Hrvatski Fokus

Prošlo je četvrt stoljeća od strašne pogibije u Vitezu

 
 
U nedjelju, 10. lipnja, navršava se 25 godina od pogibije osmero djece iz Viteza. Naime, 10. lipnja 1993. godine, oko 20 sati i 45 minuta, doletjela je granata s položaja Armije BiH, koja je eksplodirala u naselju Podgradina, na mjestu gdje se igralo 14-oro djece. Na licu mjesta poginulo je petero djece, a troje je od posljedica teškog ranjavanja preminulo u bolnici. Ostalih šestero djece je zadobilo lakše i teže ozljede. Najmlađa žrtva bila je devetogodišnja Augustina Gebenar, javlja Radio Vitez.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/06/naqjmladji.jpg
Tom prigodom stradali su: Sanja Garić, (1975.), njen brat Milan Garić (1981.), Dragan Ramljak (1978.), Dražen Čečura (1978.), Boris Antičević (1983.), Sanja Križanović (1978.), Augustina Grebenar (1984.) i njezin brat Velimir Grebenar (1981.).
 
Za ovaj teški zločin nad nedužnom djecom do danas nitko nije procesuiran, niti je odgovarao. Tim povodom, u organizaciji Udruga proisteklih iz Domovinskog rata općine Vitez prigodno će biti obilježena ova tužna obljetnica. Kod spomenika „Osmica“ u 17,50 sati bit će položeno cvijeće i upaljene svijeće, a u 18 sati služit će se sveta Misa.
 

M. J., http://www.hrsvijet.net/index.php/vijesti/24-herceg-bosna/50597-25-godina-od-pogibije-osmero-djece

Povezane objave

“Non-paper” i bošnjačko samopriznanje

hrvatski-fokus

Kada mir vlada, ne znači da se rat ne vodi

HF

Turski poraz u Siriji zabrinuo Bošnjake

HF

Uvečer legnu kao Muslimani ili Bošnjaci a ujutro se probude kao katolici ili Hrvati

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više