Hrvatski Fokus
Aktualno

Sramotan potez splitskog Hajduka

Vatrenima čestitali brojni klubovi, ali ne i Hajduk, iako su Splićani slavili do zore

 
 
Hrvatska je ušla u polufinale Svjetskog prvenstva u Rusiji. Slavilo se diljem zemlje i u inozemstvu. Gorili su trgovi i ulice, rijetki su spavali, atmosfera je bila vrhunska. Dinamo, Rijeka, Osijek i ostali klubovi čestitali su reprezentaciji, ali ne misle očito svi isto. Na stranicama Hajduka nema nikakve čestitke. Nema niti tekstualnog prijenosa utakmice, nema apsolutno niti jedne vijesti koja bi pokazala da je Hrvatska napravila takav uspjeh. Na stranicama splitskog kluba tako možemo čitati o nadasve uzbudljivom tijeku priprema u Sloveniji. Razlozi za ovakav odnos prema nacionalnoj svetinji otprije su poznati.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2018/07/svastika_poljud-810x456.jpg
Hajduk je u “ratu“ s HNS-om i ostalim klubovima. Smatraju HNS krivcem za rezultatsku sušu koja traje već 13 godina i kojoj se ne nazire kraj. Općenito su u lošim odnosima i sa ostalim najjačim klubovima, Dinamom, Rijekom i Osijekom. No bez obzira na to mogli su, barem kurtoazno, čestitati na veličanstvenoj pobjedi. Ali nažalost nisu, i vodstvu kluba pobjeda Hrvatske očito ne znači apsolutno ništa. Čudno je to, jer se u Splitu nakon pobjede slavilo do jutra što pokazuje da je vodstvo kluba u tome usamljeno. Indikativno je da je baš u Splitu prije prvenstva osvanuo golemi transparent “Vi niste Hrvatska“, a sjećamo se i transparenta “Dabogda sve izgubili“ sa Čiova.
 
Na Poljudu je osvanula i svastika kojoj je za cilj bio nauditi reprezentaciji, čiji autori još nisu nađeni, a sjetimo se i da su mahom pripadnici Torcide bili oni koji su izazvali prekid utakmice na zadnjem Euru, opet u pokušaju nanošenja štete reprezentaciji. Bez obzira na sve, ipak bi bilo sportski čestitati Hrvatskoj na ulazu u polufinale, jer zaslužili su to svojom veličanstvenom borbom, srčanošću i kvalitetom.
 

Marino Medak, https://direktno.hr/sport/vatrenima-cestitali-brojni-klubovi-ne-i-hajduk-iako-su-splicani-slavili-do-zore-127762/

Povezani članci

Vlada RH je (spremna) za petokraku

HF

Đuro Pucar Stari i staro-subnorovac Žarko Puhovski

HF

Četništvo u porastu, a izmišljaju ustaše

HF

Božo Petrov platio doktorat?

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...