Hrvatski Fokus
Aktualno

Stanko Nižić: Hrvatsku Hrvatima!

Prije 36 godina u Zürichu Udba je ubila Stanka Nižića

 
 
Daan 23. kolovoza 2017. godine navršava se 36 godina od političkog ubojstva hrvatskog emigranta Stanka Nižića u Zürichu. Za ovo svirepo ubojstvo u režiji zločinačke jugokomunističke Udbe još uvijek nitko nije procesuiran. Žalosna je i činjenica da u Švicarskoj za ubojstvo nakon 30 godina nastupa zastara.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/08/stanko_nizic_001.jpg
Stanko Nižić je rođen 24. veljače 1951. godine u selu Crveni Grm, općina Ljubuški. Sa nepunih 18 godina bježi iz tamnice Hrvata u Austriju i Švicarsku. Od 1971. godine živi i radi u Švicarskoj gdje uživa politički azil. Svoj mladenački život posvetio je školovanju kao i promidžbenom radu za hrvatsku stvar. Njegovo životno geslo je bilo „Hrvatsku Hrvatima“ i zbog toga je ubijen 23. kolovoza 1981. godine, u svojoj 30-oj godini života. Posmrtni ostatci Stanka Nižića sahranjeni su 11. srpnja 1999. godine u njegovom rodnom Crvenom Grmu.
 
Stanko Nižić kao i mnoge druge Udbine žrtve zaslužili su da im se podignu spomenici, spomen-ploče i da se ulice zovu njihovim imenima. Hrvatska mladost ima pravo znati tko je bio Stanko Nižić i najmanje što možemo učiniti je imenovati trg ili ulicu u njegovom rodnom kraju po njemu i organizirati tribine i predavanja o hrvatskim žrtvama komunizma i UDBE. Jer narod koji ne poznaje svoju prošlost nema ni budućnost. Pozivamo Općinu Ljubuški da se na dostojanstven i human način zahvali pok. Stanku Nižiću za njegovu žrtvu koju je on dao za slobodu hrvatskog naroda i hrvatske države i da se njemu u čast imenuje jedna ulica u njegovom rodnom Crvenom Grmu.
 

Dragan Čotić

Povezane objave

Počivali u miru

HF

I najbolji među nama

hrvatski-fokus

Na novim stranačkim dužnostima

HF

Srpska mržnja protiv nogometaša

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više