Hrvatski Fokus
Društvo

Sekularna britanska država zamijenila Boga

Alfie Evans je osuđen na smrt s 23 mjeseca starosti!

 
 
Odluka britanske vlade da dopusti smrt dvoje teško oboljele male djece u dvije godine je prirodni odraz kulture smrti i neprekidnog porasta totalitarnih smjernica za kojim idu zapadnjačke vlade. Prošle godine britanska vlada je odrekla podršku potrebnu za održanje života Charlie Garda skončavši njegov život kad je bio star 11 mjeseci. Sada Alfie Evans, star samo 23 mjeseca, primio je istu smrtnu presudu. U ponedjeljak su mu prema sudskoj odluci skinuli opremu koja ga je održavala na životu i to protivno željama roditelja.A onda se dogodilo nešto vrlo značajno. Dijete je iznenadilo liječnike i odbilo je umrijeti. I dok ja ovo pišem Alfie Evans je još živ i diše bez umjetne podrške usprkos saslušanju medicinskog kolegija na sudu da će Alfie umrijeti minutu nakon što mu se otkaže vještačka podrška.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/05/alfieevans12.png
DVA PUTA U DVIJE GODINE VIDJELI SMO KAKO U tzv. „SLOBODNOJ“ ZEMLJI PRAVOSUDNI SUSTAV NAMEĆE SMRTNU PRESUDU NAJNEVINIJIM SVOJIM GRAĐANIMA.Ali i u ovom slučaju pokazuje se kako ljudski duh nije mogao poraziti predviđanjem tzv. racionalne i objektivne države ali niti učiniti da britanski sud i državni zdravstveni aparat promijeni svoju odluku. U srijedu su Alfijevi roditelji pokušali novom žalbom  postići spas za svog sina kojem je porečeno pravo na život. Sekularni sustav si je uzeo za pravo da odredi koji su životi vrijedni življenja i bio je odlučan da spriječi svako dovođenje u pitanje vlastitog autoriteta. Pred njim je život Alfie Evansa i Charlie Garda bio određen sekularnim standardima sekularne države, dakle bezvrijedan. Tragična smrtna presuda koju je nametnula država nevinoj maloj djeci morala bi bila zastrašujuća za sve nas zbog rastućeg sekularizma u društvu koje stalno sve više skreće u totalitarnu volju da kontrolira naše živote do te mjere da ih okončava prema vladinim odlukama.
 
Naša sekularna, liberalna kultura sve više ukida pojam Boga i tvrdi da naša prava proizilaze iz racionalnog ugovora na koji nas je prisilila vlada.Prema izvornoj američkoj tradiciji potvrđuju nam se od Boga data prava protiv moguće sile tiranske vlasti. Sa sve jačim utjecajem lijevo sekularnog režima, otkako je ukinut Bog, naša prava ovise o sekularnoj državi koja sve kontrolira. Britanija nam ukazuje živi i tragični smisao ove opasne vladine tiranije otkako je Bog odbačen i gdje između nas i vlasti više ne postoji ništa. Ironija je da je posljednja odluka donesena nakon smrti Stephen Hawkinga koji je umro u 55-oj godini nakon što mu je dijagnosticirana Lou Gehring bolest i kojemu su liječnici dali najviše dvije godine života.
 
Očito da britanska vlast nije naučila lekciju iz značajne dužine Hawkingovog života, djela i postignuća koja su se dogodila unatoč borbi s izuzetnom bolešću.Ustvari, 1985. Hawkinga je zahvatila upala pluća dok je pisao „Kratku povijest vremena“. Upitali su njegovu ženu smiju li prekinuti njegov život. Ona je odbila i Hawking je nastavio živjeti 33 godine. Objavio je jednu od najvažnijih knjiga XX. stoljeća koja je dosada prodana u više od 10 milijuna primjeraka diljem svijeta. To se dogodilo nakon što su htjeli ukloniti medicinsku podršku njegovom životu.
 
Hawking mora biti podsjetnik i opomena da je ljudski duh važniji od ljudskog tijela i da volju za životom država ne smije država.Upravo u državi u kojoj je živio Hawking vlast naređuje uklanjanje medicinske podrške maloj djeci. U obadva slučaja je bila organizirana pomoć da se spriječi smrt koju je nametnula država. Stanje bolesti Charlie Garda je bilo moguće liječiti eksperimentalnim procesom u Sjedinjenim Državama. Jedna američka bolnica i druge organizacije su bile voljne pomoći u liječenju. Oni koji su podržavali liječenje sakupili su 1.300.000 funti, odnosno 1.800.000 dolara za plaćanje puta i liječenja. Charliejevi roditelji su htjeli dati djetetu priliku da živi. Međutim, britanskoj birokraciji je trebalo dosta vremena da odluči da Charlie može otići u SAD na liječenje. Za vrijeme tog birokratskog proceesa stanje se pogoršalo, a onda je bilo prekasno.
 
