanstvom objavljene jučer. Ove statistike obuhvaćaju ne samo ljude s hrvatskim državljanstvom nego i hrvatske državljane koji u međuvremenu posjeduju i njemačku putovnicu ili čiji roditelji imaju direktne korijene u Hrvatskoj. Prosječna starosna dob stranaca iz Hrvatske iznosi 38 godina.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2017/08/Kroaten-Fans-DW-Sport-Berlin.jpg
Po obrazovnom statusu, od 441 tisuća Hrvata njih 57 posjeduje maturu, a 34 tisuće visokoškolsku diplomu. Prema prije objavljenim podacima o novodoseljenim strancima, prošle se godine u Njemačku doselilo 55 tisuća državljana Hrvatske, čime je nastavljen trend pojačanog iseljavanja hrvatskih državljana u Njemačku, započet ulaskom Hrvatske u EU 2013. Kao osoba s migrantskom pozadinom smatra se ona osoba koja se sama doselila iz inozemstva ili joj je barem jedan od roditelja rođen kao državljanin neke druge zemlje. U to se ubrajaju i etnički Nijemci koji su živjeli izvan područja Njemačke, poput podunavskih Švaba.
 

https://www.vecernji.ba/vijesti/u-njemackoj-441-tisuca-hrvata-i-ljudi-hrvatskog-podrijetla-1185996

Povezani članci

Ante Tresić Pavičić: Preko Atlantika do Pacifika

HF

DJEDOVA SORTA

HF

Vjenceslavu robu

HF

Ne moramo se nikomu ispričavati

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...