Hrvatski Fokus
Najnovije vijesti

Potpišimo peticiju protiv vrijeđanja Hrvata

Pupovčeve novine: 'Šupačka Hrvatska je nacionalna država Šupaka i njihov servis' (Novosti, 27. 5. 2016.)

 
 
Udruga U ime obitelji sastavila je Izvještaj u kojem je ukazala na činjenicu da Pupovčev tjednik Novosti, kojemu je samo za 2016. godinu dodijeljeno 3,2 milijuna kuna iz državnog proračuna, promiče netolerantnost prema većinskom hrvatskom narodu, vrijeđajući pri tome i Republiku Hrvatsku, njezinu državnost i suverenost. Kako bi se to zaustavilo, pokrenuli su peticiju upućenu Savjetu za nacionalne manjine i Odboru za ljudska prava i prava nacionalnih manjina kojom tražimo trogodišnju obustavu financiranja tjednika Novosti, a i Vi je možete potpisati preko sljedeće poveznice: https://potpisi.me/peticija/zaustavimo-financiranje-vrijeđanja-hrvata-i-republike-hrvatske-iz-naših-džepova
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2018/02/H20170213034042.jpg
Tjednik Novosti se financira iz programa Savjeta za nacionalne manjine za promicanje kulturne autonomije, odnosno kulture, običaja i jezika srpske nacionalne manjine. Međutim, umjesto da je taj novac pozitivno upotrebljen za promicanje kulture, običaja i jezika srpske nacionalne manjine, on je zloupotrebljen za političke obračune s neistomišljenicima i uvrede na račun Hrvata i Hrvatske, što se može vidjeti iz brojnih primjera tekstova objavljenih u Novostima:
 
• „Znanstvenici su, hvale se, čak i slijepom crijevu našli razlog postojanja, a za hrvatsku se suverenost, eto, do danas ne zna čemu služi, čak ni postoji li.“ (Novosti, 20. 1. 2017.)
• „Nema, eto, identitetski sluđenijeg i sje******eg naroda od Hrvata. Ne znaju oni ni koje im je prvo polje na grbu, ni koji im je zapravo grb na zastavi, ni koja im je onda zastava države, ni koja im je uopće država.“ (Novosti, 2. 12. 2016.)
• „Šupačka Hrvatska je nacionalna država Šupaka i njihov servis.“ (Novosti, 27. 5. 2016.)
• „Neka se, za primjer, crkva povuče iz škola skupa s talibanskim vjeronaukom, neprosvijećenim vjeroučiteljima, idiotskom mizoginijom, smrdljivim nacionalizmom i pokvarenim revizionizmom koji je crkvene prostore otvorio skoro svakoj ustašoidnoj budali. Odjebite.“ (Novosti, 13. 1. 2017.)
 
Prema kriterijima natječaja po kojemu su dodijeljena sredstva za Novosti (točka 16.), stoji da će onima koji promiču netolerantnost prema bilo kojem manjinskom ili većinskom narodu biti zabranjeno prijavljivati se na isti natječaj na tri godine , što je u skladu s praksom Europske unije koja ne dozvoljava trošenje državnog novca za širenje netolerancije.
 
Uz to, upozoravamo i na sukob interesa u kojemu se nalazi g. Milorad Pupovac koji je 1) predsjednik SNV-a koje izdaje Novosti 2) član Savjeta za nacionalne manjine koje raspodjeljuje sredstva za tiskanje Novosti 3) član Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina kojemu Savjet podnosi Izvještaj o trošenju novca.
Potpišite ovu peticiju i zatražite od Savjeta za nacionalne manjine da se poštuju kriteriji natječaja, da se zaustavi financiranje vrijeđanja hrvatskog naroda i Republike Hrvatske iz Vašeg džepa – 280.000 kuna mjesečno ! – i od saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina da održi hitnu sjednicu Odbora na temu zlouporabe sredstva namijenjenih srpskoj nacionalnoj manjini.
 

Željka Markić, dr. med., predsjednica udruge U ime obitelji

Povezani članci

S NJEMAČKE DALEKOVIDNICE – Nije u redu Europo!!! Gdje je bila naša Angela Merkel?

HF

Arbitražu treba prekinuti

HF

Umro Vinko Vice Ostojić – čovjek koji je zračio dobrotom

hrvatski-fokus

TO JE PRAVI PUT – 320 tisuća građana u blokadi, preko 21 posto djece živi u riziku od siromaštva

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...