Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Veliki Vođa AP odveo Hrvatsku u provaliju

Institucionalna korupcija i laž su smeće kojim HDZ i njegova vladajuća većina u Saboru zagađuju RH!

 

Nadajući se da u Hrvatskoj još ima osoba koja misle svojom glavom, vjeruju onome što vide vlastitim očima, a ne vjeruju sve što im „servira“ HDZ-ova Vlada i s njom spregnuta s brda-dola skrpljena saborska vladajuća većina, slobodan sam reći da ne vjerujem da je AP „najpametniji i najsvjeznajući“ u Hrvatskoj, pa se pitam ako su za sva neriješena pitanja, prikupljanja i razdvajanja, i postupanje sa zbrinjavanjem smeća krivi isključivo oporba i oni koji ne „obožavaju“ HDZ i posebno AP-a, tko je kriv što se smeće koje se može nazvati „Institucionalna korupcija i laž“, kako stanje u Hrvatskoj naziva prof. Mirko Bilandžić s Filozofskog fakulteta, i da budem točniji to stanje naziva „Sustavna politička korupcija ozbiljna je prijetnja Hrvatskoj“!

Jer ako nezbrinuto smeće šteti zdravlju građana, ovo što tvrdi profesor Bilandžić, zasigurno zagađuje Hrvatsku u takvoj mjeri da to ne bi podnosio nijedan imalo normalan narod bilo gdje na svijetu, ali Hrvatima takva vrsta „političkog“ smeća ne smeta, dapače uživaju na izborima opetovano uvijek dati svoj glas za te stvaratelje institucionalnih laži i korupcije?!

Profesor Bilandžić „zagađivanje“ Hrvatske od strane vladajuće stranke i njenih direktno ili indirektno korumpiranih podržavatelja u Saboru, definira najsažetije na sljedeći način – „Politička patologija koja uključuje političku demagogiju (drugim riječima laž), hipokriziju, korupciju i političko-politikantsku manipulaciju treba postati stvar prošlosti!“.

No, je li bilo što od toga postalo stvar prošlosti? Dapače, politička patologija se „obogatila“ s još nekoliko novih karakteristika koje su poput virusa „otrovala“ cijeli hrvatski politički prostor, kao što su naprimjer demagoška tvrdnja da Vlada tvrdi da nema „nedodirljivih“, i da ima „nultu toleranciju“ na korupciju i institucionalni lopovluk, „uhlebljivačku“ kadrovsku politika, te predlaganje za članove Vlade i odgovorne državne funkcije osoba u koje se ima „apsolutno povjerenje“, a oni posle toga završe po sudovima i zatvorima, smenjivanjima bez pozivanje na odgovornost, postaje ‘modus vivendi’ HDZ-a.

No, u samom Saboru se redovito odigrava najveće zagađivanje Hrvatske demagogijom, politikanstvom, jeftinim populizmom, omalovažavanjem saborskih zastupnika tvrdnjama i lažima, kao da se radi o idiotima koji nisu sposobni shvatiti ni najosnovniju razliku između laži i stvarnosti. Nazivati jednog od najpoštenijih saborskih zastupnika „panjem“, ili reći osobi koja je više obrazovana od njega da „ne razumije što je pročitala“, i optuživati oporbu da su učinili „nula-zero“, dok je vladajuća strana „učinila“ toliko toga, i ima „grandiozna“ „postignuća“, je takvo zagađivanje bezobraštinom, posve bolesnim egom, demagogijom i politikantsko-populistčkim floskulama, političkog prostora od strane AP-a, koje ni najpokvarenija i najgluplja osoba sebi ne bi dopustila.

Nema države na svijetu, gdje bi mogli opstati na vlasti Vlada i Premijer, u kojoj se ministri i dužnosnici mijenjaju u tolikoj mjeri kao u Hrvatskoj, pri čemu se većina ili već nalazi u zatvoru, ili su pod istragama za korupcijsko-„lopovske“ nepodopštine, a da onaj koji ih je predlagao za te funkcije, redovito nonšalantno izjavljuje da on za to NIJE ZNAO?! Što onda zapravo AP zna ako ne zna kakvi su to suradnici koje predlaže za ministre i neke funkcije, i u čiju se stručnost i poštenje „zaklinjao“ pred saborskim zastupnicima.

