Hrvatski Fokus

Velika Istanbulska konvencija, oprostite koalicija

 
 
O  toj prastaroj Istanbulskoj konvenciji ne bih – tko ne razumije njezinu bit, bio to biškup il' Plenković, ne zanima me – ona je već davna djelatna prošlost iako o njoj Hrvatski sabor, potkapacitirano, naročito zagovornici – raspravlja u sadašnjosti. (Vidi kako su „zidaši“ lukavi – pametniji čak i od Marasa, ne bi se u to šteli mešati, tema nije demagoški berićetna, pa ih ni nema u sabornici.) Nego puno sam puta ovdje  špotao bidnoga Zoku, a vidi kakvu je mamutsku „kost“ HDZ-u ostavio, i svojim bivšim drugovima kako bi se po sabornici mogli praviti važni na temi „lanjskoga snijega“ kad već ne znaju što bi sa socijaldemokracijom i „radničkom klasom“ koje doduše više nema. Ostavio im je i jednima i drugima temelj za Istanbulsku, veliku, koaliciju. Načelno, Hrvatska bi i to morala jednom isprobati, ali na ovome svakako ne.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/04/oopo9o9o9.jpg
Predsjednik Vlade  i ministrica i mnogi raspravljači/ce iznosili su neki podatak kako „svakih petnaest minuta“ neko, bit će muško, mlati neku, bit će, ženu. U redu, ali promiče Istanbulskoj velikoj koaliciji  kako i učestalije od toga, možda svakih deset minuta, neka žena napušta Hrvatsku. Biva ih ovdje sve manje i manje pa će i ova njihova „statistika“ ubrzo (pro)pasti. Odlazi i onaj drugi „rod“, vjerojatno i učestalije, pa nit će ovih(ž) biti toliko „za mlaćenje“, a nit' će imati tko(m) koga „mlatiti“… „Obavljat“ će to tamo, uglavnom u državama koje su tu Konvenciju već ratificirale. Prazan prostor ovdje, samo će Konvencija, zadnjim snagama, biti ratificirana. Nade protivnika u referendum su prazne i uzaludne – zabranit će ga, kao “ljucko pravno“ pitanje sutkinja Mare. Samo će se dizati nekorisna buka i štetna prašina.
 
Mnoštvo je inače važnijih tema, pa i „konvencija“, od ove. Evo samo jedne, mislim kako je Ankarska, sastavili su ju „car“, „sultan“ i „šah“, a „uletava“, vraća se i „savezni šerif“. Moglo bi biti i većega „mlaćenja“ od onoga dosadašnjega koje je i više nego strašno. Onda voda, potop, a što ako sada slijedi vatra? Profesor Pavuna računa kako će roboti, umjetna inteligencija, prvo procesuirati žene. Rano im to krene pa sve dulje traje te su svaki mjesec nekoliko dana „čangrizave“, a „to“ im više za ništa ne će koristiti.
 
Ne znam, možda u virtualnom muzeju(Ž) ostave Radu, Sanju, Anku…, za inteligenciju stariju od dvanaest godina, iako i u tu mogućnost sumnjam. Muškarci, i oni su, dakako, nepotrebni pa će također biti procesuirani. Tek neke bi mogli ostaviti za kućne ljubimce, prije „gospodske Kastore“ nego ovčarske, pastirske. Ne će valjda čista inteligencija čuvati ovce. Ako odluče zadržati zoološki vrt, kao povijesni, primitivni, evolucijski park, možda tamo ostave dvije „alfe“ jednoga(m) i jednu(ž). Rado bih predložio kojega/koju, ali kako bi me već sada mogli procesuirati i na ovoj, još donekle primitivnoj stubi, ne usudim se. Vidite dokle je već sve došlo.
 

Mato Dretvić Filakov

Povezane objave

Budite Za dom spremni, budite spremni braniti svoj Dom!

hrvatski-fokus

Pali Vojo koliko ti srcu drago

HF

Od Berije do Orepića

HF

Hulja pred licem smrti

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više