Hrvatski Fokus
Kultura

Umjetnost slikara Rubika Kočarjana

U svojem umjetničkom stvaralaštvu često prikazuje teme iz armenske povijesti sa simbolikom

 
 
Slikar Rubik Kočarjan rođen je 1940. godine u Erevanu, glavnom armenskom gradu. Godine 1946. njegova je obitelj prognana u Sibir za vrijeme Staljinova režima. Obitelj se vraća 1953. godine u Erevan gdje se R. Kočarjan upisuje na Umjetničko učilište P. Terlemezjana.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/08/image005.jpg
Godine 1955. upisuje se na Moskovsku umjetničku školu u kojoj je imao mogućnost izučavati stare majstore u Puškinovu državnom muzeju likovnih umjetnosti. Vraća se u Erevan 1959. godine gdje radi s poznatim armenskim slikarima. Godine 1968. postaje magistrom u području likovnih umjetnosti Erevanskoga državnoga likovnoga instituta. Rubik Kočarjan sudjeluje na mnogim izložbama u Armeniji i diljem Sovjetskoga Saveza.
 
Godine 1974. iseljava se iz Sovjetskoga Saveza u SAD gdje u New Yorku otvara slikarski studio. U svojem umjetničkom stvaralaštvu često prikazuje teme iz armenske povijesti sa simbolikom.
 

Artur Bagdasarov, HKV

Povezane objave

Novi ciklus reljefa Bojana Doleneca

HF

“Unutarnji pejzaži” Ranka Ajdinovića

HF

Bilosnić uvršten u Svjetsku pjesničku antologiju u Rumunjskoj

hrvatski-fokus

Hvala ti, Bože, što ja nisam Bog

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više