Također nema niti jedne zemlje na svijetu gdje premijer u parlamentu/Saboru niti na jedno konkretno pitanje nikada ne daje nikakve konkretne odgovore, već na pitanja odgovara sa protupitanjima tipa – „a što ste vi to učinili kada ste mogli?“, mada je to kolosalna glupost, jer je 80 posto vremena od stvaranja nove, tobože neovisne Hrvatske, vlast obnašao HDZ, sam ili uz asistenciju onih kojima je dobrobit Hrvatske i hrvatskih građana bila zadnja rupa na svirali. O kakvoj se kolosalnoj gluposti radi, svjedoči član vladajuće koalicije Zekanović, kada u Saboru bilo koje prijedloge oporbe odbacuje uvijek s istom retorikom da „onaj tko je nezakonito prisvojio 50 tisuća nepripadajućih mu kuna“ nema pravo govoriti o HDZ-u, Vladi i AP-u u svezi pustih milijardi koje su „zamračeni“ od strane onih koje tako žustro brani. Kao što morona Zekanovića ne brinu opljačkane milijarde, već samo 50 tisuća kuna koje su isplaćene navodno Grbinu, tako ni AP-a ne brine što je Hrvatska na dnu liste najneuspješnijih zemalja EU-a, a među „vodećim“ zemljama EU-a po rasprostranjenosti institucionalne korupcije, pa stalno „baljezga“o velikim „postignućima“, kao što su uvođenje eura i ulazak u ‘šengenski’ mehanizam.

EU direktive u svezi postupanja sa smećem poput plastika, papir, staklo i miješano smeće hrvatska politika manje-više uspješno ili neuspješno pokušava implementirati, no pošto EU nije donijela nijednu direktivu o uklanjanju „političkog smeća“, HDZ-ova Vlada,vodstvo HDZ-a i njezini koalicijski partneri ama baš ništa ne poduzimaju u svezi uklanjanja političkog smeća koje zagađuje Hrvatski javni prostor i tjera sve veći broj hrvatskih građana da napuštaju Hrvatsku i bolji život pronalaze u kojekakvim stranim državama.

Politička smeća koja se redovito ‘recikliraju’ nakon svakih izbora, zahvaljujući tome što hrvatski birači u sve većem broju odustaju od korištenja svoga biračkog prava, i što oni koji ipak izlaze na izbore, poput ‘gusaka’ u magli ponovno i ponovno svoj glas daju istim političkim zagađivačima, omogućavaju da život uz političko smeće, postaje normalna pojava u Hrvatskoj.

Fraze, floskule i laži o „pravoj strani“ povijesti, o „novom suverenizmu“, o nultoj toleranciji na korupciju i lopovštinu, te nedodirljivost nikoga u Hrvatskoj, su toliko toliko prozirne laži političkih zagađivača Hrvatske, da samo onaj tko je slijep i gluh ne može shvatiti razmjere tog štetočinstva.

Očito je da su svojevremeno devedesetih godina za „ideale samo ginule budale“, jer smo zahvaljujući političkim zagađivačima, izgubili državnu suverenost, izgubili vlastitu valutu kunu, i dopustili da „bojovnici“ münchenske bojne i njihovi jataci, opljačkaju sve što se u Hrvatskoj opljačkati dalo, pa je uništena hrvatska proizvodna industrija, i hrvatsko inovativno proizvodno znanje, hrvatsko zdravstvo, hrvatski pravni sustav, hrvatski obrazovni sustav i hrvatski nacionalni identitet, pri čemu ti politički zagađivači baljezgaju o provođenju reformi, od koji niti jedna nije valjano provedena.

AP podržava stav da je Crkva kriminalna organizacija, podržava LGBT ideologiju i uvođenje te ideologije u obrazovni sustav, ne priznaje da je u bilo čemu, bilo kada pogriješio, čak i kada je za ministre predlagao notorne lopine, i ne trudi se da iz politike i javnog života, udalji neznalice i gramzivce koji su u nju zalutali iz osobnih pohlepnih interesa, pa Dejana Jurasić ima pravo kada se pita: „Vode li državu i naciju zrele i stabilne ličnosti?“. Ili se u nas događa ‘kopernikanski obrat’, da politika u ljude usađuje osjećaj da su bezvrijedni i da ništa ne razumiju, pa im „veliki vođa“ mora neprekidno objašnjavati zašto je dobro kad im nije dobro, pa moraju bežati iz ove „ludnice“ koju su kreirali oni koji su najobičniji politički zagađivači javnosti, kojima je većini mjesto tamo gdje se nalaze njihovi politički suradnici i istomišljenici, naime u „remetinečkom hotelu“!

