Hrvatski Fokus
Aktualno

Trio vrijeđa, a ne nudi dokaze

Trio je protiv i znanosti i obrazovanja, i protiv politike utemeljene na dokazima i činjenicama

 
 
Odgovor Pametnom, Ženskoj mreži i lezbijskoj udruzi
Prof. Matko Marušić uputio je odgovor stranci Pametno, Ženskoj mreži Hrvatske i lezbijskoj udruzi “Kontra” koje su u Slobodnoj Dalmaciji napale Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti osporavajući njezino priopćenje o rodnoj ideologiji. Odgovor prof. Matka Marušića, kojega je također objavila Slobodna Dalmacija, prenosimo u cijelosti:
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/01/JH1Image1.jpg
Ovako otprilike izgleda protuprirodna formula "roditelja" 1 i "roditelja" 2!!!
 
TRIO VRIJEĐA A NE NUDI DOKAZE
U „Slobodnoj Dalmaciji“ od 30. prosinca 2017, na str. 9, stranka „Pametno“; Ženska mreža Hrvatske i Lezbijska udruga „Kontra“ napale su Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti (HAZU) da „podržava vjerske fundamentaliste“ zato što je „nekakvo“ Znanstveno vijeće za obrazovanje i školstvo objavilo izjavu da se protivi ratifikaciji Istambulske konvencije. Trio pametno-Ženska mreža-Lezbijska udruga u cijelom priopćenju rabi ružne i uvrjedljive izraze, etiketirajući i Vijeće i druge ljude „vjerskim fundamentalistima“, za „izmišljanje rodne teorije“ i za „sramotne stavove preuzete od retrogradnih i dogmatskih klerikalnih udruga“, a izjavu nazivaju „skandaloznom i sramotnom“.
 
Ispod časti i pristojnosti
 
Na stranu što su sve te kritike potpuno neutemeljene, želim čitateljima „Slobodne Dalmacije“ reći da jezik i ton priopćenja nisu primjereni ni stranci, niti „Slobodnoj Dalmaciji“, a vjerujem ni jednoj udruzi u uljuđenom i demokratskom društvu.Uvjeren da je svakom pristojnom čovjeku ispod časti i kućne pristojnosti uzvratiti na isti način, pa ću reagirati tek jednim pristojnim pozivom. Naime, Trio u svojemu priopćenju kaže da se „Kao stranka snažno zalažu za razvoj znanosti i obrazovanja te uopće za politike utemeljene na dokazima i činjenicama“. Molim lijepo da čitateljima „Slobodne Dalmacije“ navedu sve znanstvene dokaze i činjenice da je rodna teorija znanstveno utemeljena. I neka, s argumentima tih dokaza, odgovore na sljedeća pitanja, javno, u istoj toj našoj „Slobodnoj Dalmaciji“:
 
1. Je li točno da rodna teorija uči da postoji a) rodni identitet, b) rodna ekspresija (očitovanje), s tim da u ljudskoj populaciji ima više od pedeset rodova, c) da je spol u populaciji ravnomjerno raspoređen u svim prijelazima od muškoga do ženskoga, d) da je spolna orijentacija (nagon za tjelesnim zadovoljavanjem) u populaciji ravnomjerno raspoređena u svim kombinacijama nagona prema istom i prema suprotnom spolu?
 
2. Je li točno da su u Kanadi zabranjene (društveno nepoželjne) zamjenice „on“ i „ona“, već da se mora govoriti „zhe“ i “zher” umjesto “he” („on“) i “her” („ona“)? Podržavate li da se isto napravi u Hrvatskoj?
 
Roditelj 1 i roditelj 2!!!
 
3. Podržavate li promjenu koja umjesto riječi „trudna žena“ uvede pojam „trudna osoba“ (kao u Velikoj Britaniji)?
 
4. Podržavate li promjenu pojmova u rodnom listu tako da se pojmovi „majka“ i „otac“ zamijene drugima, poput „roditelj 1“ i „roditelj 2“ (kao što je odmah učinjeno u svim zemljama koje su prihvatile rodnu teoriju)?
 
5. Jeste li suglasni s traženjem nevladine udruge Zagreb Pride, da se odmah ukinu muški i ženski zahodi i uvedu samo miješani? (Molim navedite i objašnjenje za to traženje.)
 
6. Podržavate li ideju da se zakonski dopusti promjena spola samo na zahtjev (bez obzira na biološki spol), bez medicinskoga pregleda osobe koja to traži, i znanstveno utemeljene liječničke preporuke?
 
7. Molim da navedete statističke dokaze da je obiteljsko nasilje nad ženama u Hrvatskoj a) u porastu i b) da je veće nego u Italiji, Sloveniji i Bosni i Hercegovini. (Vjerujem da na to pitanje kvantitativno i statistički dokazivo može odgovoriti tajnik stranke Pametno.)
 

Prof. dr. sc. Matko Marušić, https://narod.hr/hrvatska/prof-matko-marusic-odgovor-pametnom-zenskoj-mrezi-i-lezbijskoj-udruzi-trio-vrijeda-a-ne-nudi-dokaze

Povezane objave

Čestitka Hrvatskomu fokusu

hrvatski-fokus

Nije pobjegao od pravde, već od pravosuđa

HF

Sveti Martin hrvatski

HF

Tajne Griča 2016.

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više