Hrvatski Fokus
Aktualno

Preopasna izjava Hillary Clinton

I u Hrvatskoj je na djelu provedba tajne agende Novoga svjetskog poretka bez Boga, naroda, nacije, kulture…

 
 
Dragi čitatelji, kada pročitate priloženi kratki tekst morat ćete drugim očima gledati ovu stvarnost u kojoj živimo. Morat ćete sagledati onu istinu da naši političari poslušno provode agendu novog svjetskog poretka i samouništenja naroda i države. Najednom će vam prazna sabornica, nezainteresirana lica zastupnika, nepostojanje stvarnih političkih boraca za život i opstanak naroda kao nastavak borbe na bojištu postati očigledna i sve ćete ih sagledati kao dezertere koji dok sjede u sabornici kalkuliraju svoje sitne interese i naknade dok Titanic tone. Sjednicu vlade, s predsjednikom i ministrima možemo gledati unatoč njihovom optimizmu kao kapetana i časnike na Titaniku. Pa zar na Titaniku nisu bili optimisti i zar nije bila slavljenička atmosfera? Orkestar je svirao i društvo se zabavljalo a voda je već punila brod. Postat će vam jasno i zašto se mora ukloniti ploča sa starim hrvatskim pozdravom Za Dom Spremni! To je očito po naredbi izvana glavni strateški problem u Hrvatskoj. Shvatit ćete i razularenost pete kolone antifa i Paul Staubsa i sve ostalo. Otrijeznite se ljudi!/ (uvod napisala prof. Kornelija Pejčinović)
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/09/lucifer_satan_devil_Hillary_Clinton.jpg
»Duboko ukorijenjene kulturne kodove, vjerska uvjerenja i strukturne fobije treba izmijeniti i dopuniti. Vlade bi trebale iskoristiti svoje metode prinude i redefinirati vjerske dogme«. Ovim riječima se javno izjasnila Hillary Clinton na simpoziju za promicanje pobačaja. Ove su riječi ostavile gotovo sve prisutne zabezeknutima. Prisilna reforma religija? Gdje je tu vjerska sloboda? Mijenjanje kulturnih identiteta? Kakva je to sloboda i kako biti to što jesi i opstati? Ovakva izjava iz usta vodećeg demokratskog kandidata na predstojećim izborima za predsjednika SAD-a trebala je izazvati žučnu raspravu. A nije. Vrlo je značajno da su vodeći mediji Zapada ovu izjavu prešutili.
 
Što znači to što je Hillary Clinton rekla? To znači „da su to duboko ukorijenjeni kulturni kodovi, odnosno tradicionalni kulturni identiteti nastali iz gnijezda, ognjišta i da su strukturne fobije, odnosno predrasude koje je pošteno i razumno ukloniti. Zatim da u te strukturne fobije spadaju i tradicionalne vjerske dogme. Stoga vlade, javna tijela imaju pravo koristiti prisilne metode protiv vjerski dogmi i kulturnih identiteta. Kada se govori o korištenju sile kao zakonskom monopolu trebalo bi se zamisliti. Kada se tvrdi da su fobije i dogme tradicionalni principi zapadne civilizacije odnosno prirodne filozofije – na pr: pravo na život – onda to već poziva na uzbunu.
 
Nema sumnje da je Hillary Clinton iznijela totalitarni politički projekt socijalnog i kulturnog inženjeringa.Nema sumnje da je taj projekt već i tijeku. Je li ovo čudno? Nije. Ove ideje su u prometu u modernoj ideologiji još od Francuske revolucije. S druge strane to je savršeno u skladu s onim što se događa na Zapadu u posljednjih dvadeset godina nakon pada Berlinskog zida 1989 godine. To je socijalni enženjering UN-ova programa koji se provodi uz potporu Sjedinjenih Država po pitanju pobačaja i homoseksualnosti usvojenih od strane većine europskih zemalja uključujući i dokidanje etničkog identiteta na Zapadu. Hillary Clinton je samo jasno izrekla ono što se šutke provodi.
 
