Hrvatski Fokus
Kultura

Umjetnost slikara Rubika Kočarjana

U svojem umjetničkom stvaralaštvu često prikazuje teme iz armenske povijesti sa simbolikom

 
 
Slikar Rubik Kočarjan rođen je 1940. godine u Erevanu, glavnom armenskom gradu. Godine 1946. njegova je obitelj prognana u Sibir za vrijeme Staljinova režima. Obitelj se vraća 1953. godine u Erevan gdje se R. Kočarjan upisuje na Umjetničko učilište P. Terlemezjana.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2018/08/image005.jpg
Godine 1955. upisuje se na Moskovsku umjetničku školu u kojoj je imao mogućnost izučavati stare majstore u Puškinovu državnom muzeju likovnih umjetnosti. Vraća se u Erevan 1959. godine gdje radi s poznatim armenskim slikarima. Godine 1968. postaje magistrom u području likovnih umjetnosti Erevanskoga državnoga likovnoga instituta. Rubik Kočarjan sudjeluje na mnogim izložbama u Armeniji i diljem Sovjetskoga Saveza.
 
Godine 1974. iseljava se iz Sovjetskoga Saveza u SAD gdje u New Yorku otvara slikarski studio. U svojem umjetničkom stvaralaštvu često prikazuje teme iz armenske povijesti sa simbolikom.
 

Artur Bagdasarov, HKV

Povezani članci

Ciklus grafika Lukše Peke

HF

Grafička umjetnost Mladena Žunjića

HF

Razum konce gubi

HF

Makar me i slaži

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...