Hrvatski Fokus
Znanost

Akademik Dragan Vukčević u Zagrebu

Nastavljena suradnja između HAZU-a i CANU-a

 
 
Predsjednik Crnogorske akademije nauka i umjetnosti akademik Dragan Vukčević posjetio je u utorak 22. svibnja Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti gdje su ga primili glavni tajnik HAZU akademik Pavao Rudan  i tajnik Razreda za prirodne znanosti akademik Ivan Gušić, a susreo se i s predsjednikom HAZU akademikom Zvonkom Kusićem. Tijekom susreta razgovaralo se o suradnji dviju akademija na projektima od zajedničkog interesa, kako bilateralnoj tako i u sklopu Euromediteranske akademske mreže (EMAN) čiji je predsjednik od 2016. akademik Rudan. Na sastanku akademika Rudana s akademikom Vukčevićem najavljeno je da će se u listopadu u Baru održati simpozij Kultura, tehnologija i humanizam u suorganizaciji EMAN-a i Crnogorske akademije.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/05/Dragan-Vukcevic.jpg
Dragan Vukčević
 
EMAN okuplja akademije iz država mediteranskog prostora, iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Cipra, Crne Gore, Egipta, Francuske, Grčke, Hrvatske, Izraela, Italije, Jordana, Libanona, Malte, Monaka, Maroka, Palestine, Portugala, Senegala, Slovenije, Španjolske i Tunisa. Glavni cilj EMAN-a je promocija rasta i koordinacija mediteranskog znanstvenog prostora, a djeluje u sklopu Međuakademske grupe za razvoj (GID).
 

Marijan Lipovac

Povezane objave

Elon Musk obolio nakon cijepljenja protiv COVID-a

hrvatski-fokus

Odobrena ‘nova cjepiva’ protiv varijanti omikrona (2)

hrvatski-fokus

Nagli porast smrtnosti u visoko cijepljenim državama

hrvatski-fokus

Je li moguć ustroj školstva RH? (4)

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više