Riječi Hillary Clinton treba protumačiti kao američki ključ za društvena projektiranja i to u zemlji koja se ponosi vjerskim slobodama. Istina da ove ideje postaju stalna korekcija osnivačkog identiteta same zemlje. Stoga to izaziva čuđenje mnogih. Isto tako su mnogi promatrači mogli osjetiti da su ove izjave Hilary Clinton neka vrsta deklaracije i rata protiv kršćanstva. Ali rat se ne tiče samo tradicionalne religije nego je i šire, a gđa Clinton to i sama naziva „ukorijenjenim kulturnim kodovima“. To znači da se svi povijesni kulturni identiteti bez obzira na njihovu prirodu i prostor u kojem jesu moraju od strane vlada prisilno reformirati tj. izmijeniti.
 
Nije samo religija u opasnosti radi se o bilo kojem tipu identifikacije koji se ne uklapa u program „novog doba“ obilježenog globalizacijom i silom koju provode Sjedinjene Države kao hegemonistička sila.Što trebamo učiniti mi Europljani? Moramo biti na tragu. Teško je sačuvati socijalnu povezanost u vrijeme njezinog razbijanja – razbijanja „duboko ukorijenjenih kulturnih kodova.“ U tom kontekstu je zanimljivo francusko iskustvo. Francuska je doživjela proces izgradnje novog identiteta – republikanskog identiteta – koje je pretpostavljalo uništenje klasičnih karakteristika naroda i kulture i njihove zamjene novim dogmama. De Gaulleova izreka je bila: "Francuska je europska zemlja bijele rase i kršćanske vjere.“ Ona je to prestala biti odmah nakon smrti generala. 
 
Europejstvo je postalo neka vrsta europeizma, kozmopolitizma koji je Francusku vidio kao protagonista svijeta bez granica u kojemu i sama Europa nije ništa drugo nego povlašteno područje u globalnom kontekstu.Također su i pojmovi rase, kulture i etničkih karakteristika postali tabu teme u korist društva izgrađenog na ogromnom mnoštvu novopridošlog stranog stanovništva.
 
Što se tiče vjere sve se događa na tragu radikalnog sekularizma, tako da je Nicolas Sarkozy kod Sv. Ivana Lateranskog i Benedikta XVI. otkrio vrijednosti „pozitivnog sekularizma“. Politički, ekonomski i socijalni rezultati nisu bili usklađeni. Službena rasprava se vrti u krugu a stvarnost ide dalje. Rast Nacionalne fronte nije bio slučajnost. Političari nastoje reagirati prilagođavajući se prilikama. Tako je premijer Manuel Valls godinu ranije bio otvoren prema Ramazanu da bi sljedeće bio nedvosmisleno za kršćanski karakter Francuske. Možda malo prekasno.U svakom slučaju ova izjava demokratskog kandidata za predsjednika SAD-a je mnogo više od izjave o namjeri: TO JE UPRAVO PROGRAM NOVOG SVJETSKOG PORETKA KOJE SE NAMEĆE BEZ VELIKOG OTPORA A KOJI MORA UNIŠTITI KULTURNU UKORIJENJENOST I RELIGIJU.
 

Jose Javier Esparza, https://adversariometapolitico.wordpress.com/2015/05/14/hillary-clinton-dela; (sa španjolskog prevela i prilagodila prof. Kornelija Pejčinović)

Povezane objave

Dejan Jović ponavlja velikosrpske laži

HF

SAD protiv Bojka Borisova, Plenkovićeva prijatelja

hrvatski-fokus

Virtuozni solisti u veličanstvenoj završnici koncertne sezone ‘Lisinski subotom’

hrvatski-fokus

Bušenje HDZ-a vibracijskom bušilicom

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više