Hrvatski Fokus
Hrvatska

Bernardića napuštaju bivši drugovi

Amsterdamska koalicija okuplja još ljeviju ljevicu

 
 
Bivša ministrica vanjskih poslova, nekadašnja šefica HNS-a te aktualna saborska zastupnica Glasa Vesna Pusić primila je odličje Viteza Nacionalnog reda Legije časti kojega joj je uručio francuski veleposlanik u našoj zemji Philippe Meunier. Nagrada je dodijeljena zbog njezina stručnog, političkog, diplomatskog i društvenog rada, a na druženju s moćnim Francuzom našli su se i Milorad Pupovac te Goran Beus Richemberg. Kako saznajemo, na ugodnom druženju ispijala se domaća hrvatska rakija, a Pusić će ova nagrada sasvim sigurno dobro doći, budući da se iz politike, suprotno ranijim najavama, ne misli povući.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/01/jlemst0350fx3.jpg
Philippe Meunier
 
Naime, nedavno je formirana Amsterdamska koalicija, koju uz stranku Glas, čine i IDS i stranka Pametno, a cilj im je etablirati se među liberalima i to već na skorašnjim europarlamentarnim izborima. Baš u tim izborima bivša šefica diplomacije i nesuđena glavna tajnica UN-a, vidi priliku za realizaciju svoje dugogodišnje želje i ostvarenje inozemne karijere, jer se, naime, namjerava upustiti u utrku za Europski parlament.
 
Da unutar Glasa doista ozbiljno slažu kockice, u čijem slaganju sudjeluje i Pusić može se zaključiti i iz javnih nastupa bivše ministrice koja je dala do znanja da odnosi između njene stranke i SDP-a, u čijoj je Vladi i bila ministrica nisu bajni i to ponajviše zbog mladog predsjednika te stranke Davora Bernardića, koji se ne doima kao lider. „Ja ga ne vidim kao lidera, kao nekoga tko je uspio oko sebe okupiti ljude koji nisu nužno samo najuži suradnici, nego ljudi koji su možda različitog mišljenja, ali su dobri i treba im naći prostora“, kritizirala je bivša ministrica mlađahnog Beru dajući naslutiti da njena stranka, koju uglavnom tvore bivši haenesovci, odmiče od Partije, čijim su zaslugama i postali dijelom parlamenta. (t.t.)

Povezane objave

GLAS-na demo(n)kracija Anke Partizanke

HF

Raspadaju li se klasični poštanski sustavi?

hrvatski-fokus

Velike zasluge Stanislava Janovića za međunarodno priznanje Republike Hrvatske

HF

Probudi se Hrvatsko!

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više