Hrvatski Fokus
Iseljeništvo

Diktator Mugabe važniji od Hrvata

Posljednje je vrijeme da se u cijelosti otkupi rodna kuća bana Jelačića u Petrovaradinu

 
 
Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Beogradu, Konzulatu Republike Hrvatske u Subotici, Hrvatskoj matici iseljenika, HNV-u, DSHV-u, RTV Novi Sad (Redakciji Informativnog programa na hrvatskom  jeziku), hrvatskim udrugama u Srijemu, Hrvatskom kulturnom centru u Novom Sadu, „Hrvatskoj riječi“, „Hrvatskim novinama“, „Hrvatskom fokusu“, „Zovu Srijema“ i dr., a povodom objave smrti bivšeg predsjednika Zimbabvea Mugabe na Dnevniku na hrvatskom jeziku 6. rujna 2019. godine.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/09/141126-robert-mugabe_0.jpg
U otvorenom pismu pisao sam kako g. Tomislav nije na svom twitteru reagirao na grafit mržnje u Novom Sadu. Naime, na a portalu „021.rs“ od 3. rujna 2019. godine oko 13.00 sati objavljena je vijest  da je na fasadi prodavnice u Ulici Milenka Grčića u Novom Sadu osvanuo grafit „UBI HRVATA DA ŠIPTAR NEMA BRATA“! Fotografiju grafita mržnje “021.rs” je proslijedio Gradskim službama i nešto prije 14.00 sati javljeno je da je grafit prekrečen, a o ovom su u medijima u Hrvatskoj i u Srbiji objavljene silne reakcije.
 
Bilo je za očekivati da na svom twitteru reagira i g. Tomislav, koji je, moram ovom prilikom podsjetiti (iako sve stane u to jedno veliko g.), zastupnik 57.900 Hrvata u Skupštini Republike Srbije, predsjednik „jedine relevantne“ hrvatske političke stranke u Srbiji, DSHV, član Međuvladinog mješovitog odbora Republike Srbije i Republike Hrvatske za zaštitu hrvatske manjine u Srbiji i zaštitu srpske manjine u Hrvatskoj, ravnatelj Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, glavni i odgovorni urednik svog časopisa za književnost i umjetnost „Nova riječ“, predsjednik Nakladničkog vijeća tjednika „Hrvatska riječ“ i sve drugo kada je u pitanju politika i kultura Hrvata u Republici Srbiji. No, to se nije dogodilo niti poslije tri dana!!! I ne bih pisao ovo otvoreno pismo da i na Dnevniku na hrvatskom jeziku na RTV2 također nije izostala reakcija, a da iznenađenje zbog toga prijeđe u šok, 6. rujna 2019. godine, umjesto tri dana očekivane reakcije na grafit mržnje prema Hrvatima i Albancima, objavljena je vijest da je umro bivši predsjednik Zimbabvea Mugabe!!!
 
Pisao sam u više navrata da je glavna urednica tog dnevnika “bunjevačka Hrvatica” Jelena Tumbas iz Subotice postavljena, kao i svi djelatnici u ovdašnjim hrvatskim institucijama, direktivom iz skupine “bunjevačkih Hrvata” (odrednica koja ne postoji pri nacionalnom opredjeljenju) iz donjotavankutskog trokuta (Subotica i okolica) na čijem čelu je “bunjevački Hrvat” g. Tomislav, a ovo je sada  flagrantan primjer diktature ovog našeg Mugabea, jer ako osude grafita mržnje u Novom Sadu nema na njegovom twitteru ne smije ga objaviti niti Jelena Tumbas u svom takozvanom Dnevniku na hrvatskom jeziku!!!
 
Preuzimanje svih funkcija kada su u pitanju Hrvati u Republici Srbiji od strane “bunjevačkog Hrvata” g. Tomislava prelazi u apsurd i farsu, ali i sramotu za našu zajednicu ovdje, koja je zbog toga na izdisaju. Posljednji su trenuci da se u cijelosti otkupi rodna kuća bana Jelačića u Petrovaradinu te ona postane kulturni i administrativni centar svih 57.900 Hrvata u Republici Srbiji u kojoj treba zaposliti Hrvate, a ne poltrone i mediokritete g. Tomislava.  
 

Branimir Miroslav Tomlekin

Povezane objave

PUSTE SANJE

HF

Vodič za povratnike u Hrvatsku (2)

HF

Ozbiljan zastoj u procesu europskih integracija Republike Srbije

hrvatski-fokus

Dnevnik na hrvatskom jeziku ili samopromocija Žigmanova i Bunjevaca

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više