Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

ANTIFA – opasno lijevo zlo svijeta

Antife pokušavaju uništiti tradicionalne američke vrijednosti i služe se nasiljem radi izazivanja kaosa i nereda

 
 
I Amerikanci imaju su svoje lažne antifašiste, tzv. antife. Taj ljevičarski pokret našao se pod povećalom javnosti u negativnom smislu nakon sudjelovanja u prosvjedu protiv pristalica Konfederacije na jugu SAD-a. Primijetio ih je i američki znanstvenik, filozof i aktivist, ali i ljevičar, Noam Chomsky, nazvavši ih „minijaturnom frakcijom ljevice“, uz dodatak: „Antifa je ogroman dar za desnicu, uključujući velik broj njezinih militantnih članova“. Dok se članovi naše Antife odijevaju u crveno, komunističko, američki se aktivisti smatraju anarhistima i socijalistima i nose crnu odjeću i skrivaju svoj identitet. Chomsky je usporedio Antifu s antifašizmom za vrijeme nacističke vladavine u Njemačkoj. Mark Lance, profesor na sveučilištu Georgetown u Washingtonu, progovorio je o američkoj Antifi i ustvrdio kako je „većina članova spremna na fizički otpor fašističkim marševima te obranu od napada fašista“.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2017/08/maxresdefault.jpg
Protiv opasnoga djelovanja Antife su i američki crnci. Jedan od njih je Aaron Genus i on se otvoreno bori protiv ljevičarskoga terora pripadnika tamošnje Antife. Po Genusu američke Antife „pokušavaju uništiti tradicionalne američke vrijednosti, služe se nasiljem radi izazivanja kaosa i nereda“. Antife podržavaju uklanjanje spomenika generalu Robertu Leeju, jednom od najvećih vojskovođa u povijesti Amerike. I u Americi Antife, kao i u Hrvatskoj, one s kojima se ne slažu proglašavaju fašistima i(li) nacistima. Kod nas u Hrvatskoj im je puno lakše, jer je većina medija na njihovoj strani i podržavaju ih u svojim lažima. One koji su protiv rušenja spomenika slavnome južnjačkom generalu Leeju nazivaju rasistima, nacistima, mrziteljima naprednoga… Hrvatske antife prijete, izazivaju i pozivaju na nasilje. Oni bi protivnike – normalne Hrvate – „maknuli s javne scene“, „obračunali se s njima svim sredstvima“, što im je i službeni slogan.
 
Antife ne vole istinu. Oni žive u lažima, pa im zato i smeta novi američki predsjednik Donald Trump, koji nema dlaku na jeziku. Istina, zbog nekoliko kontradiktornih izjava o nemirima i prije nemira u režiji antifa u Charlottesvillu u Virdžiniji, Trump se našao se pod golemim pritiskom medija, tzv. civilnog društva, demokrata ali i Antife. Posebno im je zasmetalo to što je opravdano optužio i ljevičare za njihov doprinos neredima i stradavanju ljudi. Samo zato što je rekao istinu, Donald Trump je postao najveći neprijatelj svjetske organizacije antifa. Antife su u Virdžiniji na prosvjed došle naoružane palicama, batinama, šipkama i suzavcem. Jedini im je cilj bio oružani i fizički obračun s onima s kojima se svjetonazorski i politički ne slažu. Aaron Genus ih je razotkrio, što možete vidjeti na ovome videu: http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/video-americki-crnac-razotkrio-antife-u-americi-ali-i-hrvatskoj-1052329/.
 
Tko su Antife, tko su tzv. antifašisti? Oni su, zajedno s hodge-podge dalekosežnim, Alt-Right i neo-nacističkim skupinama, “domaća teroristička prijetnja”. ANTIFA (njem. Antifaschistische Aktion, Antifašistička akcija) je ultra ljevičarska organizacija, koja djeluje širom zapadnog svijeta, a koja za sebe tvrdi da se bori protiv svih oblika rasizma, fašizma, seksizma i ostalih nepoćudnih “izama”. Može se odnositi na Antifa pokrete nakon Drugoga svjetskog rata koji su se suprotstavljali kapitalizmu i fašizmu. Dijele se na:
– Antifašističku akciju;
– Antifu – američki politički pokret;
– Britansku Antifašističku akciju;
Antifaschistische Aktion, njemačka skupina čije ime znači "antifašističku akciju"
Antifasistisk Aktion, pridružena grupa u Švedskoj
Podružnice organizacije ANTIFA ima i u Nizozemskoj, Danskoj, Norveškoj, Austriji, Francuskoj, Belgiji, Australiji, Siriji, Kanadi, Ukrajini…
 
Antife su u svome korijenu militantni i netolerantni. Ako se s njima ne složite samo s malim dijelom njihova mišljenja, proglašavaju vas rasistom, fašistom, seksistom, desničarem, homofobom… Kod američkih antifašista svi prosvjedi prerastaju u nasilje. Diljem Amerike fizički napadaju pristalice aktualnoga američkog predsjednika Donalda Trumpa. Stoga je američka savezna država New Jersey prva savezna država koja je ovu organizaciju stavila izvan zakona i proglasila je terorističkom, uz obrazloženje da se radi o “ekstremističko anarhističkoj organizaciji koja je odgovorna za brojna nasilja u mnogim gradovima SAD-a”. I New Jersey je nešto. Početak!
 

Zrinko Horvat

Povezani članci

Video spojnicu poslati papi Franji

HF

Mini memorandum Ratka Dmitrovića

HF

Zdravku se mnogi moraju ispričati

HF

Ne stoji Frljićev rasni argument

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...