Hrvatski Fokus
Hrvatska

Vlast onemogućuje hrvatske pravoslavce

Ignoriraju 17.000 Hrvata pravoslavaca s posljednjega popisa stanovništva

 
 
Je li nam u Zagrebu s prvim danom proljeća stiglo i proljeće Hrvatske pravoslavne crkve? Pristaše SPC-a u Hrvatskoj će izgleda uzalud po okolnim livadama trgati jaglace, visibabe i ljubičice da bi zaustavili proljeće HPC-a. Za službenu registraciju moraju prikupiti 500 (pet stotina) potpisa ako u međuvremenu ne izmisle neke nove balvane, a glavni argument im je, sad za sada, 17.000 Hrvata pravoslavaca po posljednjem popisu stanovništva.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/03/Гермоген_%D0%9C%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D0%B2_%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%80._%D0%90%D0%BD%D1%82%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%B9_%D0%A5%D1%80%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%86%D0%BA%D0%B8%D0%B9_%D0%B5%D0%BF._%D0%98%D0%BE%D0%B0%D0%BD%D0%BD_%D0%93%D0%B5%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B3%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D0%B2.jpg
Arhiepiskop Germogen, mitropolit Antonije Hrapovicki i episkop Jonan Gevargizov
 
Krcata velika dvorana Hrvatskog novinarskog društva. 21. ožujka, već spomenuti prvi dan proljeća. Veliki znanstveni simpozij HPC-a. Minutom šutnje odata je počast svim hrvatskim pravoslavcima koji su živjeli i davali svoje živote za svoju domovinu Hrvatsku.
Teme i govornici:
Pozdravno slovo – Hrvatski arhiepiskop + Aleksandar
Pregled znamenitijih Hrvata pravoslavaca – Damir Borovčak, urednik HPC izdanja
Feldmaršal Svetozar Borojević – iz obiteljskog sjećanja – dr. sc. Darko Richter
Povijest Hrvatskog pravoslavlja – Goran Jurišić, povjesničar
Hrvatski pravoslavci u Drugome svjetskom ratu – Igor Vukić, istraživač i publicist
Neka pitanja za hrvatsko zakonodavstvo i upravu – general Željko Glasnović, zastupnik u Hrvatskom saboru
HPC krivotvorine i zablude, Hrvatski arhiepiskop + Aleksandar
 
Na simpoziju su predstavljena nova izdanja HPC-a na hrvatskom, engleskom i ruskom jeziku. Simpozij je ukazao na povijesnu istinu potkrijepljenu činjenicama i tražio odgovor na pitanje zašto se protupropisno onemogućava registracija HPC-a u Hrvatskoj.
Kontakt: pravoslavlje.hr@gmail.com, mob: 095 8874 238. Po završetku simpozija djelatnica će, vjerujem, dobro prozračiti prostoriju i dezinficirati ju kakvim svetosavskim raspršivačem, jer im se danas dogodilo u njihovim prostorijama nešto najgore. Predsjednik tog nominalno HND-a, čini mi se da se zove Saša Leković, javno se hvalio sa gustom crnom svetosavsko-četničkom bradom (TV Bujica), a predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, kada je izviždana u njihovim prostorijama je, povijesno nedovoljno pismeno izjavila. „Ja sam mislila da se nalazim među Hrvatima“.
 

Žarko Marić

Povezane objave

Faktograf je pristran kao i GONG

HF

Zašto Bruna ne bi malo podržala Andreja?

HF

Bordeli sa psima u Beogradu

HF

Hrvatska kao južna europska pokrajina

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više