Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Ne se ‘ograditi’ – Acu treba – nagraditi

Stanković nijednom nije niti spomenuo Domovinski rat

 
 
U povodu posljednje emisije "Nedjeljom u 2", u kojoj je gostovao vukovarski branitelj Predrag Mišić Peđa, Hrvatska radiotelevizija izdala je priopćenje za javnost.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/11/AHA36ec50_profimedia_0015114615.jpg
Da Stankoviću, u Vukovaru je bio "građanskii rat"!
"Hrvatska radiotelevizija (HRT), poštujući Ustav Republike Hrvatske i Deklaraciju o Domovinskome ratu Hrvatskoga sabora, ograđuje se od stajališta iznesena u emisiji Nedjeljom u dva 19. studenoga u kojoj je voditeljAleksandar Stanković u više navrata Domovinski rat doveo u vezu s „građanskim ratom". Naime, u Deklaraciji o Domovinskome ratu stoji da je "na Republiku Hrvatsku oružanu agresiju izvršila Srbija, Crna Gora i JNA s oružanom pobunom dijela srpskoga pučanstva u Republici Hrvatskoj" te se ističe da su "temeljne vrijednosti Domovinskoga rata jednoznačno prihvaćene od cijeloga hrvatskog naroda i svih građana Republike Hrvatske".

Hrvatska radiotelevizija ističe i da su svi novinari i zaposlenici javnoga medijskog servisa obvezni objektivno i nepristrano raditi te poštivati pozitivne zakonske propise Republike Hrvatske, a tako i one koji se odnose na Domovinski rat i stvaranje današnje slobodne, suverene i demokratske Republike Hrvatske. Ma dajte hatevejci, sjajna vam je „ograda“, samo se plašim kako je mala. I obični, evolucijski zec bi ju mogao preskočiti, kamo li onaj odvratni narisani od onoga kojega, nakon smrti, drže u hladnom „pacu“ kako bi „uskrsnuo“ kad za to dođe vrijeme.  Nije naime „Aleksandar Stanković u više navrata Domovinski rat doveo u vezu s „građanskim ratom“. Preslušajte snimku hatevejci, čini mi se kako on Domovinski rat nije ni spomenuo. Da ga je i doveo „vezu“, ni po jada, on je naime dokazivao Peđi Mišiću, na najgori način najgorega „novinarstva“, na njegovoj u biti i obiteljskoj tragediji, kako je ovdje bio „građanski rat“. Mene to od Stankovića ne iznenađuje, o njegovim „uradcina“, uključivo i „poezijom“ ovdje sam pisao. On me zapravo uopće odavno ne zanima – zanima me ta vaša javna kuća, ta medija, koju Ja (čistom silom) plaćam.

 
Kladim se da se ni nakon ovoga, a to je u odnosu na neke Stankovićeve emisije, dubinski antihrvatske, o kojima smo ovdje pisali zapravo malo, ili isto, Stankoviću ne će dogoditi ništa. Štoviše, ja bih ga svakako ostavio da radi što je radio i kako je radio do sada – dok se ta vizija televizije sama od sebe ne osuši. Tko će ga se, uostalom, usuditi skinuti? Ne bih mu mogao skinuti ni kapu ni šešir, jer ih nit' nosim, nit' podnosim. Osim vunenu kad zebe za uši. Tu mi pak mogu skinuti samo silom. Zaključujem: Hatevej nemoj se „ograditi“ na ovaj način od Aleksandra Stankovića – trebaš ga na-graditi. Mi ćemo platiti.
 

Mato Dretvić Filakov

Povezane objave

Porfirije Perić – četnički kantautor iz Chicaga

HF

Legalno postavljena ploča treba ostati

HF

A tko je prolio krv Darka Pajičića?

HF

Politički kultovi najgora bolest čovječanstva

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više