Hrvatski Fokus

Sramota je da komentiram čovjeka kao što je Grmoja

 
 
U homoseksualnim vezama preljub se teže preboli neko kod normalnih heteroseksualnih veza. Slično homoseksualnim vezama ponašaju se u Mostu nakon što ih je više nego opravdano izbacio na ulicu Andrej Plenković. Posebice dvojac Nikola Grmoja (komesar) i Božo Petrov (gvardijan). Nema tjedna da se ne dogodi nova blamaža gnjevnih mostovaca, da se netko od Mostova dvojca, "mitraljezaca sa ćorcima" javno ne izblamira. Tako na Grmojin napad zbig događaja iz 1993. uzvraća lukavi Vladimir Šeks. "Grmoja iznosi maglu i sve želi upakirati u celofan koji bi trebao poslužiti kao argument za optužbu da 1993. kao potpredsjednik Vlade nisam reagirao na nepravilnosti. Pritom neznalački govori da sam bio potpredsjednik Vlade za unutarnje poslove, a bio sam potpredsjednik za unutarnju politiku. Grmoja je tobožnjim 'dokazom nečinjenja' mahao dokumentom koji je upravo na moj zahtjev sastavio šef postaje Financijske policije za Zagrebačku županiju i Grad Zagreb Branko Miloloža. Dakle, to izvješće u kojem su opisane nepravilnosti u korištenju sredstava iz kratkoročnog kredita izrađeno je, ponavljam, na moj zahtjev, a u dopisu se vidi da je istodobno dostavljeno i Ministarstvu financija i Centralnoj službi Financijske policije. Izvješće je došlo u ruke onih koji su bili ovlašteni i trebali po njemu dalje postupati", istakao je Šeks.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/11/9631-bata-zivojinovic-lecenje-podrska-kinematografija-1341699801-182971.jpg
U nastavku Šeks kaže: "Kao potpredsjednik Vlade nisam bio ni policajac, ni tužitelj, ni istražni sudac. O izvješću je bio obaviješten onaj tko je morao. Zatražio sam podatke, i dobio ih – kao i oni koji su dalje po njima trebali postupati. Stoga Grmojin istup predstavlja eklatantno širenje lažnih vijesti s tvrdnjom da je "Šeks znao, a nije ništa poduzeo".
 
Šeks je raskrinkao još jednu Grmojinu lažnu optužbu – o tome da "nije reagirao" ni kad je bio na čelu saborskoga istražnog povjerenstva koje je 1997. utvrdilo manipulacije s robnim rezervama u kojima je također profitirao Agrokor. "Povjerenstvo koje sam vodio povodom 'pšenične afere' podnijelo je oko 50 kaznenih prijava kojima se obuhvatilo aktere raznih firmi. Na temelju tih prijava podignuto je bilo više optužnih prijedloga i više je osoba na kraju osuđeno!", rekao je Šeks i Grmoju nazvao "velikim istražiteljem", "raskošne grmojevštine", "Mostovim Eliotom Nessom" i "borcem za istinu".
 
Osim Šeksa Grmoju je prozreo i kameleon Stipe Mesić, koji je na ispitivanju saborskoga izbornog povjerenstva za Agrokor odgovorio Mostovu komesaru o financiranju svoje predsjedničke kampanje: "Moju kampanju financirali su mnogi. Možda i neke tvrtke, ali one koje nisu od nekog značaja. Mi smo znajući da 'će se možda pojaviti Grmoja' pa smo tražili da revizija utvrdi točno tko je poimenično dao za moju kampanju. Sve je evidentirano. Sve je predano izbornoj komisiji." Na Grmoju se osvrnuo i bivši SDP-ov čelnik Slavko Linić jer je i njega prozvao. "Ne želim komentirati Grmoju. Nemam komentara. Sramota je da komentiram čovjeka kao što je Grmoja, ne vidim svrhu toga. On govori samo da govori", rekao je Linić.
 

Zrinko Horvat

Povezane objave

Opisi svirepih ubojstava na Bleiburgu…

HF

Pretpostavljam da su naši današnji tulumaši čuli za pakt Ribbentrop-Molotov, sklopljen 23. kolovoza 1939.?

hrvatski-fokus

Od SKJ-SKH, preko SDP-a do titoantifašista

HF

Milanovićeva Vlada nije zaslužila bratske fiće, a kamo li njemačke audije

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više