Hrvatski Fokus
Aktualno

Žigmanov: Ja sam Bunjevac i Hrvat!

Bilo bi zanimljivo vidjeti što je Tomislav službeno upisao u rubriku nacionalne pripadnosti

 
 
Otvoreno pismo Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Beogradu, Konzulatu Republike Hrvatske u Subotici, Hrvatskoj matici iseljenika, HNV-u, DSHV-u, Zavodu za kulturu vojvođanskih Hrvata, RTV Novi Sad (Redakciji Informativnog programa na hrvatskom  jeziku), hrvatskim udrugama u Srijemu, Hrvatskom kulturnom centru u Novom Sadu, „Hrvatskoj riječi“, „Hrvatskim novinama“, „Hrvatskom fokusu“, „Zovu Srijema“, HRT1 Zagreb (emisija „Nedjeljom u dva“) i dr., a povodom gostovanja Tomislava Žigmanova u emisiji „Nedjeljom u dva“ 11. veljače 2018. godine.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/02/rep-bunjevci_620x0.jpg
U emisiji „Nedjeljom u dva“ (koju većina Hrvata smatra perfidno protuhrvatskom) od 11. veljače 2018. godine, uvijen u oblatne i hvalospjeve, prikazan je lik Tomislava Žigmanova: književnik, pjesnik, filozof, urednik, piše prozu, eseje, poeziju, filozofske tekstove, književne kritike, čak i haiku poeziju! Uskoro ćemo znati i da, kao i koliko i kada, gospodin Žigmanov štuca, podriguje ili vrši neke druge uzvišene radnje. Jer kada je u pitanju haiku poezija Tomislav do sada ima 30 haiku stihova, no oni nadmašuju sve što je do sada napisano u tom žanru, jer je on poeziju koja bazira na budističkoj filozofiji napisao na bunjevačkoj ikavici i promovirao u hrvatskoj katoličkoj crkvi u Maloj Bosni kao kulturnu manifestaciju vojvođanskih Hrvata (Bunjevaca)!
 
A u emisiji „Nedjeljom u dva“ čuli smo izravno iz usta Tomislava Žigmanova prave bisere koji govore suprotno u odnosu na veličinu ovog genija. Na pitanje što je po nacionalnosti Žigmanov je rekao:
– Ja sam Bunjevac i Hrvat!
Pisao sam već da bi bilo zanimljivo vidjeti što je kao nacionalnost službeno upisao gospodin Slaven Bačić, koji također izjavljuje da je „bunjevački Hrvat“. Sad od Tomislava saznajemo da je „bunjevački Hrvat“ Bunjevac i Hrvat! Formalno pravno je to nemoguće i zaista bi bilo zanimljivo vidjeti što je i Tomislav Žigmanov službeno upisao u rubriku nacionalne pripadnosti (kao i svi drugi „bunjevački Hrvati“). Bunjevac ili Hrvat? Možda se upisao kao Bunjevac, lakše se dolazi do funkcija, a nasjeo je na grbaču 67.000 Hrvata u Srbiji!
 
Bunjevci su u Republici Srbiji priznati kao narod, koji za sebe tvrdi da s Hrvatima nema nikakve veze jer su nasilno pokatoličeni Srbi, a od Bačića smo čuli da ih ima oko 17.000 (više od Bunjevaca koji kažu da su uz to i Hrvati), pa nečija izjava da je Bunjevac i Hrvat (čak ne Hrvat i Bunjevac) može zvučato isto kao kad bi netko rekao „Ja sam Srbin i Hrvat“!!!
 
