Hrvatski Fokus
Društvo

Zabranjena kava i energetska pića

Južna Koreja zabranila kavu u školama

 
 
Učenici i nastavnici južnokorejskih škola morat će pronaći novi način da ostanu budni jer je vlada u petak najavila zabranu prodaje kave u školskim ustanovama. Od 2013. je prodaja napitaka s visokim udjelom kofeina već zabranjena učenicima u školama, no distributerima je bila dopuštena opskrba nastavnika kavom, zbog čega je bilo prilično jednostavno zaobići pravila koja su se odnosila na učenike.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/09/0823c77be9984fa7a48b2b478b353864.jpg
Od 14. rujna će, po novom pravilu, kava i energetski napitci koji sadrže kofein biti zabranjeni i učenicima i prosvjetnim radnicima, stoji u priopćenju Ministarstva za lijekove i sigurnost hrane, uz objašnjenje da se ono uvodi jer su učenici često konzumirali i previše kofeina kako bi mogli što dulje učiti, što je nerijetko rezultiralo zdravstvenim problemima. Zabrana se odnosi na kafiće i aparate s kavom u osnovnim i srednjim školama, kao i na fakultetima. (Hina)

Povezane objave

Dani stabla u Zlatnoj dolini

HF

MUDROSITNICE – Dobrota i pomoć od drugoga

HF

MUDROSITNICE – Veliki i mali bolovi

HF

Nema više sna

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više