Hrvatski Fokus

Tko je od gradskih vijećnika digao ruku za izbor Nataše Popović?

 
 
Hrvatska civilno-nevladina scena bogatija je za jednu udrugu čiji je cilj PROTUHRVATSKI. To je Centar za promicanje tolerancije i očuvanje sjećanja na holokaust, Vojnovićeva 15, u Zagrebu. Centar je osnovan na »inicijativu udruge građana Festival suvremenog židovskog filma Zagreb u partnerstvu s Gradom Zagrebom osnovan je Centar za promicanje tolerancije i očuvanje sjećanja na holokaust nastavno na Ugovor o osnivanju Ustanove potpisan 8. svibnja 2017. godine«. Upisan je u sudski registar na Trgovačkom sudu u Zagrebu 20. lipnja 2017. MBS 081105377, OIB 27946605963.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/02/DSC09384.JPG
Kada dođete na web portal udruge možete pročitati i ovakve bla-bla-bla stvari: »Centar Tolerancije čija je osnovna funkcija očuvanje sjećanja na holokaust, smjestit će se u prostoru bivše uljare – u kotlovnici Prve hrvatske tvornice ulja Zvijezda (zaštićeni spomenik kulture)… Opći cilj je stvarati okruženje za rast i razvoj pojedinca nadahnuto tolerancijom i prihvaćanjem različitosti te osobito očuvanju sjećanja na Holokaust. Centar okuplja institucije, neprofitni i civilni sektor, eminentne stručnjake te građane različitih društveno, socio-ekonomskih i dobnih skupina u svrhu razvoja društveno angažiranog pojedinca koji djeluje i redefinira pojam javnog interesa CENTAR ZA PROMICANJE TOLERANCIJE I OČUVANJE SJEĆANJA NA HOLOKAUST neprofitna je ustanova utemeljena na modelu civilno-javnog partnerstva, a koju su u lipnju 2017. zajednički osnovali i kojom zajedno upravljaju Festival suvremenog židovskog filma Zagrebi Grad Zagreb
 
U nastavku naiđete i na natječaj​»za izbor i imenovanje ravnatelja/ice Centra za promicanje tolerancije i očuvanja sjećanja na holokaust
​Za ravnatelja/icu može biti imenovana osoba koja ispunjava sljedeće uvjete:
– magistar struke ili stručni specijalist,
– najmanje pet godina radnog iskustva u djelatnosti kulture,
– stručne, radne i organizacijske sposobnosti,
– znanje jednog svjetskog jezika. 
​Ravnatelj/ica se imenuje na četiri godine s mogućnošću reizbora.
Na ovaj natječaj mogu se javiti osobe oba spola.
Uz vlastoručno potpisanu prijavu kandidati su obvezni priložiti:
– dokaz o stručnoj spremi,
– elektronički zapis o radno-pravnom statusu ili potvrdu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, 
– dokaz o znanju jednog svjetskog jezika,
– životopis s opisom dosadašnjeg rada
Natječajna dokumentacija dostavlja se u preslici. 
Prijave na natječaj s obveznom dokumentacijom dostavljaju se poštom ili osobno na adresu Centar za promicanje tolerancije i očuvanje sjećanja na holokaust, Vojnovićeva 15, Zagreb, s naznakom „Natječaj za ravnatelja – ne otvaraj“.
Rok za podnošenje prijave je 8 (osam) dana od dana objave natječaja.
Nepotpune i nepravodobne prijave neće se razmatrati, niti će podnositelji nepotpunih prijava biti pozvani na dopunu istih.
O izboru ravnatelja/ice kandidati će biti obaviješteni u roku od 45 dana od dana isteka roka za podnošenje prijava na natječaj.« 
 
Nadalje, također se može pročitati što su Misija i Vizija Centra:
MISIJA – »Razvijanje platforme koja utječe na razvoj tolerantnijeg i humanijeg društvenog okruženja«, te što je Vizija Centra:
VIZIJA – »Život i stvaranje u tolerantnijem društvu«.
Na mrežnoj poveznici http://enir.etf.unssa.rs.ba/authors/report_individualy_full/47 također se piše o N. P.[1]
 
Zašto ovako dugi uvod? Zato što sve drugo u i oko ovoga Centra nema nikakve veze s tolerancijom, humanošću i očuvanju sjećanja na holokaust. To su neku večer mogli vidjeti svi oni koju su emisiji na TV Mreži, koju koju vodi Stojadinka Zrinka Vrabec Mojzeš, kao gošću slušali i vidjeli Natašu Popović, osnivačicu i direktoricu Festivala tolerancije Zagreb, te jednu krajnje nekompetentnu osobu koja je tijekom seanse sa Zrinkom iznijele brdo gluposti, nekompetentnih laži i neukusa. Da je Nataša Popović veliki promašaj potvrđuje i to što se snimka te emisije s njom nije pojavila u Videoteci TV Mreže, kako je i uobičajeno. Nu, čelni ljudi TV Mreže tu su emisiju naprosto izostavili pa se Natašine gluposti i laže ne mogu  naknadno pregledati.
 
A sada tko je Nataša Popovć? Osoba koju su zastupnici zagrebačke Gradske skupštine 1. veljače 2018. imenovali na mandat od četiri godine ravnateljicom novoosnovanog Centra za promicanje tolerancije i očuvanje sjećanja na holokaust. U obrazloženju Odbora za izbor i imenovanja Gradske skupštine navedeno je da je Nataša Popović diplomirana inženjerka grafičke tehnologije, te da je pokazala da posjeduje kvalitete i kompetencije za vođenje jednog takvog Centra. Ista ta Nataša je večer prije tog imenovanja bila gošća emisije TV Mreže, koju vodi Zrinka Vrabec Mojzeš u kojoj je „prosula“ i „prolila“ sva svoja (ne)znanja, stereotipe i predrasude o radnom logoru Jasenovac. Između ostaloga navela kako su posude pune ljudskih očiju ubijenih logoraša dostavljane osobno pogloavniku Anti Paveliću. Netko se ipak sjetio da bi „drobljenje“ nekompetentne osobe uhljebljene za vođenje novoosnovanog Centra za promicanje tolerancije moglo naštetiti ugledu samog Centra te je na opisani način učinjena cenzura, da bi se eventualno sakrile i zaboravile gluposti koje je ona u toj emisiji izjavljivala.
 
Bilješka:
 
[1] http://enir.etf.unssa.rs.ba/authors/report_individualy_full/47
 

Pavao Blažević

Povezane objave

Četničke Novosti napale Hrvatske studije

HF

Umro nobelovac Luc Montagnier

hrvatski-fokus

Četrdeset minuta srcem iz Dubrovnika

hrvatski-fokus

Grabar-Kitarović opet predsjednica

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više