Hrvatski Fokus

Zašto se prije Istanbulske konvencije nije pitalo kojeg ste roda?

 
 
Hrvatski Sabor je 13. 4. 2018. donio odluku o ratifikaciji Istanbulske konvencije, uz Interpretativnu Izjavu da se time u Hrvatskoj ne uvodi rodna ideologija?! To da u Istanbulskoj konvenciji nema nikakove rodne ideologije, te da u njoj izričaj ROD znači isto što i SPOL, uvjeravali su građane i predsjednik Vlade Plenković i svi „znalci“ koji su čitali Istanbulsku konvenciju, i razumjeli što u njoj piše, za raziku od  tupo-glupog naroda, uključujući i Znanstveno Vijeće HAZU-a i ostalih intelektualaca koji „ništa ne razumiju“. Uvjeravali su oni (predsjednik i Vlada) javnost da je  Istanbulska konvencija isključivo dokument o zaštiti žena i obitelji od nasilja, vjejrojatno ni sami ne očekujući da će ta njihova laž biti tako brzo razgolićena..
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/04/andrej-plenkovic-and-goran-jandrokovic.jpg
Držimo se za ručice…
 
Naime već 19. 4. 2018. Ministartsvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske poslalo je mladim znanstvenicima obavijest da je to ministarstvo pripremilo upitnik „Samoprocjena stavova o mobilnosti“, i moli da ga se u što većem broju popuni i proslijedi drugima. Prije navođenja dijela sadržaja toga upitnika, koji razgolićuje laž gospodara dvori (banskih) laži, obratimo pozornost na uputu/zamolbu ministartstva „da se upitnik u što veće broju popuni i PROSLIJEDI drugima“?! Nije li to otvoreni zahtijev za širenje/nametanje ideje iz toga upitnika? A radi se o sljedećoj ideji, odnosno formulaciji u točci 2. toga upitnika, koja glasi:
citiram – „2. Molimo vas označite svoj rod.
                   Ženski
                   Muški“
 
Neka se svatko pokuša podsjetiti kada je posljednji put popunjavao neki upitnik, formular ili službeni dokument gdje ga se pitalo kojeg je roda, a ne kojega je spola? Vjerujem da se toga nitko ne će moći sjetiti, jer se uvijek trebalo odgovarati jeste li Muško ili Žensko po spolu, zar ne? E, pa sada Ministartsvo znanosti i obrazovanja „okreće pilu naopako“ i „uklanja“ iz uporabe riječ SPOL, i uvodi novi pojam ROD umjesto njega, pri čemu je ROD definiran u Istanbulskoj konvenciji kao „društevno prihvatljiva identifikacija pojednica kao pripadnika LBGTIQ zajednice! Premijerova laž je razgolićena samo 6 dana nakon prijevare saborskih zatsupnika da istanbulska konvencija u sebi nema „nikakove rodne ideologije“. Jedna od boljih definicija ideologija je, da je ideologija nametanje neke ideje većini građana, a ovdje je jasno da se radi o nametanju ideje roda umjesto ideje spola, pa se u upitniku Ministarstva znanosti i obrazovanja ne pita kog ste spola, već kog ste roda!!! Obratite pozornost na sljedeće: Na osnovi  Istanbulske konvencije biološki muški znanstvenik će moći upisati u upitnik da je žensko, a biološki ženska znanstvenica da je muško!!!  Osobno se nadam da se to ne će dogoditi u nekom znatnijem broju slučajeva, ali Ministartsvo znanosti i obrazovanja, jasno ih navodi da mogu radi toga što ih pitaju koga su roda, upisati što god žele od L do Q. Ako ovo nije uvođenje rodne ideologije, doduše na „mala vrata“, onda ne razumijenm što je?
 
Zašto se prije istanbulske konvencije nije pitalo kog ste roda, već kog ste spola? Zašto se govorilo ranije o rodu Arpadovića, rodu Habsburgovaca, rodu ptica i rodu gmazova, kao o pripadnosti nekoj vrsti, a ne nekom spolu? Pa govorilo se zato što su spol i rod razne stvari i što imaju biološke i povjesne konotacije, što Istanbulska konvencije sada želi poništiti. I ne samo to! Istanbulska konvencija želi ukinuti biološko i povijesno ukorijenjene pojmove otac, majka, i obitelj koja se satoji od oca i majke!
 
Je li predsjednik Plenković, je li ministrica Divjak, je li Vlada znala kakav se upitnik distribuira međum mlade znanstvenike ili ne, i nije toliko bitno. Bitno je da je ovo učinjeno, i da mediji za to nisu saznali, to bi prošlo bez reakcije, ali to ujedno znači i to da je u Ministarstvo znanosti i obrazovanja stvorena „atmosfera“ da se rodna ideologija na sve, manje ili više otvorene načine, što češće, i što više „ugrađuje“ u sustav. Bez reakcije na ovaj događaj bit će jasno da je sve što je govorio premijer Plenković, i što je govorila ministrica Divjak, bila jedna velika laž u cilju promicanja ideologije iz Istanbulske konvencije. No nije to jedina laž koja se lansira iz dvori (banskih) laži, a na koje javnost ne reagira, pa je čak normalno da „gospodari“ laži samouvjereno lažu narod, koji po njihovom mišljenju i tako NIŠTA NE RAZUMIJE !
 

Laslo Torma

Povezane objave

SKANDAL – Srbočetnici masakrirali Hrvate

HF

Kako volim Hrvatsku?

HF

Nikolaj Tolstoj: Na Bleiburgu su svi ubijeni bili nevini

HF

Svjetski koronski rat

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više