Dok su se Charlievi roditelji i oni koji su im željeli pomoći trudili birokracija je rekla da nemaju pravo pomoći vlastitom djetetu. Dijete pripada državi i država može odlučiti ima li ili nema pravo na život.Ove godine Alfie Evans je imao međunarodnu pomoć i priliku da živi. I papinska bolnica Bambino Gesu – pedijatrijska bolnica u Rimu, ponudila je Alfievim roditeljim, isto kao i Charlijevima, liječenje. Papa Franjo je javno pozvao britansku vladu da dopusti djetetu da dođe u Rim. I medicinski zrakoplov je bio poslan tog tjedna u Alfijevu bolnicu da ga preveze liječnicima koji su htjeli pokušati čudesno liječenje.
 
Ima li boljeg mjesta na kojemu bi se moglo nadati čudu od papinske dječje bolnice koja je pomogla tolikoj djeci s rijetkim dijagnozama? Ovaj poziv je našao na gluhe državne uši koje su odbile dopustiiti Alfiejevim roditeljima prijevoz djeteta u Rim. The Telegraph je prenio: dok su suci odlučivali Alfievi roditelji su pokušali dijete prenijeti kući. Liječnici zaduženi za njegovo liječenj su bili protiv toga jer su se plašili da bi u „najgorem slučaju“ djete mogli prevesti u inozemstvo.Drugim riječima scenarij „najgori slučaj“ za Alfijeve roditelje bi bio da potraže medicinsku pomoć za spas svog djeteta. To je monstruozno. Teško je pojmljiva arogancija i hladnoća britanskih sudaca koji radije naređuju smrt nego da dopuste roditeljima da se bore za život svoje djece. U državama s pretpostavljenim „slobodnim“ sudstvom dogodile su se dvije smrtne presude u dvije godine najnevinim građanima.Ova rastuća okrutnost i nečovječnost je u funkciji rastuće kulture smrti i širenja sekularnih vrijednosti koje moraju istisnuti religijske vrijednosti iz javnog života.
 
Neke od tih „vrijednosti“ nam dolaze iz britanskog nacionalnog zdravstvenog sustava koji birokratski mora odrediti koji je život vrijedan a koji nije u svijetu ograničenih zdravstvenih mogućnosti. Malu djecu s rijetkim bolestima treba ukloniti za „opće dobro“. Činjenica je da smo na neki način u opasnosti s obzirom na ateističku lijevu birokraciju. Oni koji kažu da priželjkuju socijalizam moraju se suočiti s nehumanošću koja je bitan elemenat primjene socijalizma koji neprekidno sve kontrolira. Vlada određuje sve i čovječnost se razbija o bezvrjedna pravila bezvrjednih upravljača.
 
U Americi gledamo sve veći porast nesnošljivosti i porast totalitarnih impulsa. Pogledajte na sveučilištu traže kontrolu govora. Na ispitivanju javnog mišljenja mladi ljudi traže cenzuru i podupiru cenzuru.Pogledajte kalifornijsko zakonodavstvo, prema logičnom zaključku, stavlja izvan zakona širenje Biblije i Korana. Za sekularno društvo su ovo opasne knige. Kad pročitate kako su ovoj dvoje maloj djeci odbijena sredstva medicinske podrške i to u pretpostavljenim slobodnim vladama, sjetite se John Donnea koji je opominjao pišući „svaka ljudska smrt umanjuje mene jer sam ja dio čovječanstva i zbog toga nikada ne mogu znati za kim zvona zvone. Možda za tebe.“ U ove dvije godine smo vidjeli dvoje male djece osuđene na smrt od vlasti koje smo jednom smatrali humanim. Koji nas idući užas čeka?

 

Newt Gingrich, http://www.foxnews.com/opinion/2018/04/27/newt-gingrich-alfie-evans-is-condemned-to-die-at-23-months-because-britains-scary-secular-state.html

(s engl. prevela prof. Kornelija Pejčinović)

Povezane objave

Biden će cenzurirati protivnike pomoću umjetne inteligencije

hrvatski-fokus

AFORIZMI – Šokci

HF

Bolna istina

HF

Povijesni koncert u Zrinu

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više