Hrvatski Fokus
Hrvatska

Samo se nad Hrvatima svatko smije iživljavati

S pola novca koje dobije Pupovčevo Srpsko narodno vijeće riješili bi se mnogi problemi Srba

 
 
Vuku se sporovi oko (izrazito lošeg) filma “Ministarstvo ljubavi”, a na kraju bi trebalo reći – da su onako u nekom drugom filmu kao što su u tome umjesto udovica branitelja i samih branitelja izrugani i iskarikirani homoseksualci, lezbijke, Srbi, Židovi, Romi…, tresla bi se cijela Hrvatska i Europa. Ali Dalibori Matanići, Pave Marinkovići, Hrvoje Hribari i drugi ljevičarski redatelji mogu se do mile volje rasistički, nacistički iživljavati nad Hrvatima, nad Domovinskim ratom, njegovim žrtvama i junacima, nad Dalmatincima iz Zagore i Hercegovcima i nitko im ne smije ništa. I mogu biti bez brige: novca uzetog iz naših džepova uvijek će imati u obilju, otevši ga nama, dat će im ga Andrej Plenković i Nina Obuljen, kao što ga daju i protuhrvatskim udrugama i srbujućim Novostima. Stoga sam bez rezerve na strani udovica branitelja i braniteljskih udruga, koje još jedine, uz ovakvu ljevičarsku politiku HDZ-ove, HNS-ove i Pupovčeve koalicije, štite Domovinski rat. Kad-tad će narodu prekipjeti jer je jedini u svijetu koji financira najcrnju propagandu o sebi i o svom herojskom vremenu.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/01/stankovic-700x466.jpeg
Voditelj HTV-ove emisije “Nedjeljom u dva” je i pjesnik. Pa se pamti pjesma u kojoj osvetnički Denisu Kuljišu, koji je briljantno opisao njegovo ulizištvo prema jednim i agresivnost prema drugim gostima u emisiji, stavlja u usta stihove: “Na svoju i tuđu nesreću/ Jeo sam govna i opet ću/ Dajte mi kašiku najveću/ Jeo sam govna i opet ću”. Osebujna pjesnička raskoš uresila je Stankovićevo stvaralaštvo i u štivu o meni pa mu tako jedan tekst počinje rečenicom: “Krenuo Milan Ivkošić po potvrdu da mu majmuni nisu rodbina.” To iznimno nadahnuće s nedavno izrečenom tezom o Domovinskom ratu kao građanskom tvori jedinstvo Stankovićeve lirske i političke ličnosti, koja je došla do izražaja i u današnjoj emisiji “Nedjeljom u dva” u kojoj je zavapio – “Zaustavite mržnju u medijima.” Ne mrzite, dakle, nego volite njegovu protuhrvatsku mržnju, krivotvorine o obrani Hrvatske, beogradsku propagandu o Domovinskom ratu, metafore od govana i majmuna, volite njegova šefa, izabranika HDZ-a Kazimira Bačića, koji je Stankoviću dao u ruke politički barjak HRT-a. I volite vrijeme Plenkovićeva HDZ-a koje će se po tom barjaku prepoznavati.
 
U srpskom listiću Novosti novinar pita načelnika općine Plitvička Jezera Antu Kovača: “Koji su najveći problemi srpske zajednice? Neke od tih obitelji još uvijek nemaju struju i vodu…”, a Kovač odgovara: “Istina je da je mene kao Hrvata sramota proći kroz neka srpska sela.” I ja sam prolazio kroz srpska sela u Lici i vidio neveselu pustoš, stanovnika je malo, kuće i staje su zapuštene, ograde porušene, nigdje ni obrađenih vrtova ni stoke na pašnjacima. No nije me kao Hrvata bilo sram poput Kovača, Hrvati nisu krivi za takvo stanje i u istim područjima gdje s njima žive imaju iste nevolje kao i Srbi. Za te nevolje Kovač optužuje politike u Zagrebu i Beogradu koje “potpiruju postojeće stanje kako bi prije izbora stvorile kulminaciju strasti i kaosa u kojem narod ne bi razlikovao bandita od poštena čovjeka”. Ne znam je li pri tome mislio i na Pupovca, a nije se usudio reći, no lako je izračunati da bi se s pola novca koje dobije Pupovčevo Srpsko narodno vijeće riješili mnogi problemi Srba u Lici i drugdje – struja, voda, itd. – a velik dio toga novca potroši se za “struju i vodu” u mjestima važnijim od srpskih sela, u Ivančićevu, Čulićevu i drugim dupencima, u tvornici mržnje prema Hrvatskoj, srpskim Novostima, kojima je Kovač dao intervju, ne srameći se kao Hrvat.
 
Slovenci bi, nakon hrvatskog mora, u svoje povijesno korito svrnuli i jednu poznatu rijeku – svojatajući Bulajićev film “Bitka na Neretvi”. Do prije nekoliko godina jedva da su ikad imali državu pa im sada treba i prostora i historije. Svoju su lopovštinu s teritorija prenijeli i na kulturu pa sve više sliče na svoju jaču braću Srbe. Ali će ipak biti uskraćeni za sintagmu – velikoslovenska politika: toliko su uskogrudni da im ni grabežljivost nema imena. Evo kako im je, tvrdeći da “Slovenija nije sudjelovala u realizaciji filma ‘Bitka na Neretvi’, kao ni Srbija”, uzvratio Bulajić: “Preko 80 posto bili su hrvatski filmski radnici, scenograf Duško Jeričević, kostimograf Vladimir Tadej, ja redatelj. Prema tome, taj film je stvarno djelo hrvatske kinematografije”. Vijest o svojatanju Bulajićeva filma kaže da je “Slovenija ovih dana u Srbiju uputila podsjetnik da joj se vrati 313 umjetničkih djela, povijesnih predmeta i dokumenata koji se nalaze u srpskim muzejima, službenim rezidencijama i državnim ustanovama”. Kako su slovenske povlastice u bivšoj državi bile uvelike zasluga Beograda, u nekom srpskom muzeju mogla bi biti i cijela Slovenija.
 

Milan Ivkošić, https://m.vecernji.hr/premium/aleksandar-stankovic-govor-mrznje-zoran-milanovic-novosti-milorad-pupovac-1221051

Povezane objave

Podjela na tri, pet i šest izbornih jedinica

HF

SUVREMENI POLITIČKI RJEČNIK – Oporbenjak– politički folkloraš

HF

Nesretna hrvatska zemljo!

HF

Hrvatska će biti nacija, il’ je biti ne će!

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više