Hrvatski Fokus
Iseljeništvo

Jedna Hrvatska živi u Njemačkoj

U Njemačkoj živi 441.000 Hrvata prosječne dobi od 38 godina

 
 
U Njemačkoj je krajem 2016. živjela 441 tisuća osoba rođenih u Hrvatskoj ili s barem jednim od roditelja koji je rođen kao državljanin Hrvatske, pokazuju najnovije statistike o broju stranih državljana i osoba stranog podrijetla s njemačkim državljanstvom objavljene jučer. Ove statistike obuhvaćaju ne samo ljude s hrvatskim državljanstvom nego i hrvatske državljane koji u međuvremenu posjeduju i njemačku putovnicu ili čiji roditelji imaju direktne korijene u Hrvatskoj. Prosječna starosna dob stranaca iz Hrvatske iznosi 38 godina.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/08/Kroaten-Fans-DW-Sport-Berlin.jpg
Po obrazovnom statusu, od 441 tisuća Hrvata njih 57 posjeduje maturu, a 34 tisuće visokoškolsku diplomu. Prema prije objavljenim podacima o novodoseljenim strancima, prošle se godine u Njemačku doselilo 55 tisuća državljana Hrvatske, čime je nastavljen trend pojačanog iseljavanja hrvatskih državljana u Njemačku, započet ulaskom Hrvatske u EU 2013. Kao osoba s migrantskom pozadinom smatra se ona osoba koja se sama doselila iz inozemstva ili joj je barem jedan od roditelja rođen kao državljanin neke druge zemlje. U to se ubrajaju i etnički Nijemci koji su živjeli izvan područja Njemačke, poput podunavskih Švaba.
 

https://www.vecernji.ba/vijesti/u-njemackoj-441-tisuca-hrvata-i-ljudi-hrvatskog-podrijetla-1185996

Povezane objave

Novi zakon o državljanstvu puno predvidio

HF

Imamo pravo znati kako se troši javni novac

HF

Filantropski san izumitelja Marina Soljačića iz Amerike

HF

Zanimljivosti iz života Tomáša Masaryka

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više