Hrvatski Fokus

Vehabija Semir Pašanbegović, zapovjednik Granične policije na Sarajevskoj zračnoj luci!

 
 
Obavještajni podaci slovenskih mirovnih snaga angažiranih u okviru europskih mirovnih snaga u BiH (EUFOR) pokazuju da primjerice vrlo kritična infrastruktura. Međunarodna zračna luka Sarajevo na različita radna mjesta zapošljava najmanje 15 vehabija. Po tim podacima, među njima su najvažniji Semir Pašanbegović, zapovjednik Granične policije na Sarajevskoj zračnoj luci, zatim Mirsad Hasić, granični inspektor u Zračnoj luci, Damir Grana, inspektor u Ministarstvu sigurnosti, zatim Hajrudin Ajanović, zaposlenik Granične policija u Zračnoj luci. On naime nosi bradu i skraćene hlače od službene odore, njega se cijeni vrlo radikalnim i smatra se neformalnim vođom vehabija. Jedan od te skupine je i Hajrudin Zenunović policajac na Zračnoj luci, zatim Amabile Utica, čuvar zračne luke, nosi bradu, te izvjesni Mukerem (prezime nepoznato) koji je inspektor za sigurnost na Zračnoj luci. Za njih vojni objavještajci tvrde kako često razmjenjuju CD i literaturu vjerskoga sadržaja. Glavni "distributer" promotivnog materijala je Ajanović.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/05/page_1_thumb_large.jpg
Dalje se precizira da osim deset određenih osoba koje su na zračnoj luci zaposleni na različitim funkcijama ove vehabije se druže s velikim brojem osoba vehabijskog miljea. Također se precizira da su u pitanju određeni djelatnici koji rade na zaštiti zračne piste i zrakoplova, zatim putničkog screeninga prtljage, kontroli osoba, X-zraka i slično. Ti ljudi su uvijek zajedno u smjenama i uvijek imaju najvažnije dužnosti. Drugim 'niže rangiranim' zaposlenicima (koji uključuju zaposlenike drugih nacionalnosti, uključujući i umjerene muslimane), dodjeljuju se manje važne zadaće čuvara na ulazu, policijskih službenika na parkiralištu i drugih poslova koje njihove "kolege" rade. Za vrijeme službenoga obavljanja posla oni često prakticiraju i vjerske ceremonije, a to zapravo i traži Islamska zajednica. Oni, naime, svakog petka sa službenim vozilima usred radnog vremena (obično dva sata) otiđu na glavni vjerski obred (džuma namaz) u najradikalniju sarajevsku džamiju Kralja Fahda na Alipašinom polju, koju je osobno izgradi saudijski princ, a koji je simbol vehabizma.
 
Ponekad vjerske obrede obavljaju u novim džamijama u Dobrinji III, koja je u neposrednoj blizini zračne luke, navodi se u ovome izvještaju. Uz to, za obavljanje vjerskih obreda "klanjanje" koriste se i službene prostorije gdje su postavljeni tzv. posvećeni tepisi. Nije bitno kakav drugi posao je u tijeku, čak i ako je zadatak najvišeg stupnja sigurnosti, važno je samo da se pravodobno obavljaju vjerski obredi, precizira slovenski EUFOR koji nadzire sarajevsku zračnu luku. To se dogodilo u nekoliko navrata čak i kada je trebalo zaštititi velike novčane iznose od nekoliko desetaka milijuna eura. Službenici vehabije su upravo u tim trenutcima išle zajedno u džamiju.
 

Domagoj Tolić, https://www.hkv.hr/hrvatski-tjednik/29397-d-tolic-radikalne-vehabije-na-zracnoj-luci-sarajevo-i-u-drugim-institucijama-bih.html

Povezane objave

BiH u zadnjih šest godina izgubila 480.000 stanovnika

HF

Diobe u režiji Izetbegovića

HF

Muslimanska provokacija Feđe Štukana

HF

Bošnjaci ne priznaju zemlju u kojoj žive

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više