A većina tih političkih zagađivača Hrvatske bi trebala bit tamo iz najmanje sljedećih razloga:

  1. Institucije su nam gotovo sve takve kako je to opisano u Kafkinom spisu – „Zajednica hulja!“
  2. Što se institucionalno provodi politika povećavanja razlika između bogatih i onih na rubu egzistencije. Najbolji primjer za to su visoka oporezovanost rada i mala oporezovanost rentijerstva. Tako naprimjer dok je omjer bruto/neto plaća blizu 2, iznajmljivači u turizmu plaćaju godišnje oko 40 eura po postelji državi, dok istovremeno uprihode oko 40.000 eura godišnje?!
  3. „Krimen“ opisan u točci 2. je rezultat politike favoriziranja turizma i svjesnog upropaštavanja industrije, te poticanje građana za odlazak i zemlje.
  4. Neprovođenje ozbiljnih reforma u zdravstvu, pravosuđu, kao i opstruiranja promjene izbornog zakonodavstva i zakona o refrendumima.
  5. Demografske politike koja je uzrok većem napuštanju građana Hrvatske i odlazak u inozemstva, nego za vrijeme ‘proklete’ komunističke diktature.
  6. Laži o emitiranju tzv. „narodnih“ obveznica sa cijenom od 400 eura po jednoj obveznici, kada je jasno da se radi o državnim obveznicama za čiju kupovinu novac ima samo oko 10 % hvatskih građana, pa su one namjenjene onim najimućnijim građanima, koji drže 90 % štednih uloga u bankama.
  7. Radi toga što je Hrvatska ideološki i politički pokorena zemlja od strane HDZ-a i njenih jataka.
  8. Radi afera Agrokor/Borg, afera INA/MOL, afera nenamjenski trošenog EU novca, radi šest puta skuplje plaćene struje iz vjetroelektrana radi povećanog uvoza iz SAD više nego u poslednjih 30 godina, radi ozbiljnih indicija da je tijekom promjene valute došlo do pljačke od milijardu kuna, radi 230.000 hrvatskih građana koji su izgubili 2,4 milijardi kuna u obvezničkim mirovinskim fondovima.
  9. Radi laži da Hrvatska „živi“ moderni suverenitet, što praktično znači da se svaka EU direktiva u Saboru od strane 77 ruku ‘majmunske ‘ većine, izglasava bez razmišljanja. Sjetite se Istanbulske konvencije, na koju su saborski zastupnici gotovo natjerani, a nakon toga ima više nasilje u obitelji i prema ženama nego ikada, a u školama se počeli dijeliti LBGT ideološki materijali!
  10. radi uvoza više od 8000 tona opasnog otpadnog materijala, većinom olovnih akumulatora.
  11. Radi spominjanja Croatie 7571 puta u pandorinim dokumentima, koji se bave korupcijom i institucionalnom pljačkom.
  12. Radi plaćanja KPMG-u 11 milijuna kuna radi nepostojećeg vještačenja
  13. Radi EU potpora za poljoprivredu za koje se ne zna kamo su nestali, dok nam poljoprivredna proizvodnja konstantno opada.
  14. Radi afere HAMAG-BICRO i namještanja milijunskih natječaja rođacima.
  15. Radi afere ljubimica AP-a, Gabike Žalac i Josipe Rimac…

No, budući je neiscrpna lista nepodopština za koje bi AP i „njegova“ Vlada trebala otići na političko „smetlište“, ne navodim više od ovih petnaestak, koje zorno pokazuju tko u Hrvatskoj vlada i kako se u Hrvatskoj vlada. Ako se stranke koje do sada nisu bile na vlasti u Hrvatskoj, daj Bože opamete, te ujedine u neku koaliciju kojoj će narod povjerovati da mu želi dobro ili bolje nego što mu to radi HDZ, ima nade za pozitivne promjene. A ako se to ne dogodi, pitanje je hoćemo li pored promjene kune, promijeniti i ime države u Croatistan, Croindistan ili možda Cronepalistan! S „maharadžama“ iz dinastije AP na čelu?!

Laslo Torma, Zagreb

Povezane objave

Plenković mora otići…

HF

Sekularizam, laicizam i ateizam u službi Zloga

HF

Mala smo zemlja velikih apsurda i laži!

hrvatski-fokus

Bandić ugostio Arkanova pobočnika

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više