Hrvatski Fokus

I Bošnjaci imaju svoga von Richembergha

 
 
Na izjavu austrijskog ministra vanjskih poslova Sebastiana Kurza da se u Sarajevu plaća ženama da pokrivene izlaze u grad, reagirao je federalni zastupnik bošnjačke Naše stranke Dennis Gratz. "Zahvaljujem se ministru Kurzu na njegovom zagovaranju bržeg procesa eurointegracija za zapadnom Balkanu. Međutim, argumentiranje tog zahtjeva se ne smije pretvoriti u islamofobiju, gdje se iznose radikalni primjeri kako bi se Sarajevo i Bosna prikazali kao potencijalno 'džihadsko gnijezdo', te je takav pristup za građane i građanke BiH neprihvatljiv", kazao je Gratz i dodao: "Ne treba nama ubrzanje procesa eurointegracija, ako će se isto temeljiti na islamofobiji. Neka se Europa zaštiti sama od sebe i nadolazećeg vala ekstremne desnice, a manje nek se bavi neprovjerenim glasinama i muslimanima Bosne, koji sada nakon svih stradanja, trebaju strahovati od toga da ih se ne prokaže kao nositelje radikalizma u Europi. Samo dijalog i poštovanje može učiniti BiH ravnopravnim partnerom i članicom Europske unije".
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/09/cropdb6abda0e56c41fea625b1eab0b2cc27.jpg
Sada se postavlja logično pitanje: tko je Dennis Gratz? Radi se o Muslimanu-Bošnjaku koji je rođen kao Muhamed Gracić u Sarajevu 15. rujna 1978. Danas je Dennis Gratz, odnosno Muhamed Gracić, bošnjački političar, bivši predsjednik Naše stranke i zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine. Od 2001. – 2006. je radio kao Viši stručni suradnik – odvjetnički pripravnik u odvjetničkoj kancelariji "Gracić Ešref i Vahidin Kadić" u Sarajevu, a od 2005. radi kao odvjetnik u zajedničkoj odvjetničkoj kancelariji "Ešref Gracić i Dr. Dennis Gratz" u Sarajevu.
 
Poput Envera Tahirovića, koji se danas zove Goran von Beus Richembergh, Gratz-Gracić je živio i školovao se u Njemačkoj i Austriji i po povratku, kako navodi, modenizirao se je i ime i prezime. „Bavim se umjetnošću, pišem, slikam, snimao sam filmove i odabrao sam umjetničko ime. Uvidjevši na kakav otpor je naišla ta moja odluka u BiH, odlučio sam da to ime i službeno uzmem, te sam ga i promijenio, i to iz inata. Ne pristajem, naime, na to da se o ljudima sudi na osnovi njihovog imena, smatram da je puno bitnije to kakvi smo ljudi i što i kako radimo nego kako se zovemo. To je poruka koju sam time želio poslati. Oni koji me poznaju vrlo dobro znaju koliko držim do svog identiteta, a oni koji mi spočitavaju to što sam promijenio ime idu ispod granice pristojnosti, jer je to moje pravo“, pokušava nam nešto objasniti Dennis Gratz.
 

Zrinko Horvat

Povezane objave

Iz porobljene Bosne kreće osvajanje Europe

HF

Zahvalnost ljudima koji su dali svoje živote za obranu

HF

Ako Biden prihvati ove prijedloge Hrvatima u BiH loše se piše!

hrvatski-fokus

Gospodarski oglasi objavljeni u tjedniku Osvit (3)

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više