Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Facebook – moćno oružje totalitarizma

Pa što ako su se Rusi ubacili u sustav…, znači da američki sustav ne valja

 
 
Nastala je neka  histerija: Joj zloporabljen je „facebook“ – slikovnica faca u i na kojoj je svatko mogao biti i jest – faca, lik… Ali ličnost, osoba, čak ni liberalna individua, elementarna čestica, svakako ne. Tek njena slika koja se slika preko slike u slici, u virtualnosti. Tko zna koja je to derivacija slikine slike. Nu makeri i iz svih tih silnih derivacija matematički, fizikalno… mogu doći do vas. Idu po putu na koji su vas nagovorili da im dođete. Kradom tragom. Što jedete, što pijete, s čim se drogirate, s kim ili čim se je… Pa vam zakucaju ili na stvarna vrata, ili vas pribiju na virtualni zid. A i opijane vas tako da više ne znate ni tko ste ni što se, jeste li stvarni ili ste samo slika iz starog albuma, koja doduše, visi na „fejsbuku“.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/03/R-7202019-1436038393-8044.jpeg.jpg
Prvo su krenuli na študente – oni su najbolje biljke za svaki politički, ideološki i ini inženjering. Dovoljno su mladi i pametni da sve znaju, iz svih posuda kusaju, a neiskusni u znanju znanja osobito, prepametni  da bi znali kako tek kad znaju ništa ne znaju, pa još mladalački, recimo, hormoni rade. Tu su već i tradicije tzv. šezdeset i osme te seksulne slobode i u slobodnom značenju slobodnog seksualnog eksperimentiranja. Tu su i „sveta“ študentsta mjesta, prvenstveno  društvenih studija, da ne nabrajam „svete“ univerzitete“. Ideja je bila jednostavna, otvorena, otvorenoga društva, globalna, a u biti najprimitivnija moguća: Kako dobiti pčele na cvijet, muhe na govno…, pa ih onda pokrenuti u poželjnom smjeru. Kad se skupe, kako pčele, tako i muhe i komarci, onda udri po njima. Reklamom, propagandom, ciljano, skupno…
 
Sad se odnekud, netko tko je sve znao, našao reći nam da je „buk (album) faca“ zloporabljen. Uzela je, kupila, neka mala kompanija pedesetak milijuna osobnih podataka, od dvije milijarde, pa je s njima utjecala na izbore u Americi i brexit. Mene ste našli? Rusi se ubacili u sustav? Pa što ako su se ubacili u sustav – znači da sustav ne valja, čak ni sigurnosno. Ne znam kako vi, ali za meni je to tzv. govnarska vijest, lažna vijest. Te priče sada, kako je „album“ jedno od najopakijih oružja totalitarizma meni su bedaste, jer mi je to zlo providno od pojave. Nikad nisam niti bih išao „na tu stranu“, ipak nas, milijarde, ima više što „zaostalih“, a samo mrvicu svjesnih, više nego fejsbukača. Vinskih mušica.
 
Potpuno sam svjestan kako je i ova platforma na kojoj vam se javljam, samo drugo pakiranje. A i sve druge. Sada se mijenjalo bilježenje vremena, primjerice, pa mi je moj mobitelski sat netko „navinuo“, a sat sam stalno držao pri sebi. Uostalom smatram, za početak, „album faca“ treba zatvoriti, a ne da se izvuče, kao što i hoće, s isprikom. Facebook je oružje, moćno oružje, totalitarizma. Koji je moguć jedino globalno. Kao album totalitarizma.
 

Mato Dretvić Filakov

Povezane objave

SDP-ovci glasali za Rezoluciju a sada šute!

HF

Ponižavanje hrvatske zastave tamburašenjem o njoj

HF

Reforma Blaženke Divjak – nova ‘šuvarica’

HF

Novi župan nameće talijanski jezik

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više