Po ovom je Tomislav Žigmanov dvojna ličnost, što ne bi bilo čudno u odnosu na dosadašnje ispoljavanje fašisoidnih ideja (spaljivanje knjiga pjesama, i to onih koje govore o stradanjima srijemskih Hrvata), sadističkih namjera prema književnosti (vivisekcija) i bolesnih ambicija, jer je u navedenoj emisiji izjavio i da po broju funkcija kao Bunjevac (Hrvat) u Srbiji još nije dostigao Milorada Pupovca, Srbina u Hrvatskoj! To je cilj, a ne kako da opstanu hrvatske udruge u Srbiji! Nadalje smo čuli od Tomislava Žigmanova da je još uvijek ravnatelj Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata samo zbog smrti jedne djelatnice u Zavodu!!! Ovo s logikom nema nikakve veze ali mi smo svi za Tomislava Žigmanova zombiji, koji ne mogu slijediti logiku genijalaca (a radi se o čistom koristoljublju). I Aca je ovo progutao u svojoj emisiji bez komentara, a mi Hrvati u Vojvodini ćemo još četiri godine Žigmanovljevog mandata na tom mjestu gutati koješta i trpjeti diskriminaciju što nismo i Bunjevci i što smo iz dijela Srbije koji je previše udaljen od Tavankuta.
 
Čuli smo i da biti zastupnik u Narodnoj Skupštini Srbije nije samo izlaganje u njoj (gdje Tomislav Žigmanov do sada nije rekao niti jednu riječ o Hrvatima, čak niti da je njihov zastupnik)! Žigmanov smatra da se Hrvati u Srbiji najbolje štite priopćenjima u marginalnim listovima ili preko njegovog  twittera. Čuli smo i da je oko 35.000 Hrvata (isključivo iz Srijema) devedesetih godina prošlog stoljeća nasilno protjerano, pri čemu je 26 ubijeno, ali nismo čuli da zbog toga nitko nije odgovarao, niti se ispričao! Bilo pa prošlo, ne ćemo o prošlosti! I to je Aca progutao bez komentara, a zna se da je Tomislav Žigmanov osobno doprinio da inicijativa jedne srpske građanske udruge pod nazivom „Nepodobni građani“ ne uspije, a imala je namjeru objelodaniti istinu o stradanju srijemskih Hrvata.
 
Na kraju emisije ironija! Tomislav Žigmanov kao veliki poznavatelj Ive Andrića! A poznato je da nije mogao prepoznati plagijat Andrićevih stihova i „autoricu“ istih je uzdizao do nebesa u svom „književnom“ časopisu „Nova riječ“ i doveo ju je do kandidature za nagradu „A. G. Matoš“ (najbolja zbirka poezije Hrvata u Srbiji u trogodišnjem periodu)!!! A kao član srpskog izaslanstva u posjetu predsjednika Vučića Hrvtaskoj za sada je Tomislav Žigmanov poslužio jedino da možemo čuti kako su svi zahtjevi iz Subotičke deklaracije ispunjeni, što on nije demantirao, a što znači da su Slaven Bačić i on tražili da se Hrvatima u Srbiji asfaltiraju dvije ulice u Tavankutu i nastavi financiranje lokalnog subotičkog lista „Hrvatske riječi“ (koje inače traje već 15 godina). Na osnovi ovog „uspjeha“ sada se očekuje i da Hrvatska ispuni sve zahtjeve Srba u Hrvatskoj! Takvi su „uspjesi“ Slavena Bačića i Tomislava Žigmanova!
 
No „Hrvatska riječ“ ovog puta nije stigla nahvaliti posjet Tomislava Žigmanova Hrvatskoj i najavljuje to u svom sljedećem broju. Od ovoga što ovdje piše ne će biti niti demantija niti komentara. Sistem šutnje, guranje istine pod tepih i plasiranja hvalospjeva o „uspjesima“ Bačića i Žigmanova, njihovi poltroni u Subotici rade besprijekorno već godinama (za debeli i golemi novac namijenjen svim Hrvatima u Republici Srbiji).
 

Branimir Miroslav Cakić

Povezane objave

Hrvatska se za nekoga namjerno prazni

HF

Svjetski dan vlažnih staništa

HF

Montaža atrakcije NU2

HF

U Hrvatskoj sve je trulo osim Dinama

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više